Maak kennis met Les Escales de Dior

Frisse en heldere geuren die uitnodigen tot reizen.

INSPIRATIE

Christian Dior was gefascineerd door plezierboten en de ontspannen en geraffineerde levensstijl die ermee gepaard gaat. Bij het ontwerpen van zijn reiscollecties inspireerde hij zich erop en koos hij voor eenvoudige maar perfecte coupes.
Les Escales de Dior van Dior zijn hun alter ego in de Parfumerie: hun elegantie is eenvoudig maar authentiek en een belofte op een echt geuravontuur. De lichte en heldere geuren bevatten uitzonderlijke natuurlijke grondstoffen, exclusief afkomstig van de bestemmingen.
Ze zorgen voor een heerlijk gevoel waarbij de tijd van geen tel meer lijkt te zijn. Een schitterende uitstap!

« Indien u vaak reist, hebt u speciale kledij nodig die licht is, weinig plaats inneemt en niet snel kreukt. » Christian Dior

FRAGRANCE

François Demachy, Parfumeur-Ontwerper van het Huis Dior, brengt een eigen versie van de klassieke en tijdloze frisheid van de eau de cologne en voegt er enkele vrouwelijke accenten aan toe.
De parfums Les Escales bevatten uitzonderlijke natuurlijke essences die door onze Parfumeur nauwgezet geselecteerd worden in het land van Les Escales. Zij maken de hesperidenfrisheid van de geuren rijker en subliemer.

Net als de Cruisecollecties van de Couture onderscheiden Les Escales de Dior zich door de zuiverheid en soberheid van hun opbouw en het gebruik van enkel de edelste materialen.
Een directe geur, een avontuur… Een uitnodiging tot reizen.

DESIGN

De flacon van deze heldere geuren is transparant en bekoorlijk en draagt het kostbare vlechtwerkmotief van het Huis Dior.
Het emblematische vlechtwerkmotief van het Huis Dior is beladen met historische referenties. Geïnspireerd door zijn fascinatie voor de 18e eeuw plaatste Christian Dior in de grote salons van de boetiek aan de Avenue Montaigne een serie vergulde stoelen in Napoleon III-stijl voor de gasten van zijn Haute Couturedefilés. Zij kregen een bleek vlechtwerk en groeiden uit tot het symbool van het Couturehuis.
Christian Dior gebruikte het motief verschillende keren.
Het tijdloze motief symboliseert de elegantie van Dior en van de Collectie Les Escales de Dior.

« Wanneer het Huis Dior zijn parfums creëert is de reis meer dan enkel een evocatie: het opsporen van de grondstoffen is een gelegenheid om verschillende culturen te ontdekken en duurzame en geprivilegieerde relaties op te bouwen met de plaatselijke producenten die ons de gelegenheid geven uitzonderlijke grondstoffen van hoogstaande kwaliteit te kunnen hebben. » François Demachy

Les Escales de Dior VOLGENS François DEMACHY

Nooit toegeven op kwaliteit en enkel uitzonderlijke ingrediënten gebruiken is de bestaansreden van Les Escales de Dior.
Hiervoor selecteerde François Demachy, Parfumeur-Ontwerper van het Huis Dior, op de plaatsen van Les Escales zelf de ingrediënten die nodig zijn voor het samenstellen van de geuren.De reis wordt het sleutelelement van de creatie en heeft de waarde van een engagement.