Les Extraits

« Men kan zich niet inbeelden welke kennis en precisie nodig zijn om een parfum te creëren. Het creatieve proces is zo veeleisend dat ik me evenveel Parfumeur als Couturier voel. »
Christian Dior

Extrait de Parfum

Een extrait is de eerste expressie van het parfum in de geschiedenis van de moderne parfumerie en de meest complete compositie in de geurkunst. Door de rijkdom van de natuurlijke grondstoffen die naargelang elke huid anders evolueren. Door zijn extreme concentratie. Door het sensuele en tijdloze opbrengritueel dat ons herinnert aan de legendarische “Belle Parfumerie”. 
 
Voor François Demachy is een extrait de ziel van het parfum en in de eerste plaats een bewerking van het eerste akkoord om zijn densiteit te benadrukken. Een evenwichtsoefening tussen puurheid en raffinement die uitgekiende proporties en een zoektocht naar de meest expressieve doseringen vergt. De bloemenabsolu’s zijn er de signatuur van. François Demachy zette ze extra in de verf wegens de sensualiteit die ze de samenstelling geven. Want enkel de bewerking tot een absolu maakt het mogelijk om tot het hart van de bloem door te dringen, er de substantie en de intensiteit van op te nemen en er soms onvermoede facetten van te versterken. Op die manier kan het Extrait volop tot leven komen op de huid en een diepe en intense geur verspreiden.  

« Het extrait is het gesublimeerde geuridee van het akkoord. Het is het oorspronkelijke en voornaamste akkoord van het parfum ». François Demachy

Elk Extrait de parfum is de expressie
van een uitzonderlijk gegeven

Het Huis Dior brengt vandaag vijf emblematische Extraits de Parfum uit, evenveel manifesten en evenveel gelegenheden om een ode te brengen aan de schoonheid van bloemen, de kennis van de mens en de tijd die nodig is om ze te creëren. François Demachy, Parfumeur-Ontwerper van Dior, is er de bedenker van. Hij geeft ons zijn persoonlijke visie op zeldzame parfums die meer dan ooit de creatieve geest van Christian Dior bestendigen.

Absolu van Meiroos

Elk Extrait van Dior bevat absolu van de meiroos. Deze koningin van de bloemen in de parfumerie is een ouderwetse roos die uitsluitend gekweekt wordt in de streek van Grasse. Zijn geur is sappig en poederachtig met honing- en peperachtige toetsen. De meiroos is afkomstig van twee domeinen in het zuiden van Frankrijk die samen met het Huis Dior deze grondstof kweken: de Clos de Callian en het Domaine de Manon in Grasse.

De oogst van beide domeinen is exclusief voor Dior bestemd. De plekken zijn volledig beschut en uniek door de kwaliteit van hun bodem, hun klimaat en hun ligging. Op het Domaine de Manon kweekt dezelfde familie al drie generaties lang de parfumbloemen.
Hun zeldzame en unieke kennis wordt in stand gehouden mede door het exclusieve partnerschap met het Huis Dior. 

« Ik wil vergeten vaardigheden nieuw leven inblazen.»
Christian Dior

De met de hand gemaakt kostbare flacons zijn gemaakt uit edele materialen en werden subtiel versierd. Ze worden stuk voor stuk afgewerkt door de vaardige Dames d’Atelier van het Huis Dior. Duizend-en-een handelingen hebben maar een enkel doel: hun schoonheid accentueren. 
 
De Dames d’Atelier beschikken over de ervaring en handigheid die al generaties lang worden doorgegeven. Een voorbeeld hiervan is de baudruchage, een traditionele techniek waarbij de hals van de flacon verzegeld wordt met een natuurlijk vlies, de zogenaamde baudruche. Dit vlies wordt op een delicate manier op zijn plaats gehouden door een stevig geknoopte gouden of zilveren draad waardoor de flacon volledig luchtdicht is. De Dames d’Atelier maken ook de strik en brengen de draad en het zegel aan. Al deze handelingen dragen bij tot de magie van de flacons.

Zo brengt u een Extrait de Parfum aan

Een Extrait wordt spaarzaam en rechtstreeks op de huid in de holte van de elleboog, achter het oor of op de pols aangebracht. Een Extrait de Parfum ontwikkelt zich op de huid tot een diepe geur. De huid speelt dus een belangrijke rol in dit eeuwig vrouwelijk ritueel.