Miss Dior, een uitzonderlijk parfum

« Ik creëerde dit parfum om elke vrouw te hullen in een geur van verlangen en om al mijn jurken uit zijn flacon te zien oprijzen... »
Christian Dior

Het Parfum van de Ontwerper

12 februari 1947. Christian Dior werpt de codes van de elegantie omver en stelt een sensueel en vurig silhouet voor aan een publiek van enthousiaste journalisten. Carmel Snow van Harper’s Bazaar lanceert de toverspreuk: "It’s such a Revolution. It’s a New Look!
 
En bij de komst van de New Look hoort ook een verrassend parfum: Miss Dior. Door zijn eerste defilé te parfumeren met Miss Dior handelt Christian Dior als een echte pionier. Hij vindt het concept coutureparfum uit: een parfum dat voor het eerst samen ontstaat met een Couturehuis. 
 
"Het parfum is de noodzakelijke aanvulling op de vrouwelijke persoonlijkheid, het is de finishing finishing touch van een jurk."  Christian Dior

Natalie Portman, de eeuwige heldin

Miss Dior, een elegante, zelfzekere en vrije jonge vrouw, is de belichaming van het karakter van de Dior-vrouw. 
 
Natalie Portman belichaamt met oneindige gratie de schitterende heldin van het Huis Dior. Ze draagt een van de eerste creaties van Raf Simons, de nieuwe artistiek directeur van de Haute Couturecollecties van Dior. Ze is een hedendaagse jonge vrouw die meer dan ooit doordrongen is van durf en traditie. 
 
Miss Dior, verwarrender dan ooit…

De Iconische Flacon

De flacon van Miss Dior is een herkenbaar icoon en een embleem van de elegantie van Dior die de tand des tijds doorstaan heeft. 
Als een verklaring van moderniteit is de flacon een echt couturehandvest. De als door een kleermaker op maat gemaakte flacon combineert zachtheid en geometrie, zachte verwijzingen maar met de strakheid van zuivere lijnen. 

De flacon met de eeuwige codes van Dior, vertoont een subtiel hanenpootmotief dat in het glas gegraveerd werd. De romantische strik rond de hals symboliseert Miss Dior en haar durf. Het is een subtiele versiering en een van de strikken die zo kenmerkend
zijn voor de stijl van Dior.

De facetten van een uitzonderlijk parfum

Toen Christian Dior in 1947 Miss Dior creëerde, betekende dat het begin van de geschiedenis van de Haute Parfumerie Dior. De unieke groene chypregeur stond voor een olfactieve revolutie
die haar sporen heeft nagelaten. 
 
François Demachy, Parfumeur-ontwerper bij Dior, bedacht een nieuwe versie van de chyprésignatuur van Miss Dior. Hij benadrukt het hesperideaspect van een essence van Italiaanse mandarijn terwijl de oorspronkelijke Miss Dior voor een verrassing zorgde met de groene noot van Galbanum. Deze aanzet wordt gecombineerd met een hart van bloemen rond een absolu van Egyptische jasmijn en eindigt sensueel rond een essence van Indonesische patchoeli. 
 
Miss Dior Blooming Bouquet, de nieuwe pittige bloemensignatuur 
De samenstelling van de pittige bloemengeur Miss Dior Blooming Bouquet is opgevat als een jurk die met duizenden bloemen geborduurd werd. Dit nieuwe bloemenboeket is een hommage aan de legendarische liefde die Christian Dior voor bloemen koesterde. Mandarijn en pioenen rusten er op een fluwelige basis van witte muskus.