Kennismaken met EAU SAUVAGE

De tijdloze chic van een grote klassieker uit de mannenparfumerie.

THE SAGA

In 1966 creëerde Edmond Roudniska een baanbrekend parfum voor de jeugd die op dat ogenblik een erg woelige periode meemaakte. Tegelijk brak een andere kunstenaar en een mijlpaal in de geschiedenis van Dior door: René Gruau. Hij slaagde erin zijn stijl op te leggen aan de Eau Sauvage-man.
In zijn gewaagde en humoristische schetsen zet Gruau een sensuele, geraffineerde en ietwat vrijpostige man neer, verrast in zijn intimiteit. Dit unieke personage zet van bij het begin de toon in de communicaties rond Eau Sauvage.

De sage draagt bij tot de Eau Sauvage-mythe zoals ze ook te zien is in de eenvoudige maar elegante communicaties die telkens opnieuw een zweempje van vrijpostigheid vertonen.

EAU SAUVAGE: DE FILM

De beelden van de cultfilm La Piscine vormen dit jaar het decor voor een nachtelijke, verschroeiend sensuele choreografie.
                                                                     
Eau Sauvage Parfum is een zinnelijke en geraffineerde geurcompositie, geïnspireerd op de bedwelmende ontmoeting tussen twee mythen van het witte doek.

Nacht in Saint-Tropez.
Ze onderzoeken, peilen elkaar, ze scherpen de begeerte aan.
De spanning is te snijden.

Zij is de sublieme schoonheid en de elegantie, de verleidelijkheid en de fatale aantrekkingskracht.
Met zijn heldere veroveraarsblik incarneert hij meer dan ooit de absolute mannelijkheid. Als een roofdier dat zich op zijn prooi stort, speelt hij de spanning uit met een wilde sensualiteit.                                                                                 
Hij haalt de blaadjes van een takje en laat het glijden over haar naakte, goudbruine rug…
Het beeld zweeft tussen dreiging en streling, het machtsvertoon is onweerstaanbaar.


« I’m a Man » schreeuwt Black Strobe op de achtergrond. De krachtige en dierlijke rock van een begeerlijk parfum. De schreeuw van een resoluut sensuele, absoluut wilde man.

Als ik Eau Sauvage zou willen omschrijven zou ik gewoon teruggrijpen naar de definitie van elegantie van Christian Dior: een evenwicht tussen eenvoud, aandacht, natuurlijkheid en distinctie.

EAU SAUVAGE DOOR FRANCOIS DEMACHY

Het in 1966 gelanceerde Eau Sauvage breekt met de heersende parfumdictaten: voor het eerst wordt in een mannengeur een bloemennoot, Hedione, gebruikt. Een gedurfde keuze die de signatuur wordt voor de mannenparfums van Dior.                                                                     
Eau Sauvage groeide uit tot een mythe in de parfums voor mannen. De samenstelling blijft opmerkelijk met een combinatie van eenvoud en frisheid en toch aanwezige, geraffineerde toetsen.                                                              
De haast vanzelfsprekende kwaliteit van deze geur is afkomstig van de kwaliteit van de grondstoffen in de samenstelling. Zij zijn immers goed voor meer dan 70% van de formule. Er bestaat dus een onbewuste uitwisseling tussen de natuurlijke producten en de ervaren kwaliteit.                     
Daarom wordt sinds 2011 gekozen voor de Bergamot San Carlo waarvan de subtiele frisheid verleidt en overtuigt. Deze primeurbergamot van een bijzondere kwaliteit wordt exclusief voor Eau Sauvage in een tuin in Calabrië gekweekt. De planten genieten van extra veel zon en van de warme adem van de sirocco. Ze worden geoogst op de traditionele manier en ook de extractiemethode vereist een bijzondere knowhow.