Klik om te vergroten

Miss Dior Original

Extrait de Parfum

De tijdloze elegantie van een chyprégeur

Beschrijving

Miss Dior Original was het eerste parfum van Christian Dior en met zijn baanbrekende akkoord een omwenteling in de parfumerie. Een elegante geur met een zweempje vrijpostigheid. In het Extrait de Parfum floreert het initiële akkoord in een intense geur met gedurfd en elegant karakter. De groene bloemenchypré bevat galbanum, absolu van sambacjasmijn, absolu van meiroos en essence van patchoeli uit Indonesië.

De flacon van Miss Dior Original heeft de snit van een tailleur en de tijdloze codes van Dior: het hanenpootmotief gegraveerd in het glas en de beroemde poignardstrik vol allure. Elke flacon is gecoat en versierd met een fijne gouddraad en een zwaluwvormige strik in wit satijn.

Woorden van de parfumeur

Een Extrait is een doorgedreven geurversie van een akkoord. Het is het voornaamste, oorspronkelijke akkoord van de geur.

OLFACTIEVE TOETSEN

 • Topnoten GALBANUM
 • Hartnoten SAMBAC JASMINE ABSOLUTE
 • Grondnoten INDONESIAN PATCHOULI ESSENCE

OLFACTIEVE TOETSEN

 • Grondnoten GALBANUM

  De galbanumplant groeit in Iran en Afghanistan. Zijn gom wordt gewonnen door insnijding in de wortels en distillatie. De verkregen essence harmonieert perfect met de groene en kruidige chyprétoetsen. Hij geeft de aanzet van Miss Dior Extrait de Parfum Original een vrijgevochten accent.

 • Grondnoten SAMBAC JASMINE ABSOLUTE

  Jasmijn is het symbool van vrouwelijke zachtheid. Het is een van de bloemen die het meest worden gebruikt in de parfumerie. Zijn delicate geur is al een parfum op zich. Jasmijn geeft het hart van Miss Dior Extrait de Parfum Original een intense bloementoets.

 • Grondnoten INDONESIAN PATCHOULI ESSENCE

  Patchoeli is een plant afkomstig uit Indonesië en Maleisië. De essence die verkregen wordt door stoomdistillatie uit de gedroogde bladeren, is een onmisbare geur op het palet van de parfumeur. Hij wordt gebruikt in chypré-, houtachtige en oriëntaalse parfums. De zeer gegeerde toets zit in de basis van Miss Dior.

Inschrijven voor een verwittiging

Als u op de hoogte gebracht wenst te worden zodra dit product opnieuw beschikbaar is, gelieve dan uw e-mailadres op te geven.

Subscribe to email alert

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en ontvang als eerste onze nieuwsberichten, informatie over onze nieuwe producten en onze geprivilegieerde aanbiedingen.


Klik op Bevestigen en u krijgt van Dior de laatste nieuwtjes en alle exclusieve aanbiedingen
Miss Dior Original
Extrait de Parfum