Maak kennis met Dior Homme Dermo System

De verzorgingen Dior Homme Dermo System zijn het resultaat van de synergie tussen Dior Homme, de laatste vooruitgang in de dermatologie en de anti-ageing expertise van het Centre d’Innovation Dior. Zij houden de huid van de man jong.

DE CODES VAN DIOR HOMME COUTURE

De verpakkingen van Dior Homme Dermo System symboliseren gedistingeerde en moderne elegantie met sobere en uitgepuurde grafische lijnen, zwart en wit en enkele zilveren accenten.

DE ARCHITECTUUR VAN DE STAD & HET DESIGN
Dior Homme Dermo System is geïnspireerd op het stadsleven van grote wereldhoofdsteden als New York, Parijs en Berlijn. Dus koos het voor grote volumes, geometrische en symmetrische vormen en robuuste materialen (ijzer, metaal, glas….). De hedendaagse man beweegt zich in deze broeierige, creatieve en bevlogen stedelijke omgeving.

HEDENDAAGSE KUNST
Dior liet zich inspireren door de hedendaagse kunst voor het design van de lijn Dior Homme Dermo System: het koos dan ook voor eenvoud (zwart & wit), zuiverheid (geometrische vormen, een perfecte symmetrie) en minimalisme om enkel de essentie over te houden en van het assortiment een statuut te maken in de portefeuille van Dior.

DANDY’S
De identiteit van Dior Homme Dermo System is onlosmakelijk verbonden met het imago van de moderne dandy. De man die sterke waarden koestert en meer incarneert dan hij laat vermoeden. Het is een geraffineerde, gecultiveerde man die verschillende inspiratiebronnen heeft om zijn eigen, specifieke stijl te creëren. Typisch zijn een gecontroleerd raffinement, een beheerste stijl en een volledig nieuwe soort mannelijkheid.

DE HUID VAN DE MAN

De huid van de man heeft specifieke kenmerken: ze is dikker dan die van de vrouw (+25%), maar ook vetter aangezien de mannelijke hormonen ervoor zorgen dat ze meer talg produceert. Mannen hebben dus vaker acne en puistjes en hun poriën zijn wijder. Deze hogere talgproductie beschermt de mannenhuid wel beter tegen uitwendige irriterende factoren omdat talg de essentiële hydrolipidenlaag of eerste huidbarrière vormt. Een ander voordeel van de mannenhuid is haar stevigheid. De huid is compacter en elastischer dan die van de vrouw (+22% collageenvezels) waardoor de huidveroudering vertraagd wordt. Hiertegenover staat wel dat wanneer de huidveroudering in gang schiet, de huid van de man bruusker veroudert. De rimpels worden dieper en er ontstaan diepe groeven. De huid van de man ondergaat nog een bijkomende irritatie: het scheren. Door oppervlakkige huidcellen te verwijderen beschadigt het scheermes de hydrolipidenlaag en verhoogt het vochtverlies. Ook het risico voor plaatselijke infecties neemt toe. De huid is gevoeliger, geïrriteerd en fragieler.

De huid van de mand vertoont dus specifieke eigenschappen die door het Centre d’Innovation Dior werden blootgelegd en als basis dienden voor de ontwikkeling van Dior Homme Dermo System, een lijn van efficiënte en aangepaste producten die de huid van de man jong houden.


Dior Homme Dermo System, een lijn van efficiënte en aangepaste producten die de huid van de man jong houden.

AANGEPASTE TEXTUREN

De texturen van DHDS komen tegemoet aan 3 basisvoorwaarden voor mannenverzorgingen: ze zijn nauwelijks merkbaar, zuiver en geavanceerd, en ze bevatten alle efficiënte actieve bestanddelen van de lijn zodat elke man kan beschikken over hightech designproducten.
– De texturen dringen snel in de huid waardoor ze zeer gemakkelijk aan te brengen zijn.
– De texturen zijn niet vet, licht en fris waardoor het comfort absoluut is.
– Het parfum is minimaal aanwezig zodat enkel de essentie op de huid achterblijft.

EEN UNIEK PARTNERSCHAP

Dior en de Harvard General Clinical Unit for Research Trials in Skin werkten samen voor de ontwikkeling van Dior Homme Dermo System : - Cosmetische evaluatie van de producten Dior Homme Dermo System op 50 mannen. - Opstarten van wetenschappelijk onderzoek en opmaak van een dossier over de mannenhuid. EEN UNIEKE TECHNOLOGIE DIOR HOMME DERMO SYSTEM is het resultaat van het fundamenteel en experimenteel cellulair onderzoek van de mannenhuid en geniet van de laatste technologische innovaties.

De laboratoria LVMH konden twee functies aantonen die bepalend zijn voor de kwaliteit van de mannenhuid: I. De vernieuwing van de epidermiscellen en de componenten van de huid. II. De bescherming en de weerstand tegen verschillende omgevingsgebonden irriterende factoren. Als gevolg van deze huiddiagnose werden twee actieve bestanddelen geselecteerd voor hun synergetisch en complementair effect: I. β-ecdysone herstelt de huid en verbetert de kwaliteit van het huidoppervlak. II. Vitamine E-fosfaat versterkt de weerstand van de huid en heeft een kalmerend effect.