De Tuinen van Dior

« Na vrouwen zijn bloemen de meest hemelse creaties. » Christian Dior

Bloemen, de juweeltjes in de verzen van Dior

Bloemen staan al sinds de start centraal bij Dior. Ze hebben een esthetische en symbolische waarde en dragen in zich de idealen van de stichter Christian Dior die evenveel van hen hield als van de schoonheid van de vrouw.
Vandaag meer dan ooit zijn bloemen een inspiratiebron voor de wetenschappers van Dior. Gedreven door een gefundeerde intuïtie voeden de vorsers van Dior zich met dit passionele erfgoed. Met een haast unieke wetenschappelijke ambitie buigen ze zich over het mysterie van de bloem.
Bloeiende planten zijn de meest geëvolueerde leden van het plantenrijk en planten zich geslachtelijk voort. Ze dragen in zich het leven en het voortbestaan van de soort en produceren krachtige bestanddelen om zich te herstellen en weerstand te bieden aan de omgeving.

De Tuinen van Dior

De tuinen van Dior zijn percelen waarop bloeiende planten voor hun uitzonderlijke eigenschappen gekweekt worden. Op die plek zijn de bloemen koninginnen, net zoals ze het steeds geweest zijn in de geschiedenis van het Huis Dior. Ze worden er gekoesterd en gekweekt in optimale, unieke, precieze en doordachte omstandigheden. De Tuinen van Dior zijn uniek qua ligging en qua banden met de lokale bevolking. Ze vertellen het verhaal van een Huis dat belang hecht aan uitwisseling en ontdekking, creativiteit en efficiëntie.

De Tuinen zijn meer dan gewone percelen: ze worden in de hele wereld gekozen voor de kwaliteit van hun grond, hun irrigatie en hun klimaat. De mens intervenieert er enkel met het grootste respect voor de omgeving.
De Tuinen van Dior vormen een unieke schakel tussen de bloemenwereld en de performantie van de verzorgingen van Dior. Er bevinden zich tuinen in Surkhan-darya in Oezbekistan, Anjou, de vallei van de Loire, Yquem en Sainte Cécile Les Vignes in Frankrijk, Ambohidray en Ranomafana op Madagaskar en Koro in Burkina Fasso.

De ecotransformatie

Na de oogst puren de wetenschappers van Dior de kostbare bestanddelen uit de bloeiende planten volgens milieuvriendelijke methodes zodat de kostbare eigenschappen behouden blijven. Cryoverbrijzeling, decanteren, « moderne» enfleurage of distillatie zijn groene methodes die het milieu respecteren en geen afbreuk doen aan de efficiëntie van de actieve bestanddelen.


Bij het ontstaan van de eerste Tuinen van Dior ontwikkelden zich ook een vertrouwensrelatie en wederzijds respect tussen de lokale producenten en Dior.

De Tuinen van Dior, een engagement, een filosofie

Dior benadert de biodiversiteit van de planten op een etnobotanische manier: uit de planten put het de cosmetische elementen van morgen dankzij een combinatie van traditie en moderne wetenschappelijke innovatie. De Tuinen van Dior staan garant voor traceerbaarheid en efficiëntie maar ook voor respect voor de mens en de biodiversiteit van de plantenwereld.

EFFECIËNTIE
Gestuurd door een streven naar biologische efficiëntie zijn de experts van Dior permanent op zoek naar nieuwe actieve bestanddelen uit bloemen die kunnen inspelen op de behoeften van de huid. In dit opzicht zijn de Tuinen van Dior een onuitputtelijke bron van rijkdom. Van eenzelfde bloeiende plant worden de bloemblaadjes, stengels, bladeren en wortels bestudeerd om de extractie van nieuwe actieve bestanddelen te optimaliseren.

TRACEERBAARHEID
Elke tuin is het exclusieve eigendom van Dior en staat garant voor een unieke en constante kwaliteit van de grondstoffen die ervandaan komen. Hiervoor zorgt een nauwkeurig en strikt lastenboek dat de oppervlakte van de percelen maar ook de oogsttechnieken exact omschrijft. Zo kunnen de Tuinen van Dior garant staan voor de traceerbaarheid van de planten en de actieve bestanddelen die ervandaan komen.

RESPECT
Bij het ontstaan van de eerste Tuinen van Dior ontwikkelden zich ook een vertrouwensrelatie en wederzijds respect tussen de lokale producenten en Dior.
Elke tuin van Dior steunt op een duurzame vertrouwensrelatie, gebaseerd op wederzijds respect en een sterk engagement op de lange termijn. Elke actie, elke handeling is doelgericht en uitgedacht om een positieve invloed te hebben op het dagelijkse leven van de bevolking. Zaken als natuurbescherming, in stand houden van zeldzame planten die geen rol spelen in de oogst en groene technieken staan garant voor een constante bescherming van de biodiversiteit.