Oud Ispahan

Description

De jonge Christian Dior verwonderde zich over de exotische, schitterende kleuren en bedwelmende geuren van het oosten. Hij ontdekte een wereld met een extreem zinnenstrelend effect die hij als Couturier-Parfumeur bleef oproepen. Hij maakte dankbaar gebruik van rijkelijk geborduurde stoffen en stelde maar al te graag uitzonderlijke geuren samen.
Geïnspireerd door deze fascinatie voor het oosten bedacht François Demachy een opvallende geur. Oud Ispahan is een ode aan het Oudhout met een Absolu van Laudanum. Het heeft een elegant oriëntaals karakter.  

Woorden van de parfumeur

De betoverende combinatie van de houtachtige kracht van Oud en het krachtige Labdanumabsolu, getemperd door de Damascusroos. Deze geur is een synthese van het oosten.

François Demachy

OLFACTIEVE TOETSEN

 • ABSOLU VAN LABDANUM
 • AKKOORD VAN ESSENCES VAN OUDHOUT UIT LAOS & DAMASCUSROOS
 • ESSENCE VAN SANDELHOUT UIT NIEUW-CALEDONIË
BOIS D'ARGENT

François Demachy creëerde gedurfde nieuwe combinaties die voldoende ruimte laten voor contrasterende toetsen. Het intieme en intense Bois d'Argent heeft veel weg van een heldere streling rond een kostbaar ingrediënt: Absolu van iris uit Firenze.

Vanaf € 227,00 - Spray 125 mLMeer wetenBestel Nu

Parfum & Beauty

Mode & Accessoires

Wilt u ook op de hoogte blijven van al het nieuws over Dior?
Kies de gewenste onderwerpen:

OUD ISPAHAN

  De verplichte velden moeten worden ingevuld

  VOORDELEN WEBSHOP

  EXCLUSIEF OP DIOR.COM

  Ontvang bij elke bestelling vanaf € 75 een gratis miniproduct naar keuze.

  PROEFMONSTERS NAAR KEUZE CADEAU

  Kies tot twee gratis proefmonsters uit onze brede selectie iconische producten.

  Gratis standaardbezorging

  Dior biedt een snelle en veilige bezorging

  LevertijdBezorgkosten
  STANDAARDBEZORGINGDPD 2 tot 4
  werkdagen
  GRATIS

  GRATIS MINIPRODUCT

  Ontvang bij elke bestelling vanaf € 75 een gratis miniproduct naar keuze uit een brede selectie die regelmatig wordt vernieuwd.

  BINNEN 30 DAGEN GRATIS RETOURNEREN

  U kunt uw bestelling binnen 30 dagen na ontvangst gratis per post retourneren dankzij het voorafbetaalde retouretiket dat u bij uw bestelling ontvangt. Na ontvangst en controle van uw bestelling wordt het aankoopbedrag terugbetaald.

  GRATIS ICONISCHE GESCHENKVERPAKKING VAN DIOR EN PERSOONLIJKE BOODSCHAP

  Elke bestelling wordt zorgvuldig verpakt in de iconische geschenkverpakking van Dior. De producten worden harmonieus geordend en in geplooid zijdepapier gewikkeld. Een prachtige strik maakt het geheel af voor een unieke beleving. Dior biedt u tevens de mogelijkheid om een kaartje met een persoonlijke boodschap toe te voegen, de ideale attentie voor uw cadeaus.

  Personalize your product

  Give a unique gift or show off your personality with some initials or a name, a memory or a few words! Personalization is part of Parfums Christian Dior’s desire to provide exceptional service and elevate the Art of Giving.

  0 ${0} characters remaining

  Engraving may take several days, extending the delivery time. Dior will notify you when the order is shipped. Engraved products may not be returned under the right of withdrawal policy.

  OLFACTIEVE TOETSEN

  • ABSOLU VAN LABDANUM

   De Labdanumabsolu is afkomstig van de cistus, een Mediterraanse harshoudende plant.
   De absolu is natuurlijk met betoverende oriëntaalse nuances en een amberfacet dat honingachtiger en zoeter is dan dierlijke amber. Zijn sensuele noten worden geaccentueerd door het krachtige Oudhout.

  • AKKOORD VAN ESSENCES VAN OUDHOUT UIT LAOS & DAMASCUSROOS

   Oud Ispahan gebruikt de Essence van de Damascusroos in een betoverende harmonie. De karaktervolle en kruidige Damascusroos is een onmisbare bloem in de Haute Parfumerie. De subtiele en toch intens geurende bloem gaat een heldere en streelzachte alliantie aan met het krachtige Oudhout en de rijke Absolu van Labdanum.

  • ESSENCE VAN SANDELHOUT UIT NIEUW-CALEDONIË

   Sandelhout wordt door de parfumeurs geapprecieerd voor zijn warme balsemnoten. Het geeft parfums een rond en sensueel karakter.