Terug

MOMENTEN VAN VREUGDE

— Author Muriel Teodori — Publisher Editions Flammarion — Presentation Vreugde staat zoals altijd centraal bij Dior, als een handtekening, een diepgewortelde identiteit. Om dit te vieren verschijnt er vandaag een boek vol met glimlachen en schaterlachen die de geschiedenis van het huis in de avenue montaigne verlichten.
In zo'n 220 opnamen vol met vreugde nodigt ‘Dior, momenten van vreugde’ u uit de wereld van het huis Dior te ontdekken onder het mom van plezier en vermaak.
Intense momenten van vreugde, op het juiste moment vastgelegd door de grootste fotografen die de geest en onstuimigheid hebben weten te vangen.
Op 25 november 1950 legt Robert Doisneau de vreugde vast in de blik van christian dior en de lachen van de catherinettes van Dior. Verderop zien we de opnamen van de grote Richard Avedon of Henry Clarke die de wervelende mode en pittige silhouetten van de new look onsterfelijk hebben gemaakt.
In de coulissen van de modeshows, de plaats om samen te komen, hebben Henri Cartier-Bresson, Gérard Uféras en Ellen Von Unwerth de vrolijkheid van de jonge modellen die opgewonden zijn door de shows voor eeuwig vastgelegd. Verderop is de vreugde van dior zichtbaar in de zorgeloze jaren 80 en 90 met beelden van Guy Bourdin, Nick Knight en Jean-Paul Goude. Vandaag leggen Peter Lindbergh, Emanuele Scorcelletti en Patrick Demarchelier nog altijd deze vrolijkheid van het leven bij Dior vast, die duidelijk zichtbaar is in hun afbeeldingen. Versierd met een gepassioneerd en wetenschappelijk ‘klein verdrag van de Vreugde’, geschreven door de franse psychoanalyticus, regisseur en scenarioschrijver Muriel Téodori is ‘Dior, momenten van vreugde’ een feel-good book dat de vrolijke en explosieve geest van het huis Dior op leuke wijze weergeeft.

See the first few pages