LEGAL TERMS

GENERAL SALES CONDITIONS (1)

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ

Προοίμιο

Αυτοί είναι οι Γενικοί Όροι Πώλησης της Christian Dior Couture, ανώνυμη εταιρεία με μετοχικό κεφάλαιο 291.125.408 ευρώ, με έδρα στη Λεωφόρο Montaigne 30, 75008 Παρίσι, εγγεγραμμένη στο εμπορικό μητρώο εταιρειών του Παρισιού με τον αριθμό 612 035 832 - Τηλέφωνο: 33 (0)1 40 73 73 73· Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: contactdioreu@dior.com; ΑΦΜ FR 37 612035832 (εφεξής «Christian Dior Couture»).

Η Christian Dior Couture δημιουργεί, σχεδιάζει, κατασκευάζει και πωλεί ανδρικά, γυναικεία, και παιδικά είδη υψηλής ραπτικής και έτοιμα προς χρήση αντικείμενα, αξεσουάρ μόδας, παπούτσια, προϊόντα τρόπου ζωής, ρολόγια και εκλεκτά κοσμήματα παγκοσμίως, που φέρουν τις ετικέτες Christian Dior Couture όπως: Christian Dior, Dior, Baby Dior, Dior Joaillerie, Dior Maison, CD (μαζί, τα «Είδη Christian Dior Couture»).

Προκειμένου να ανταποκριθεί καλύτερα στις προσδοκίες των πελατών της, η Christian Dior Couture έχει δημιουργήσει, παράλληλα με τα καταστήματα που λειτουργεί και το δίκτυο διανομής της, ένα σύστημα εξ αποστάσεως πωλήσεων, μέσω τηλεφώνου και διαδικτύου, από μια επιλογή Ειδών Christian Dior Couture (εφεξής το(α) «Είδος(η)»).

Άρθρο 1 - Πεδίο εφαρμογής και αποδοχή των Γενικών Όρων Πώλησης

Οι παρόντες Γενικοί Όροι Πώλησης ισχύουν για όλες τις πωλήσεις Ειδών που έχουν ολοκληρωθεί εξ αποστάσεως:

1) τηλεφωνικά, μέσω της υπηρεσίας εξυπηρέτησης των πελατών που έχει συσταθεί από την Christian Dior Couture και προβλέπεται στο άρθρο 2.1 των παρόντων Γενικών Όρων Πώλησης (εφεξής «Εξυπηρέτηση Πελατών»),
2) μέσω της Ιστοσελίδας της Christian Dior Couture που προσδιορίζεται από το όνομα τομέα "http://www.dior.com/fr_fr" (εφεξής η «Ιστοσελίδα»).

Τα Είδη πωλούνται σε μεμονωμένους τελικούς πελάτες, που ενεργούν για αυστηρά προσωπικούς σκοπούς που δεν σχετίζονται με οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα, αποκλείοντας έτσι όλους τους μεταπωλητές και όλους τους μεσάζοντες που ενεργούν για λογαριασμό των μεταπωλητών (εφεξής «Πελάτης(ες)» ή «εσείς»).

Ως εκ τούτου, επιβεβαιώνετε ότι ενεργείτε ως καταναλωτής και ότι δεν έχετε καμία πρόθεση να μεταπωλήσετε τα Είδη για εμπορικούς σκοπούς.

Επιβεβαιώνετε επίσης ότι έχετε τη νομική ικανότητα να συμφωνείτε με τους όρους των παρόντων Γενικών Όρων Πώλησης.

Κατά την εκάστοτε αγορά Είδους ή Ειδών από την Ιστοσελίδα, θα πρέπει να δηλώσετε ότι αποδέχεστε τους ισχύοντες Γενικούς Όρους Πώλησης και την Πολιτική Απορρήτου της Christian Dior Couture (εφεξής «Πολιτική Απορρήτου») κάνοντας κλικ στην «Πληρωμή». Μπορείτε να δείτε τα έγγραφα αυτά πριν και κατά τη στιγμή επιβεβαίωσης της αγοράς σας.

Η Christian Dior Couture μπορεί να αναβαθμίσει και να τροποποιήσει τους παρόντες Γενικούς Όρους Πώλησης, και θα ενημερώνει τους Πελάτης μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για αυτές τις αλλαγές. Οι ισχύοντες όροι που ισχύουν για την πώληση ειδών είναι εκείνοι που ισχύουν κατά τη σύναψη της σύμβασης πώλησης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που η Christian Dior Couture επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα που λαμβάνονται στην Ιστοσελίδα ή/και μέσω τηλεφώνου, οι Πελάτες καλούνται να διαβάσουν την Πολιτική Απορρήτου.

Άρθρο 2 - Πληροφορίες για τις παραγγελίες

Μπορείτε να θέσετε παραγγελίες τηλεφωνικά ή από την Ιστοσελίδα.

Οι παραγγελίες που τίθενται μέσω τηλεφώνου πρέπει να είναι στα Αγγλικά.

Οι γλώσσες που είναι διαθέσιμες για παραγγελίες, που τοποθετούνται μέσω της Ιστοσελίδας είναι: Γερμανικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ολλανδικά, Πορτογαλικά, Ελληνικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Κορεατικά, Ιαπωνικά, Ρωσικά, Ταϊβανέζικα, Μανδαρινικά και Καντονέζικα.

Η γλώσσα της σύμβασης πώλησης εξαρτάται από τη χώρα φιλοξενίας του ιστότοπου στον οποίο αγοράζετε το Είδος ή τα Είδη.

2.1 Παραγγελίες που τίθενται τηλεφωνικά με την Εξυπηρέτηση Πελατών

Μπορείτε να θέσετε παραγγελίες καλώντας την Εξυπηρέτηση Πελατών στο +44 (0)20 7172 01 72 (στην τιμή τοπικής κλήσης), από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 10π.μ. έως 9μ.μ. και Σάββατο από τις 10 π.μ. έως τις 7μ.μ. (εκτός αργιών).

Η παραγγελία θα μεταφέρεται απευθείας στην υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για την προετοιμασία της παραγγελίας, όταν η τράπεζά σας χρεώσει την τραπεζική κάρτα σας.

Δεσμεύεστε νομικά για οποιαδήποτε παραγγελία θέτετε με αυτόν τον τρόπο.

2.2 Παραγγελίες που τίθενται στην Ιστοσελίδα

2.2.1 Επιλογή Ειδών από τον Πελάτη

Ειδικές παραγγελίες όπως παραγγελίες για προσαρμοσμένα αντικείμενα, μοναδικά κομμάτια κ.λπ. (εξαιρουμένης της εξατομίκευσης) δεν μπορούν να τεθούν στον Ιστότοπο. Εάν επιθυμείτε να παραγγείλετε εξειδικευμένα Είδη, παρακαλούμε ελάτε σε ένα από τα καταστήματά μας.

Στην Ιστοσελίδα, οι Πελάτες επιλέγουν, εισάγουν και επικυρώνουν τον προσδιορισμό και την ποσότητα των Ειδών που επιθυμούν να παραγγείλουν, και τα Είδη προστίθενται στο «Καλάθι» τους. Οι ποσότητες περιορίζονται σύμφωνα με το Άρθρο 4 παρακάτω.

Οι διαδικτυακοί Πελάτες μπορούν να τροποποιήσουν ελεύθερα το «Καλάθι» τους, να διαγράψουν Είδη ή να αλλάξουν τις ποσότητες που παραγγέλθηκαν, ή ακόμα να προσθέσουν Είδη κάνοντας κλικ στα κατάλληλα κουμπιά.

2.2.2 Ταυτοποίηση

Μόλις έχετε ολοκληρώσει την επιλογή σας και επιθυμείτε να επικυρώσετε τα περιεχόμενα του Καλαθιού σας, μπορείτε είτε:
• να εισέλθετε στον Λογαριασμό Πελάτη σας (εφεξής ο «Λογαριασμός»), είτε
• να συνεχίσετε ως «επισκέπτης».
Μπορείτε επίσης επίσης να εισέλθετε πριν επιλέξετε οποιοδήποτε Είδος.

Εάν έχετε ήδη Λογαριασμό, πρέπει να εισέρχεστε με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον κωδικό πρόσβασής σας.
Εάν δεν έχετε ακόμη Λογαριασμό, μπορεί να δημιουργήσετε έναν βάζοντας το όνομά σας, τη διεύθυνση κατοικίας σας, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας και τον αριθμό τηλεφώνου σας τη στιγμή της παραγγελίας.
Ο Λογαριασμός σας θα ισχύει μόλις επιβεβαιωθεί από την Christian Dior Couture μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος επιβεβαίωσης,.

Δεν μπορείτε να αλλάξετε διεύθυνση όταν η παραγγελία έχει τεθεί. Θα πρέπει να θέσετε μια άλλη παραγγελία με τη νέα διεύθυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων των Πελατών, παρακαλούμε εξετάστε την Πολιτική Απορρήτου.

Οι πληροφορίες εισόδου και οι κωδικοί πρόσβασής σας είναι αυστηρά προσωπικοί. Συνεπώς, συμφωνείτε να τους διατηρείτε ασφαλείς και να μην τους κοινοποιείτε σε τρίτους.
Επίσης συμφωνείτε να ενημερώνετε την Christian Dior Couture αμέσως σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής των κωδικών σας ή δόλιας χρήσης του Λογαριασμού σας.
Η Christian Dior Couture δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για οποιαδήποτε ζημία, άμεση ή έμμεση, που προκαλείται από δόλια πρόσβαση στον Λογαριασμό σας ή τον Ιστότοπο ή για την αδυναμία πρόσβασης στον Λογαριασμό σας ή στην Ιστοσελίδα.

2.2.3 Επικύρωση παραγγελιών

Πρέπει να επιλέξετε τη μέθοδο παράδοσης και να παράσχετε όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες για την αποστολή της παραγγελίας:
- διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου,
- όνομα και επώνυμο,
- διεύθυνση,
- ταχυδρομικός κώδικας,
- πόλη
- αριθμός τηλεφώνου,
- τρόπος παράδοσης,
- χώρα αποστολής,
- διεύθυνση χρέωσης,
- διεύθυνση παράδοσης ή καταστήματος από το οποίο επιθυμείτε να παραλάβετε την παραγγελία σας εάν η επιλεγμένη χώρα παράδοσης διαθέτει καταστήματα που προσφέρουν αυτή την υπηρεσία, και
- επιλογή της μεθόδου πληρωμής και των πληροφοριών πληρωμής.

Εάν μια παραγγελία είναι για δώρο, μπορείτε να συμπεριλάβετε μια κάρτα με προσωπικό μήνυμα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη διεύθυνση παράδοσης ως διεύθυνση χρέωσης ή να εισαγάγετε μια άλλη.

Μόλις έχετε εισαγάγει και ταυτοποιήσει όλες αυτές τις πληροφορίες, η τιμή των Ειδών (όπως ορίζεται στο άρθρο 5 παρακάτω), καθώς και τα πιθανά έξοδα αποστολής και η εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης θα εμφανίζονται αυτόματα.

Θα πρέπει να επαληθεύσετε ότι η επιλογή σας είναι σωστή πριν επιβεβαιώσετε την παραγγελία σας.
Για να βοηθήσει τους Πελάτες της να εντοπίσουν τυχόν σφάλματα, η Christian Dior Couture παρέχει τεχνικά μέσα επαλήθευσης με τη μορφή μιας τυπικής περίληψης πληρότητας και αληθοφάνειας (η οποία επαληθεύει αν όλα τα απαιτούμενα πεδία έχουν συμπληρωθεί και αν οι χαρακτήρες που έχουν εισαχθεί είναι κατάλληλοι για το εν λόγω πεδίο).
Τα δεδομένα παραγγελίας σας στη συνέχεια συνοψίζονται πάλι για τελική επαλήθευση.

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Προχωρήστε στην Πληρωμή» τοποθετείτε μια σταθερή παραγγελία για το Είδος ή τα Είδη στο Καλάθι σας.
Δεν μπορείτε να τοποθετήσετε μια σταθερή παραγγελία εκτός εάν έχετε διαβάσει και δηλώσει ότι συμφωνείτε με τους τρέχοντες Γενικούς Όρους Πώλησης και την Πολιτική Απορρήτου κάνοντας κλικ στο κουμπί «Επικύρωση της πληρωμής μου και επιβεβαίωση της παραγγελίας μου».

2.2.4 Επιβεβαίωση της παραγγελίας από την Christian Dior Couture

Μόλις έχετε ολοκληρώσει τα παραπάνω βήματα που περιγράφονται στο Άρθρο 2.2.3 παραπάνω, θα λάβετε ένα αναγνωριστικό παραγγελίας μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δυνάμει του οποίου η Christian Dior Couture επιβεβαιώνει τα περιεχόμενα της παραγγελίας σας. Εάν ορίζεται ρητά διαφορετικά, το αναγνωριστικό υποβολής της παραγγελίας δεν αποτελεί αποδοχή της παραγγελίας σας.

Η σύμβαση πώλησης θεωρείται ότι συνάπτεται όταν:
- Το Είδος ή τα Είδη που παραγγείλατε έχει ή έχουν αποσταλεί και έχετε λάβει ένα ξεχωριστό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την Christian Dior Couture που σας ενημερώνει ότι η παραγγελία σας έχει αποσταλεί.

Σε περίπτωση πληρωμής με πιστωτική κάρτα, η σύμβαση πώλησης συνάπτεται κατά τη στιγμή της χρέωσης της πιστωτικής σας κάρτας σύμφωνα με τους όρους του Άρθρου 6 των παρόντων, ακόμη και αν η πιστωτική σας κάρτα χρεώθηκε πριν από την αποστολή της παραγγελίας ή πριν η αποδοχή εμφανιστεί με άλλο μέσο.

Σε περίπτωση πληρωμής μέσω PayPal, Apple Pay ή Apple Pay Express, όπως ορίζεται στους όρους του Άρθρου 6.2 των παρόντων, η συμφωνία πώλησης θεωρείται ότι έχει συναφθεί τη στιγμή που επιβεβαιώσετε την παραγγελία σας στον ιστότοπο PayPal, Αpple Pay ή Apple Pay Express.

Το αναγνωριστικό υποβολής της παραγγελίας σας περιλαμβάνει τον αριθμό παραγγελίας, το συνολικό ποσό της παραγγελίας, τα έξοδα αποστολής και πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία παράδοσης, και τα βασικά χαρακτηριστικά, την ποσότητα και την τιμή του/των Είδους/Ειδών που αγοράστηκαν. Το αναγνωριστικό υποβολής περιλαμβάνει επίσης μια σύνδεση με τους Γενικούς Όρους Πώλησης.

Όταν τα παραγγελθέντα Είδη έχουν αποσταλεί στη διεύθυνση αποστολής που υποδείξατε, η Christian Dior Couture θα σας αποστείλει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενημερώνοντάς σας για την αποστολή, καθώς και ότι έλαβε την πληρωμή της τιμής όπως ορίζεται στο Άρθρο 5 παρακάτω. Η σύμβαση πώλησης έχει στη συνέχεια σχηματισθεί οριστικά.

2.3 Απόδειξη της παραγγελίας

Σε γενικές γραμμές, εσείς και η Christian Dior Couture ρητώς συμφωνείτε ότι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα συστήματα αυτόματης εγγραφής που χρησιμοποιήθηκαν από την Εξυπηρέτηση πελατών είναι νομίμως ισχύοντα και δεσμευτικά, ιδιαίτερα ως προς τη φύση και την ημερομηνία της παραγγελίας.
Επιπλέον, η Christian Dior Couture διατηρεί όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με παραγγελίες ύψους εκατόν είκοσι (120) ευρώ ή περισσότερα για περίοδο δέκα 10 ετών, και θα τις καθιστά διαθέσιμες κατόπιν αιτήματός σας προς το: contactdioreu@dior.com, ή προς την Christian Dior Couture - Εξυπηρέτηση Πελατών - 11 bis οδός François 1er - BP39 - 75008 Παρίσι.
Ωστόσο, για παραγγελίες που γίνονται στην Ιστοσελίδα, συνιστάμε να διατηρείτε κι εσείς επίσης αντίγραφο (σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή) των πληροφοριών της παραγγελίας σας.

Άρθρο 3 Διαθεσιμότητα των Ειδών

Η Christian Dior Couture διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει ανά πάσα στιγμή και χωρίς προειδοποίηση τα Είδη που προτείνονται στην Ιστοσελίδα. Αυτές οι αλλαγές δεν θα επηρεάζουν παραγγελίες που έχουν ήδη τεθεί.

Πριν θέσετε μια παραγγελία, η Εξυπηρέτηση Πελατών (για παραγγελίες μέσω τηλεφώνου) ή η σελίδα πληροφοριών της Ιστοσελίδας που περιγράφει κάθε Είδος θα σας πει:

- εάν το Είδος είναι διαθέσιμο ή όχι, ή
- εάν το Είδος είναι προσωρινά μη διαθέσιμο, εάν μπορείτε να το παραγγείλετε για μελλοντική αποστολή εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος.

Εάν, παρά τις προσπάθειες της Christian Dior Couture ως προς αυτό το θέμα, παραγγείλετε Είδη τα οποία δεν είναι πλέον διαθέσιμα, η Christian Dior Couture θα σας ενημερώσει το συντομότερο δυνατό χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε μέσο (τηλεφώνημα ή μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου).

Κατ' εξαίρεση, εάν ένα παραγγελθέν Είδος είναι μη διαθέσιμο σε στοκ, η Christian Dior Couture θα είναι υποχρεωμένη να ακυρώσει την παραγγελία και δεν θα υποχρεούστε σε καμία πληρωμή.

Άρθρο 4 – Μη αποδοχή παραγγελίας

Οι αγορές που πραγματοποιούνται στην Ιστοσελίδα ή τηλεφωνικά προορίζονται για αποκλειστική χρήση (ή για δώρα) των Πελατών, όχι για μεταπώληση.

H Christian Dior Couture μπορεί να αρνηθεί οποιαδήποτε δόλια ή μη φυσιολογική παραγγελία, και συγκεκριμένα οποιαδήποτε παραγγελία που υπερβαίνει τον εγκεκριμένο αριθμό Ειδών, και συγκεκριμένα:

- οκτώ (8) Είδη ανά παραγγελία, ή/και
- δύο (2) πανομοιότυπα Είδη που παραγγέλθηκαν εντός τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών, ανεξαρτήτως χρώματος ή μεγέθους.

Οι περιορισμοί που παρατέθηκαν στην προηγούμενη παράγραφο δεν ισχύουν σε Είδη κατηγορίας Σπίτι και Διαχρονικός Άνδρας (δηλαδή, στην κατηγορία «Έτοιμο να φορεθεί» για τον Άνδρα, π.χ. κοστούμια και σμόκιν, σακάκια κοστουμιών, πουκάμισα και παντελόνια, και στην κατηγορία Ανδρικά «Αξεσουάρ», π.χ. ζώνες, γραβάτες, παπιγιόν, μαντήλια θήκης, μανικετόκουμπα και καλύμματα κουμπιών).

Η Christian Dior Couture μπορεί επίσης να αρνηθεί οποιαδήποτε παραγγελία: (i) έγινε από Πελάτη με τον οποίο υπάρχει διαφωνία σχετικά με την πληρωμή ή την παράδοση προηγούμενης παραγγελίας, ή (ii) δεν συμμορφώνεται με τους παρόντες Γενικούς Όρους Πώλησης.

Εάν η Christian Dior Couture διαπιστώσει ότι η παραγγελία σας δεν συμμορφώνεται με τους παρόντες Γενικούς Όρους Πώλησης, θα σας ενημερώσει απευθείας στην Ιστοσελίδα, μέσω τηλεφώνου, ή μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν δεν διορθώσετε τις πληροφορίες στην παραγγελία σας που είναι εσφαλμένες ή αντίθετες με τους παρόντες Γενικούς Όρους Πώλησης εντός δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών αφού λάβετε τέτοια ειδοποίηση, η Christian Dior Couture μπορεί να ακυρώσει την παραγγελία καθώς και την αντίστοιχη πληρωμή.

Άρθρο 5 – Τιμή Ειδών - Χρέωση

Οι τιμές που παρατίθενται από την Εξυπηρέτηση Πελατών ή απεικονίζονται στην Ιστοσελίδα σε Ευρώ περιλαμβάνουν όλους τους φόρους (TTC), αλλά δεν περιλαμβάνουν έξοδα αποστολής, τα οποία εμφανίζονται ξεχωριστά πριν τεθεί μια παραγγελία.

Οι τιμές χρέωσης είναι εκείνες οι τιμές που ισχύουν κατά την ημερομηνία της παραγγελίας, υπό την προϋπόθεση ότι τα παραγγελθέντα Είδη είναι διαθέσιμα εκείνη τη στιγμή.

Η Christian Dior Couture διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει τις τιμές των Ειδών ανά πάσα στιγμή και χωρίς προειδοποίηση, αλλά αυτές οι αλλαγές δεν θα ισχύουν σε τυχόν παραγγελίες που έχουν ήδη τεθεί από εσάς.

Διευκρινίζεται ότι οι αγορές εξ αποστάσεως (μέσω τηλεφώνου ή μέσω της Ιστοσελίδας) Ειδών Christian Dior Couture, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για επιστροφή ΦΠΑ.

Θα λάβετε γραπτή επιβεβαίωση της τιμής που καταβλήθηκε για κάθε Είδος και τα έξοδα αποστολής το αργότερο κατά τον χρόνο της παράδοσης.

Άρθρο 6 - Όροι πληρωμής

Αναγνωρίζετε και αποδέχεστε ότι όταν θέτετε μια παραγγελία, η συνολική τιμή όλων των Ειδών που παραγγέλνετε, η οποία θα εμφανίζεται στο Καλάθι σας, θα χρεωθεί εκ των προτέρων, ακόμα και αν τα Είδη μπορεί να μην είναι διαθέσιμα για παράδοση κατά τη στιγμή της παραγγελίας.

Θα ειδοποιηθείτε για την εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης.

6.1 Πληρωμή με Πιστωτική ή Χρεωστική Κάρτα

Μπορείτε να πληρώσετε για τις αγορές σας με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Κάρτες από το δίκτυο "CB", Visa©, Eurocard©, MasterCard©, American Express© γίνονται δεκτές. Οι κάρτες που εκδόθηκαν από τράπεζες που έχουν την έδρα τους εκτός Γαλλίας πρέπει να είναι διεθνείς τραπεζικές κάρτες.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτές τις μεθόδους πληρωμής όταν παραγγέλνετε μέσω τηλεφώνου, πρέπει να επιβεβαιώσετε στην Εξυπηρέτηση Πελατών και να εγγυηθείτε στην Christian Dior Couture ότι είστε ο δικαιούχος της τραπεζικής κάρτας που χρησιμοποιήθηκε για την πληρωμή της παραγγελίας και ότι το όνομα και το επώνυμο σε αυτή την τραπεζική κάρτα είναι δικά σας. Πρέπει επίσης να παράσχετε τον αριθμό κάρτας, την ημερομηνία λήξης και τον κωδικό ασφαλείας που υπάρχει στην κάρτα όταν παραγγέλνετε μέσω τηλεφώνου, μέσω ασφαλούς ιστοσελίδας, ή μέσω πλατφόρμας τρίτου μέρους που στέλνει έναν σύνδεσμο πληρωμής.

Όταν παραγγέλνετε στην Ιστοσελίδα, θα αποκτάτε πρόσβαση σε έναν ασφαλή διακομιστή που λειτουργεί σε λειτουργία SSL (128 bit), αφού επαληθεύσετε τα τραπεζικά σας στοιχεία.

Με αυτόν τον τρόπο, η συναλλαγή σας πραγματοποιείται σύμφωνα με τα τραπεζικά πρότυπα ασφαλείας. Η ταυτοποίηση είναι συγκεκριμένη για κάθε τράπεζα. Με την παροχή του αριθμού της πιστωτικής σας κάρτας ή/και των τραπεζικών στοιχείων σας στην Christian Dior Couture, τόσο τηλεφωνικά όσο και στην Ιστοσελίδα, αποδέχεστε εκ των προτέρων και άνευ όρων ότι η Christian Dior Couture μπορεί να προχωρήσει στην ασφαλή συναλλαγή και να προεξουσιοδοτήσει την τράπεζά σας να χρεώσει τον λογαριασμό σας μετά την υποβολή των εγγραφών ή των δηλώσεων που διαβιβάζονται από την Christian Dior Couture Couture, ακόμη και ελλείψει αποδείξεων υπογεγραμμένων από τον κάτοχο της τραπεζικής κάρτας.

Η σύμβαση πώλησης συνάπτεται τη στιγμή της χρέωσης της πιστωτικής σας κάρτας, εάν η χρέωση αυτή πραγματοποιείται πριν από την αποστολή των Ειδών ή αν έχει έχει γίνει άλλος τρόπος ρητά αποδεκτός. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για προκαταβολές ή νωρίτερες πληρωμές που πραγματοποιείτε εάν η κάρτα σας χρεωθεί για το ποσό της προκαταβολής τη συμφωνηθείσα προθεσμία.

6.2 Πληρωμή μέσω PayPal (μόνο για παραγγελίεs στο Διαδίκτυο)

Η Christian Dior Couture δέχεται πληρωμές μέσω PayPal (για παραγγελίες που τίθενται αποκλειστικά στην Ιστοσελίδα).

Όταν επικυρωθεί η παραγγελία σας, επιλέγετε την επιλογή πληρωμής PayPal και θα ανακατευθυνθείτε αυτόματα στην πλατφόρμα PayPal.

Στη συνέχεια θα πρέπει να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας PayPal χρησιμοποιώντας τα στοιχεία εισόδου και τον κωδικό. Αν δεν έχετε λογαριασμό PayPal, μορείτε να δημιουργήσετε έναν εκείνη τη στιγμή. Αφού επαληθευτεί η παραγγελία σας μέσω PayPal, θα ανακατευθυνθείτε στη σελίδα επιβεβαίωσης της Ιστοσελίδας.

Η παραγγελία θα αποσταλεί μόνο κατόπιν επαλήθευσης της μεθόδου πληρωμής, τη λήψη εξουσιοδότησης για τη χρέωση της τραπεζικής κάρτας σας ή της επιβεβαίωσης από την PayPal, και την επαλήθευση της συμμόρφωσης της παραγγελίας σας σύμφωνα με τους παρόντες Γενικούς Όρους Πώλησης και με τη διαθεσιμότητα των Ειδών.

Άρθρο 7 – Αποστολή

Τα Είδη μπορούν να αποσταλούν καταρχήν μόνο στην ηπειρωτική Γαλλία και το Μονακό. Εάν επιθυμείτε να παραγγείλετε ένα Είδος και να το θέσετε προς αποστολή σε χώρα διαφορετική από την ηπειρωτική Γαλλία (εν προκειμένω στην Ελλάδα), πρέπει να θέσετε την παραγγελία σας στην αντίστοιχη Ιστοσελίδα (εν προκειμένω στην ιστοσελίδα που αντιστοιχεί στην Ελλάδα).

Για λόγους ασφαλείας, η Christian Dior Couture δεν θα επεξεργαστεί παραγγελίες για τις οποίες η διεύθυνση χρέωσης ή αποστολής είναι ταχυδρομική θυρίδα, και θα αποστείλει σε ξενοδοχείο ή φοιτητική κατοικία μόνο αν επιθυμείτε ταχεία αποστολή με απόδειξη προσωπικής αποστολής.

Μετά την εγγραφή της πληρωμής της παραγγελίας, τα Είδη θα αποστέλλονται στη διεύθυνση αποστολής που επιδεικνύετε κατά την παραγγελία. Θα πρέπει συνεπώς να καταβάλετε την καλύτερη προσπάθειά σας να παράσχετε τη σωστή διεύθυνση αποστολής στην Christian Dior Couture.

Κατόπιν της ολοκλήρωσης της πληρωμής, τα παραγγελθέντα Είδη θα αποστέλλονται:

- κατά την ημερομηνία ή εντός του χρονικού διαστήματος που σας υπέδειξε η Christian Dior Couture πριν επιβεβαιωθεί η παραγγελία σας, ή, εάν δεν έχει δοθεί χρονικό διάστημα, το αργότερο εντός τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία της παραγγελίας εκτός εάν υπάρχει αιτιολογημένη καθυστέρηση,
- εάν το Είδος είναι προσωρινά μη διαθέσιμο, εντός του χρονικού διαστήματος που ενημερωθήκατε και αποδεχθήκατε (i) όταν θέσατε την παραγγελία σας μέσω τηλεφώνου στην Υπηρεσία Εξυπηρέτησης Πελατών, ή (ii) όταν προσθέσατε ένα Είδος στο «Καλάθι» σας στην Ιστοσελίδα, και πριν η παραγγελία σας γίνει αποδεκτή.

Ανάλογα με την επιλογή σας, η Christian Dior Couture θα αποστείλει τα παραγγελθέντα Είδη με σύνηθες ταχυδρομείο ή με ταχυμεταφορά με απόδειξη προσωπικής παράδοσης, θα τα παραδώσει σε κάποιο κατάστημα για παραλαβή.

Η Christian Dior Couture θα καλύπτει τα έξοδα αποστολής με σύνηθες ταχυδρομείο. Οι Πελάτες πρέπει να πληρώνουν για υπηρεσία ταχυμεταφοράς με απόδειξη προσωπικής παράδοσης εκτός αν το ποσό υπερβαίνει τα χίλια τριακόσια (1.300) ευρώ, όπου η Christian Dior Couture θα καλύψει το κόστος. Θα ενημερωθείτε για το κόστος ταχυμεταφοράς πριν επαληθεύσετε την παραγγελία σας.

Εάν καθυστερήσει η παράδοση των Ειδών λόγω γεγονότος πέραν του ελέγχου της Christian Dior Couture, θα ειδοποιηθείτε το συντομότερο δυνατό και θα ληφθούν μέτρα για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της καθυστέρησης. Στο βαθμό που η Christian Dior Couture θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ελαχιστοποιήσει την καθυστέρηση, δεν θα είναι υπεύθυνη για τις καθυστερήσεις που προκλήθηκαν από το γεγονός. Ωστόσο, εάν υπάρχει κίνδυνος σημαντικής καθυστέρησης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Christian Dior Couture για να υπαναχωρήσετε από τη σύμβαση και να λάβετε επιστροφή χρημάτων για οποιοδήποτε Είδος έχετε πληρώσει αλλά δεν έχετε παραλάβει.

Σε περίπτωση αποτυχίας παράδοσης από την UPS (μετά από 3 ανεπιτυχείς προσπάθειες) και επιστροφής του δέματος στην αποθήκη της Christian Dior Couture με την ένδειξη ‘Όχι πια σε αυτή τη Διεύθυνση’, η Christian Dior Couture θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τον Πελάτη δύο (2) φορές σε τέσσερις (4) εβδομάδες μετά την παραλαβή του πακέτου στην αποθήκη. Εάν δεν απαντήσετε ή δεν επικοινωνήσετε εντός αυτών των τεσσάρων (4) εβδομάδων, η Christian Dior Couture θα προχωρήσει σε επιστροφή χρημάτων για την παραγγελία και θα σας αποστείλει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιβεβαίωσης στη διεύθυνση που δηλώσατε όταν θέτατε την παραγγελία.

Άρθρο 8 – Παραλαβή από το κατάστημα

Όταν η επιλογή «Παραλαβή από το κατάστημα» είναι διαθέσιμη όταν θέτετε μια παραγγελία, μπορείτε να επιλέξετε να παραλάβετε την παραγγελία σας σε ένα από τα προτεινόμενα καταστήματα Christian Dior Couture. Αυτή η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα Christian Dior Couture στη Γαλλία και για ορισμένα Είδη. Αυτές οι πληροφορίες θα τονίζονται πριν υποβάλετε την παραγγελία σας.

Το Είδος θα γίνει διαθέσιμο στην επιλεγμένη τοποθεσία εντός του χρονικού διαστήματος που υποδεικνύεται από την Christian Dior Couture στο Άρθρο 7.

Θα ενημερωθείτε αμέσως μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή/και μηνύματος κειμένου μόλις η παραγγελία γίνει διαθέσιμη στο κατάστημα. Στη συνέχεια θα έχετε δεκατέσσερις (14) ημέρες για να παραλάβετε την παραγγελία σας από το κατάστημα αυτό.

Για να παραλάβετε την παραγγελία σας, πρέπει να παρουσιάσετε την ειδοποίηση παραλαβής που λάβατε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μηνύματος κειμένου, καθώς επίσης και ένα έγκυρο αναγνωριστικό. Θα πραγματοποιηθεί επαλήθευση της ταυτότητάς σας και θα δημιουργηθεί αντίγραφο του αναγνωριστικού σας, το οποίο ρητά αποδεχθήκατε επιλέγοντας τον παρόντα τρόπο παραλαβής. Εάν χρησιμοποιήσατε μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα για την πληρωμή της παραγγελίας, το κατάστημα μπορεί επίσης να ελέγξει την κάρτα σας. Στη συνέχεια θα σας δοθεί η παραγγελία σε αντάλλαγμα για την υπογραφή δελτίου παραλαβής.

Μπορείτε επίσης να ορίσετε άλλο πρόσωπο να παραλάβει την παραγγελία σας, σύμφωνα με τις ακόλουθες προϋποθέσεις. Το πρόσωπο που επιλέξατε θα πρέπει να παρουσιάσει (i) τη δική του/της ταυτότητα, (ii) το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιβεβαίωσης που λάβατε και (iii) τη δεόντως χρονολογημένη και υπογεγραμμένη εξουσιοδότηση για παραλαβή από το τρίτο μέρος.
Ένα υπόδειγμα εξουσιοδότησης παραλαβής παρατίθεται ως Παράρτημα Ι στους παρόντες Γενικούς Όρους Πώλησης.

Άρθρο 9 - Προστασία προσωπικών δεδομένων

Για περισσότερες πληροφορίες για το πώς επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα που συλλέγουμε από εσάς στην Ιστοσελίδα ή μέσω τηλεφώνου, παρακαλούμε να διαβάσετε την «Πολιτική Απορρήτου» μας.

Άρθρο 10 – Διατήρηση της Κυριότητας

Η Christian Dior Couture διατηρεί την κυριότητα των Ειδών μέχρι (α) εσείς ή (β) το πρόσωπο που υποδεικνύετε λαμβάνει φυσική κατοχή στα Είδη.

Δεν μπορείτε να μεταπωλήσετε τα παραδοθέντα Είδη των οποίων η κυριότητα διατηρείται εκτός αν η Christian Dior Couture συναινέσει σε τέτοια μεταπώληση προκαταβολικά και εγγράφως.

Άρθρο 11 - Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας

Απαγορεύεται να αναπαραγάγετε άμεσα ή έμμεσα, να αναπαριστάτε και να προσαρμόζετε την Ιστοσελίδα, εν όλω ή εν μέρει, σε οποιαδήποτε μορφή. Οποιαδήποτε δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας που σχετίζονται με οποιοδήποτε προϊόν ή στοιχείο της Christian Dior Couture (συμπεριλαμβανομένων των Ειδών Christian Dior Couture), όπως εμπορικά σήματα, εικονογραφήσεις, φωτογραφίες, εικόνες, σχέδια και λογότυπα, είτε είναι καταχωρημένα είτε όχι, είναι και θα παραμείνουν αποκλειστική ιδιοκτησία της Christian Dior Couture.

Οποιαδήποτε πλήρης ή μερική αναπαραγωγή, λήψη, τροποποίηση ή χρήση των εμπορικών σημάτων, εικονογραφήσεων, εικόνων, φωτογραφιών, λογοτύπων και σχεδίων της Christian Dior Couture, για οποιονδήποτε λόγο και σε οποιοδήποτε μέσο, απαγορεύεται αυστηρά χωρίς προηγούμενη ρητή και έγγραφη συγκατάθεση της Christian Dior Couture.

Ομοίως, οποιαδήποτε χρήση που δεν συμμορφώνεται με την άδεια χρήσης της Ιστοσελίδας και, ειδικότερα, τη χρήση οποιουδήποτε από τα συστατικά της Ιστοσελίδας (Είδη που παρουσιάζονται, περιγραφές, τιμές, δεδομένα, λογισμικό, γραφικά, εικόνες, κείμενα, φωτογραφίες, εργαλεία, κ.λπ.) για πώληση ή οποιαδήποτε άλλη άμεση ή έμμεση εμπορική χρήση, απαγορεύεται αυστηρά χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση της Christian Dior Couture.

Για περισσότερεςπληροφορίες, παρακαλώ διαβάστε τις Ανακοινώσεις Νομικού Περιεχομένου.

Άρθρο 12 – Δικαίωμα υπαναχώρησης

12.1 Δικαίωμα υπαναχώρησης

Ως καταναλωτής, έχετε το δικαίωμα υπαναχώρησης εντός δεκατεσσάρων (14) ημερών χωρίς να χρειάζεται να δώσετε αιτιολογία.

Η περίοδος υπαναχώρησης λήγει μετά από δεκατέσσερις (14) ημέρες από την ημέρα που εσείς, ή τρίτο μέρος που υποδείχθηκε από εσάς (εκτός από τον μεταφορέα), απέκτησε φυσική κατοχή του τελευταίου είδους.

Για να ασκήσετε το δικαίωμα υπαναχώρησης, πρέπει να μας ενημερώσετε για την απόφασή σας να υπαναχωρήσετε από την αγορά σας δηλώνοντας σαφώς την πρόθεσή σας όπως ορίζεται στα Άρθρα 13 και 13.1.
Για να τηρηθεί η προθεσμία για την υπαναχώρησης, θα χρειαστεί να αποστείλετε τη ειδοποίηση υπαναχώρησης πριν από τη λήξη της προθεσμίας.
Tο δικαίωμα υπαναχώρησης δεν ισχύει για αγορές αγαθών που έχουν τεθεί σε παραγγελία ή έχουν σαφώς προσαρμοστεί, ή για αγαθά που έχετε ανοίξει και δεν μπορούν να επιστραφούν για λόγους υγείας ή υγιεινής.

12.2 Αποτελέσματα της υπαναχώρησης

Εάν υπαναχωρήσετε, θα επιστρέψουμε όλα τα χρήματα που έχουμε λάβει από εσάς, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων αποστολής (εκτός των πρόσθετων εξόδων που οφείλονται στη δική σας επιλογή για τρόπο αποστολής διαφορετικό από τη δωρεάν συνήθη παράδοση), εντός εύλογου χρονικού διαστήματος και, σε κάθε περίπτωση, το αργότερο εντός δεκατεσσάρων (14) ημερών από την ημερομηνία που ενημερωθήκαμε για την απόφασή σας να υπαναχωρήσετε από τη σύμβαση.

Θα πραγματοποιήσουμε αυτή την επιστροφή χρημάτων χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο πληρωμής που χρησιμοποιήσατε για την αρχική συναλλαγή, εκτός εάν έχετε ρητά συμφωνήσει διαφορετικά. Ανεξάρτητα από το πώς έγινε η επιστροφή χρημάτων, δεν θα επιβαρυνθείτε με κανένα κόστος για αυτήν.

Είστε υπεύθυνοι μόνο για τη μείωση της αξίας του Είδους που προκαλείται από οποιονδήποτε χειρισμό εκτός από ό,τι είναι απαραίτητο για να προσδιορίζεται η φύση, τα χαρακτηριστικά και η μέθοδος λειτουργίας του.

Θα παραλάβουμε πίσω το Είδος με δικά μας έξοδα. Για περισσότερες λεπτομέρειες, παρακαλώ δείτε το Άρθρο 13.

Άρθρο 13 - Πολιτική εκούσιας επιστροφής

Επιπλέον, εκτός από το δικαίωμα υπαναχώρησης που αναφέρεται στο Άρθρο 12 παραπάνω, η Christian Dior Couture σας δίνει προθεσμία τριάντα (30) ημερών για να ακυρώσετε την αγορά και να επιστρέψετε τα Είδη που αγοράσατε από την Ιστοσελίδα ή τηλεφωνικά.

Παρ’ όλα αυτά, δεν μπορείτε να επιστρέψετε :
- Εξατομικευμένα, προσαρμοσμένα, ή Είδη τέθησαν προς παραγγελία,
- Είδη που έχουν συνδεθεί μόνιμα με άλλα αντικείμενα μετά την παράδοση,
- Είδη που ήταν φραγισμένα για λόγους υγείας ή υγιεινής (π.χ. μαγιό) και τα οποία ανοίξατε αφού τα λάβατε.

Σε κάθε περίπτωση, οφείλετε να επιστρέψετε το/τα Είδος/η:

- εντός τριάντα (30) ημερών από την παράδοση,
- με μια δεόντως συμπληρωμένη φόρμα υπαναχώρησης (βλ. Παράρτημα II) ή μια σαφή δήλωση (π.χ. επιστολή που θα σταλεί με ταχυδρομείο, φαξ ή ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) που υποδεικνύει ότι επιθυμείτε να επιστρέψετε τα Είδη,
- στην αρχική πλήρη συσκευασία τους.

Για Είδη που δεν επιστράφηκαν ή επιστράφηκαν ελλιπή, κατεστραμμένα, χωρίς ετικέτα, μεταποιημένα, λερωμένα ή σε οποιαδήποτε άλλη κατάσταση που θα μπορούσε εύλογα να υποδηλώνει ότι χρησιμοποιήθηκαν ή φορέθηκαν, δεν θα επιστρέφονται χρήματα ή δεν θα ανταλλάσσονται και θα σας επιστρέφονται (κατά περίπτωση).

Όσον αφορά τα παπούτσια, η σόλα πρέπει επίσης να είναι άθικτη. Ως εκ τούτου, ιδιαίτερα σας συμβουλεύουμε να δοκιμάζετε τα παπούτσια Christian Dior Couture σε χαλί ή μοκέτα.

Τα επιστρεφόμενα Είδη πρέπει να βρίσκονται στην αρχική τους κατάσταση και να μην είναι χρησιμοποιημένα, με όλες τις επισυναπτόμενες ετικέτες της Christian Dior Couture και όλα τα σχετικά αξεσουάρ ή φυλλάδια οδηγιών που συμπεριλαμβάνονται.

Εάν επιστρέψετε ένα Είδος περισσότερες από τριάντα (30) ημέρες μετά την ημερομηνία που το λάβατε ή το παραλάβετε, η Christian Dior Couture μπορεί να αρνηθεί τη χορήγηση επιστροφής χρημάτων και να σας επιστρέψει το Είδος.

Επιπλέον, οι αποδέκτες δώρου δεν έχουν το δικαίωμα ακύρωσης. Μόνο οι Πελάτες μπορούν να ασκήσουν αυτό το δικαίωμα.

Το δικαίωμά σας για υπαναχώρηση σύμφωνα με το Άρθρο 12 δεν επηρεάζεται από το δικαίωμα να κάνετε μια εκούσια επιστροφή. Μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υπαναχώρησης που ορίζεται στο Άρθρο 12, ισχύουν μόνο οι διατάξεις αυτού του άρθρου.

13.1 Πολιτική εκούσιας επιστροφής μέσω της Ιστοσελίδας

Μπορείτε να επιστρέψετε τα Είδη, εντός τριάντα (30) ημερών από την αγορά είτε:

1. ειδοποιώντας την Christian Dior Couture μέσω του λογαριασμού σας στην Ιστοσελίδα ότι επιθυμείτε να επιστρέψετε ένα Είδος ή Είδη, οπότε σε αυτή την περίπτωση η Christian Dior Couture θα σας αποστείλει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα επιβεβαιώνει την παραλαβή της ακύρωσης,

2. καλώντας την Εξυπηρέτηση Πελατών για να ασκήσετε το δικαίωμά σας για επιστροφή ενός Είδους ή Ειδών, να συμφωνήσετε για μια ημερομηνία, ώρα και τόπο ώστε η UPS να παραλάβει τα Είδη, είτε

3. επιστρέφοντας το(α) Είδος(η) απευθείας σε ένα σημείο παράδοσης της UPS (https://www.ups.com/dropoff/?loc=el_GR) χρησιμοποιώντας την προπληρωμένη ετικέτα επιστροφής που περιλαμβάνεται στο πακέτο.

Η τιμή που χρεώνεται για τα Είδη που επιστρέφονται μέσω της Ιστοσελίδας θα επιστρέφεται στο μέσο πληρωμής που χρησιμοποιήσατε για την πληρωμή της παραγγελίας, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος και το αργότερο εντός δεκατεσσάρων (14) ημερών από την παραλαβή των αντικειμένων από την Christian Dior Couture.

Τα πρόσθετα έξοδα που καταβάλατε και σχετίζονται με την επιλογή μιας συγκεκριμένης μεθόδου παράδοσης δεν θα επιστρέφονται.

13.2 Πολιτική της εκούσιας επιστροφής σε ένα κατάστημα Christian Dior Couture

Οι Πελάτες της Christian Dior Couture μπορούν επίσης να επιστρέψουν Είδη σε οποιοδήποτε κατάστημα Christian Dior Couture στην Ευρώπη. Για τέτοιου τύπου επιστροφή, οι Γενικοί Όροι Πώλησης που ισχύουν στα καταστήματα αντικαθιστούν τους παρόντες Γενικούς Όρους Πώλησης.

Άρθρο 14 - Ανταλλαγή

Επιπλέον του δικαιώματός σας να υπαναχωρήσετε και να επιστρέφετε τα Είδη σύμφωνα με τα άρθρα 12 και 13 των παρόντων, δικαιούστε να αλλάξετε γνώμη και να ανταλλάξετε ένα Είδος εντός τριάντα (30) ημερών, σύμφωνα με τους όρους που προβλέπονται στα άρθρα 12 και 13.
Για ελαττωματικά Είδη, παρακαλούμε όπως ανατρέξατε στο Άρθρο 15 των παρόντων.

Εντός τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία παραλαβής ενός Είδους μπορείτε να το ανταλλάξετε μέσω της Ιστοσελίδας ή απευθείας σε ένα κατάστημα Christian Dior Couture της χώρας στην οποία το αγοράσατε.

Είδη που έχουν εξατομικευθεί ή που τέθηκαν σε παραγγελία, Είδη που μεταποιήθηκαν ή καταστράφηκαν, και σφραγισμένα Είδη (π.χ. μαγιό) που αποσφραγίσατε μετά την παράδοση και δεν μπορούν να επιστραφούν για λόγους υγείας και υγιεινής μπορεί να μην ανταλλάσσονται.

Με την επιφύλαξη των δικαιωμάτων σας σύμφωνα με το Άρθρο 13, η Christian Dior Couture μπορεί, σύμφωνα με την πολιτική ανταλλαγής, να αρνηθεί να ανταλλάξει περισσότερες από δύο (2) διαδοχικές παραγγελίες.

Δεν μπορείτε να κάνετε δύο ανταλλαγές για την ίδια παραγγελία. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να ανταλλάξετε Είδη που έχουν ήδη ανταλλαγεί, μπορείτε να τα επιστρέψετε επικοινωνώντας τηλεφωνικά με την Εξυπηρέτηση Πελατών και να λάβετε επιστροφή χρημάτων.

Οι ανταλλαγές υπόκεινται στα Είδη που είναι διαθέσιμα στην Ιστοσελίδα ή στο κατάστημα στο οποίο πηγαίνετε να κάνετε την ανταλλαγή. Εάν ένα Είδος δεν είναι διαθέσιμο, θα λάβετε επιστροφή χρημάτων σύμφωνα με τους όρους που ορίζονται στο Άρθρο 12.

14.1 Ανταλλαγή Ειδών μέσω της Ιστοσελίδας

Εάν αλλάξετε γνώμη και επιθυμείτε να ανταλλάξετε κάποιο Είδος μέσω της Ιστοσελίδας, πρέπει να προσδιορίσετε στην κατάλληλη ενότητα της Ιστοσελίδας ποιο/α Είδος/η επιθυμείτε να λάβετε σε αντάλλαγμα για την παραγγελία σας. Μπορείτε να επιστρέψετε Είδη σύμφωνα με τους όρους του Άρθρου 14 ανωτέρω (χρόνος και όροι ανταλλαγής).

Ο αριθμός των Ειδών αντικατάστασης πρέπει να είναι ίδιος με τον αριθμό των Ειδών που επιστρέφονται.

Τα έξοδα αποστολής της πρώτης παράδοσης θα επιστραφούν, αλλά τα έξοδα αποστολής της δεύτερης παράδοσης θα χρεώνονται σύμφωνα με τον επιλεγμένο τρόπο παράδοσης. Η νέα πώληση θα υπόκειται στους Γενικούς Όρους Πώλησης που ισχύουν κατά τη στιγμή της ανταλλαγής.

14.2 Ανταλλαγες σε καταστήματα Christian Dior Couture

Εάν αλλάξετε γνώμη και επιθυμείτε να ανταλλάξετε ένα ή περισσότερα Είδη σε ένα κατάστημα Christian Dior Couture, το κατάστημα Christian Dior Couture που προχωρά στην ανταλλαγή πρέπει να προσφέρει προς πώληση Είδη ίδιας κατηγορίας με εκείνη της οποίας ζητείται η ανταλλαγή. Για παράδειγμα, τα ανδρικά παπούτσια μπορούν να ανταλλαγούν μόνο σε ένα κατάστημα Christian Dior Couture που πωλεί ανδρικά παπούτσια.

14.2.1 Ανταλλαγή Ειδών που πωλούνται σε χαμηλότερη τιμή στο Κατάστημα

Θα λάβετε πίστωση για ποσό που αντιστοιχεί στη διαφορά της τιμής.

Αυτή η πίστωση θα ισχύει για ένα (1) έτος από την ημερομηνία έκδοσής της και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε καταστήματα του δικτύου Christian Dior Couture της χώρας στην οποία βρίσκεται το κατάστημα που εκδίδει την πίστωση.

Για να θέσετε σε αναμονή μια επιλογή Ειδών, πρέπει να επικοινωνήσετε με την Εξυπηρέτηση Πελατών.

14.2.2 Αντικατάσταση Ειδών που πωλούνται σε υψηλότερη τιμή στο Κατάστημα

Πρέπει να καταβάλετε τη διαφορά τιμής σύμφωνα με τους ισχύοντες Γενικούς Όρους Πώλησης.

Άρθρο 15 – Τα δικαιώματά σας σε περίπτωση ελαττωματικών Ειδών

Εάν ένα Είδος είναι ελαττωματικό, εφαρμόζονται οι νομοθετικές διατάξεις, συμπεριλαμβανομένων των νομοθετικών εγγυήσεων.

Ορισμένα Είδη που πωλούνται στην Ιστοσελίδα καλύπτονται και από εγγύηση εκτός από τις νομοθετικές διατάξεις. Οι όροι και οι διαδικασίες για την εφαρμογή αυτής της εγγύησης μπορούν να προβληθούν στην καρτέλα «Γενικοί Όροι Εξυπηρέτησης Μετά την Πώληση» και αναλύονται επίσης στο ενημερωτικό σημείωμα που συνοδεύει τα Είδη.

Άρθρο 16 - Συντήρηση μετά την Πώληση

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η Christian Dior Couture προσφέρει στους Πελάτες της εκτεταμένες εμπορικές εγγυήσεις ή εγγυήσεις πέραν αυτών που οι Πελάτες δικαιούται νόμιμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι λεπτομέρειες της εμπορικής εγγύησης θα συμπεριλαμβάνονται κατά την παράδοση του(των) Είδους(ών) σας.

Όλα τα Είδη που είναι τεχνικά επιδιορθώσιμα είναι κατάλληλα για συντήρηση μετά την πώληση.

Οι όροι χρήσης της συντήρησης μετά την πώληση μπορούν να προβληθούν στην καρτέλα «Γενικοί Όροι Χρήσης της Συντήρησης Μετά την Πώληση».

H Christian Dior Couture με το παρόν επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει εγγυημένος χρόνος κατά τον οποίο τα ανταλλακτικά που απαιτούνται για τη χρήση των Ειδών θα είναι διαθέσιμα.
Ωστόσο, η Christian Dior Couture θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να σας ικανοποιήσει εάν ζητήσετε ένα ή περισσότερα ανταλλακτικά.

Άρθρο 17 - Πληροφορίες σχετικές με τα Είδη - Περιορισμός Ευθύνης - Ανωτέρα Βία

Πληροφορίες για όλα τα Είδη που προσφέρονται προς πώληση εξ αποστάσεως είναι διαθέσιμες σε όλα τα καταστήματα Christian Dior Couture, στην Ιστοσελίδα και μέσω της Εξυπηρέτησης Πελατών.

Οι φωτογραφίες, οι γραφικές παραστάσεις και οι περιγραφές των Ειδών που προσφέρονται προς πώληση εξ αποστάσεως είναι μόνο πληροφοριακού χαρακτήρα και δεν είναι δεσμευτικές για την Christian Dior Couture. Μπορείτε να λάβετε πρόσθετες πληροφορίες επικοινωνώντας με την Εξυπηρέτηση Πελατών ή με ένα κατάστημα Christian Dior Couture. Ενώ καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλιστεί ότι το χρώμα και το σχέδιο των Ειδών των οποίων οι φωτογραφίες απεικονίζονται στην Ιστοσελίδα αντικατοπτρίζει με ακρίβεια τα αυθεντικά Είδη, ενδέχεται να προκύψουν παραλλαγές, ιδίως λόγω των τεχνικών περιορισμών στην ικανότητα του υπολογιστή σας να αποδίδει χρώματα. Ως εκ τούτου, η Christian Dior Couture δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τυχόν μη ουσιώδη λάθη ή ανακρίβειες στις φωτογραφίες ή τις γραφικές αναπαραστάσεις των Ειδών που εμφανίζονται στην Ιστοσελίδα.

Εάν η Christian Dior Couture δεν συμμορφωθεί με αυτές τις διατάξεις, θα είναι υπεύθυνη μόνο για εκείνες τις απώλειες ή τις ζημιές που υποστήκατε που είναι το προβλεπόμενο αποτέλεσμα της παράβασης της σύμβασης της Christian Dior Couture ή των συνεπειών της έλλειψης δέουσας φροντίδας και εύλογης επιμέλειας. Η Christian Dior Couture δεν θα ευθύνεται σε καμία περίπτωση για απώλειες ή ζημιές που δεν μπορούν να προβλεφθούν. Η απώλεια ή η ζημία είναι προβλέψιμες εάν είναι προφανές ότι θα συμβούν, ή εάν, κατά τη στιγμή της σύναψης της σύμβασης, εσείς και η Christian Dior Couture Couture γνωρίζετε ότι θα μπορούσαν να συμβούν, και για παράδειγμα, τις συζητήσατε με την Christian Dior Couture κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πώλησης.

Άρθρο 18 - Διάφορα

Το γεγονός ότι σε οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή η Christian Dior Couture αποφεύγει να απαιτήσει την εφαρμογή οποιασδήποτε από τις διατάξεις αυτών των Γενικών Όρων Πώλησης δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως παραίτηση από το δικαίωμά της να διεκδικήσει στη συνέχεια πλήρη ή μερική μη εφαρμογή.

Εάν οποιαδήποτε από τις διατάξεις των παρόντων Γενικών Όρων Πώλησης κηρυχθεί άκυρη και μη εφαρμοστέα εν όλω ή εν μέρει, οι άλλες διατάξεις των παρόντων Γενικών Όρων Πώλησης και τα άλλα δικαιώματα και υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτούς θα παραμένουν αμετάβλητα και θα εξακολουθούν να είναι εφαρμοστέα.

Άρθρο 19 - Επίλυση διαφορών – Εφαρμοστέο Δίκαιο

Οι εν λόγω Γενικοί Όροι Πώλησης διέπονται από το ελληνικό δίκαιο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λειτουργεί μια πλατφόρμα για διαδικτυακή εξωδικαστική επίλυση διαφορών (πλατφόρμα ODR), η οποία είναι προσβάσιμη στο https://ec.europa.eu/consumers/odr.
Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Christian Dior Couture είναι contactdioreu@dior.com.

GENDER PAY GAP REPORT 2018 (1)

Christian Dior UK Limited

Gender Pay Gap Report 2018

 

 

The Equality Act 2010 (Gender Pay Gap Information) Regulations 2017 require the company to publish our gender pay gap taking the snapshot date of the 5th April 2018.

Christian Dior is committed to equal opportunities and the promotion of diversity and equality in the workplace. We have a strong policy on the management of equal opportunities. Diversity and transparency to others are fundamental values for us, ensuring fairness for all our employees in terms of careers and development, by guaranteeing equal opportunities for all genders based on objective criteria. We are convinced that diversity and equality, in all its forms, is a source of wealth and creativity for our teams.

 

The reports show the ‘Median’ and ‘Mean’ pay gap for the total population.  As with most businesses we employee less people at Senior Executive positions and within the UK we have one Senior Executive whose responsibilities are not compariable to the rest of the positions within our network, hence due to this the salary of this position is not a true reflection of the gender pay gap and we have produced fiqures including and excluding this position.

 

Our population is 68% female employees versus 32% male employees, we have an increase in our female population versus 2017, which is also reflected within the results of our ‘Median’ and ‘Mean’ calculations.

 

The LVMH gender objective at senior management is to be 50:50 by 2020 and our aim will be to focus on vertical and horizontal integration to achieve this level. Our focus will also be to increase the male population in all quartiles.

 

Our results show the ‘Median’ & ‘Mean’ pay gap as at the snapshot date of the 5th April 2018. The mean pay gap is 16.8%, due to the reason referred to previously is not representative of our employees.  Excluding the person’s pay the company’s gender mean pay gap is reduced to 5.31% and the median pay gap is -1.4%.

UK Population: Male 32% ; Female 68%

Median: -1.2%

Mean: 16.8%

 

UK Population (Excludes Senior Exec) : Male  32% ; Female 68%

Median: -1.4%

Mean: 5.31%

 

The mean and median gender pay gap by pay quartile shows the split between each quartile is equal within the lower quartile to the upper middle quartile and supports the company objective of an even integration of positions within hierachy and pay scale.

 

The Upper Quartile excluding the one Senior Executive stated previously show a higher percentage within the ‘Median’ & ‘Mean’ due to a higher population of males in the senior position, this has been addressed via an increase in senior female managers joining the business following the 5th April 2018.

 

Lower Quartile: Male 29%;  Female 71%

Median: -0.39%

Mean: 1.65%

 

Lower  Middle Quartile : Male 30% ; Female 70%

Median: -0.92%

Mean: 0.25%

 

Upper Middle Quartile: Male: 25%; Female 75%

Median : -0.21%

Mean : 42.12%

 

Upper QuartileMale: 28%; Female 72%

Median: 7.47%

Mean: 40.52%

 

Upper Quartile Excl Senior Exec

Median: 5.07%

Mean: 14.65%

 

Bonus is a contractual benefit for management and head office positions. Head office accounts for 7% of our population and 17% of the employees who receive a contractual bonus.  The senior executive position, as explained previously is shown included and excluded to show a more reflective percentage of gender bonus pay gap being a mean of 6.59% and Median of -22.63%

Bonus: Male: 33%; Female: 67%

Median: -11.32%

Mean: 74.1%

 

Bonus Excl Senior Exec: Male: 33%; Female: 67%

Median: -22.63%

Mean: 6.59%

 

 

As UK Human Resources Director of Christian Dior UK Limited, I, Samantha Brunton can confirm that the data and information presented in this report are accurate and meet the requirements of the Equality Act 2010 (Gender Pay Gap Information) Regulation 2017.

 

Duly signed by Samantha Brunton, UK Human Resources Director, 29th March 2019

 In 2020, companies from the LVMH group in France have calculated their gender equality index. This index totals 92/100 points for Christian Dior Couture. 

02/04/2019 12:35 pm