LEGAL TERMS

GENERAL SALES CONDITIONS (1)

TERMENI ȘI CONDIȚII GENERALE PENTRU VÂNZĂRI LA DISTANȚĂ

Preambul

Aceștia sunt Termenii Generali de Vânzare ai Christian Dior Couture, o societate (societate pe acțiuni) cu un capital social de 291.125.408 euro care își are sediul social la 30 avenue Montaigne, 75008 Paris și este înregistrată la Registrul Comerțului și Companiilor din Paris cu numărul 612 035 832; Telefon: +44 (0) 20 7172 01 72; E-mail: contactdioreu@dior.com; TVA: FR 37 612035832 (în continuare ”Christian Dior Couture”).

Christian Dior Couture creează, proiectează, produce și vinde articole de tip ”haute couture” și gata confecționate pentru bărbați, femei și copii, accesorii de modă, încălțăminte, produse de stil de viață, ceasuri și bijuterii fine care poartă marca Christian Dior Couture, precum: Christian Dior, Dior, Baby Dior, Dior Joaillerie, Dior Maison și CD (împreună, ”Articolele Christian Dior Couture”).

Pentru a satisface mai bine așteptările clienților săi, pe lângă magazinele sale și rețeaua sa de distribuție, Christian Dior Couture a creat un sistem pentru efectuarea vânzărilor la distanță a unei selecții de Articole Christian Dior Couture (în continuare ”Articolele”) prin telefon și prin internet.

Articolul 1 - Domeniul de aplicare și acceptarea Termenilor Generali de Vânzare

Acești Termeni Generali de Vânzare se aplică tuturor vânzărilor de Articole realizate la distanță:

1) prin telefon prin departamentul de asistență clienți înființat de Christian Dior Couture și descris la Articolul 2.1 din acești Termeni Generali de Vânzare (în continuare ”Serviciul Asistență Clienți”) și

2) prin intermediul website-ului Christian Dior Couture identificat prin numele de domeniu ” https://www.dior.com/en_ro” (în continuare ”Site-ul”).

Articolele sunt vândute utilizatorilor finali care sunt persoane fizice acționând în scopuri strict personale care nu au legătură cu nicio activitate comercială, cu excluderea tuturor distribuitorilor și a tuturor intermediarilor care acționează în numele distribuitorilor (în continuare ”Clientul (Clienții)” sau ”Dvs.”).

Prin urmare, confirmați că acționați în calitate de consumator și nu intenționați să revindeți Articolele în scopuri comerciale.

De asemenea, confirmați că aveți capacitatea legală de a vă exprima acordul cu privire la acești Termeni Generali de Vânzare.

De fiecare dată când achiziționați Articole sau un Articol de pe Site, trebuie să indicați că sunteți de acord cu Termenii Generali de Vânzare ai Christian Dior Couture și cu Politica de Confidențialitate (în continuare ”Politica de Confidențialitate”) aplicabile, făcând clic pe ”Validați plata și confirmați comanda mea”. Puteți vizualiza aceste documente înainte și în orice moment al confirmării achiziției.

Christian Dior Couture poate actualiza și modifica acești Termeni Generali de Vânzare și își va informa Clienții cu privire la aceste modificări prin e-mail. Termenii care se aplică vânzărilor Articolelor sunt aceia care sunt în vigoare la momentul formării contractului de vânzare.

Clienții sunt invitați să citească Politica de Confidențialitate pentru informații suplimentare despre modul în care Christian Dior Couture prelucrează datele cu caracter personal pe care le colectează pe Site și/sau telefonic.

Articolul 2 - Informații despre comenzi

Puteți plasa comenzi prin telefon sau pe Site.

Comenzile telefonice trebuie plasate în limba engleză.

Pe Site, comenzile pot fi plasate în: germană, engleză, franceză, olandeză, portugheză, greacă, italiană, spaniolă, coreeană, japoneză, rusă, taiwaneză, mandarină și cantoneză.

Limba contractului de vânzare depinde de țara în care este găzduit Site-ul de pe care achiziționați Articolele.

2.1 Comenzi plasate telefonic la Serviciul Asistență Clienți

Puteți plasa comenzi telefonice apelând Serviciul Asistență Clienți la +44 (0) 20 7172 01 72 (la prețul unui apel local), de luni până vineri între orele 10 a.m. și 9 p.m. și sâmbătă între orele 10 a.m. și 7 p.m. (cu excepția sărbătorilor).

Comanda vă va fi transmisă, în vederea confirmării de către dvs. în scris, la adresa de e-mail pe care ne-o veți comunica o dată cu plasarea telefonică a comenzii. E-mailul de confirmare include, de asemenea, un link către Termenii Generali de Vânzare.

De îndată ce avem confirmarea dvs. scrisă și banca debitează cardul dvs. bancar, comanda va fi transferată direct către departamentul însărcinat cu pregătirea comenzii . .

Sunteți obligat legal de orice comandă pe care o plasați în acest fel și pe care o confirmați conform celor de mai sus.

2.2 Comenzi plasate prin intermediul Site-ului

2.2.1 Selectarea Articolelor de către Clienți

Comenzi speciale, cum ar fi comenzi pentru articole personalizate, piese unice etc. (fără personalizare) nu pot fi plasate prin intermediul Site-ului. Dacă doriți să comandați articole speciale, vă rugăm să veniți la unul dintre magazinele noastre.
Pe Site, Clienții selectează, introduc și validează desemnarea și cantitatea Articolelor pe care doresc să le comande , iar articolele sunt adăugate în ”Coșul” lor. Cantitățile sunt limitate conform Articolului 4 de mai jos.

Clienții online pot modifica în mod liber conținutul Coșurilor lor, pot șterge Articole sau pot modifica cantitățile comandate sau pot adăuga Articole făcând clic pe butoanele corespunzătoare.

2.2.2 Identificare

După ce ați finalizat selecția Articolelor și sunteți gata să validați conținutul Coșului dvs., puteți fie:
• să vă conectați la contul dvs. de Client (în continuare ”Cont”) sau
• să continuați ca ”invitat”.
De asemenea, vă puteți conecta înainte de a selecta orice Articol.

Dacă aveți deja un Cont, trebuie să vă conectați cu adresa dvs. de e-mail și parola.
Dacă nu aveți încă un Cont, puteți crea unul introducând numele dvs., adresa străzii, adresa de e-mail și numărul de telefon atunci când plasați comanda .
Contul dvs. va deveni activ odată ce este confirmat de Christian Dior Couture printr-un e-mail de confirmare.

Nu vă puteți schimba adresa odată ce ați plasat o comandă. Trebuie să plasați o altă comandă cu noua adresă.

Pentru informații suplimentare despre modul în care datele cu caracter personal ale Clienților sunt prelucrate, vă rugăm consultați Politica de Confidențialitate.

Detaliile dvs. de conectare și parola sunt strict personale. Prin urmare, sunteți de acord să le păstrați în siguranță și să nu le dezvăluiți unei terțe părți.

De asemenea, sunteți de acord să informați imediat Christian Dior Couture în cazul pierderii sau furtului detaliilor dvs. de conectare și/sau parolei sau a oricărei utilizări frauduloase a Contului dvs.

Christian Dior Couture nu poate fi tras la răspundere pentru orice daune directe sau indirecte cauzate de accesul fraudulos la Contul dvs. sau la Site, sau pentru imposibilitatea dvs. de a vă accesa Contul sau Site-ul.

2.2.3 Validarea comenzilor

Trebuie să alegeți metoda de livrare și să furnizați toate informațiile necesare pentru a expedia comanda :
- adresa de email,
- numele și prenumele,
- adresa străzii,
- cod poștal
- oraș
- nr. de telefon
- metoda de livrare,
- țara de expediere,
- adresa de facturare,
- adresa de livrare sau a magazinului de unde doriți să preluați comanda dacă țara de livrare selectată are magazine care oferă acest serviciu și
- metoda de plată și informații de plată.

Dacă o comandă este un cadou, puteți include un card cu un mesaj personal.

Puteți utiliza adresa de livrare ca adresă de facturare sau puteți introduce alta.

După ce ați introdus și validat toate aceste informații, prețul Articolelor (așa cum este definit la Articolul 5 de mai jos), precum și orice taxe de expediere și data estimată de livrare vor fi afișate automat.

Trebuie să verificați dacă selecția dvs. este corectă înainte de a vă confirma comanda.

Pentru a-și ajuta Clienții să detecteze orice erori, Christian Dior Couture oferă mijloace de verificare tehnică sub forma unui rezumat standard de verificare a exhaustivității și plauzibilității (care verifică dacă toate câmpurile obligatorii au fost completate și dacă caracterele care au fost introduse sunt adecvate pentru câmpul în cauză).

Datele comenzii dvs. sunt apoi rezumate din nou pentru verificarea finală.

Puteți plasa o comandă fermă pentru Articolul sau Articolele din Coș doar dacă citiți, apoi vă dați acordul cu privire la acești Termeni Generali de Vânzare și Politica de Confidențialitate făcând clic pe ”Validați plata și confirmați comanda mea”.

2.2.4 Confirmarea comenzii de către Christian Dior Couture

După ce ați parcurs pașii descriși la Articolul 2.2.3 de mai sus, vi se va trimite prin e-mail o confirmare a comenzii. . Cu excepția cazului în care se indică în mod expres altfel, confirmarea de primire a comenzii nu constituie acceptarea comenzii dvs.

Contractul de vânzare se consideră că a fost format atunci când Christian Dior Couture a confirmat acceptarea comenzii dvs. pe e-mail.

Confirmarea de primire a comenzii dvs. include numărul comenzii , valoarea totală a comenzii , informațiile despre costul de livrare și data livrării, precum și caracteristicile cheie, cantitatea și prețul Articolului (Articolelor) achiziționate. Confirmarea de primire include, de asemenea, un link către Termenii Generali de Vânzare.

Atunci când Articolul (Articolele) comandate au fost expediate la adresa de livrare pe care ați indicat-o, Christian Dior Couture vă va trimite un e-mail prin care vă informează despre livrare și că a încasat plata prețului conform prevederilor Articolului 5 de mai jos.

2.3 Dovada comenzii

În general, dvs. și Christian Dior Couture sunteți de acord în mod expres că e-mailurile și sistemele automate de înregistrare utilizate de Serviciul Asistență Clienți sunt valabile din punct de vedere legal și obligatorii, în special în ceea ce privește natura și data comenzii dvs.

În plus, , Christian Dior Couture păstrează toate informațiile legate de comenzile dvs. în conformitate cu dispozițiile legale și vă face aceste informații disponibile la cererea dvs. trimisă la contactdioreu@dior.com, sau la Christian Dior Couture - Service Relation Clientèle, 11 bis rue François 1er - BP39, 75008 Paris.

Cu toate acestea, pentru comenzile plasate prin intermediul Site-ului, vă recomandăm să păstrați și o copie (electronică sau pe hârtie) a informațiilor privind comanda dvs.

Articolul 3 - Disponibilitatea Articolelor

Christian Dior Couture își rezervă dreptul de a modifica Articolul (Articolele) oferite pe Site în orice moment și fără notificare prealabilă. Astfel de modificări nu vor afecta comenzile care au fost deja plasate.

Înainte de a plasa o comandă , Serviciul Asistență Clienți (pentru comenzi telefonice) sau pagina de informații a Site-ului care descrie fiecare Articol vă va spune:

- dacă Articolul este disponibil sau nu; sau
- dacă Articolul este temporar indisponibil, dacă îl puteți comanda pentru livrare viitoare în intervalul de timp specificat.

Dacă, în ciuda eforturilor Christian Dior Couture în acest sens, comandați Articole care nu mai sunt disponibile, Christian Dior Couture vă va informa cât mai curând posibil folosind orice mijloace (telefon sau e-mail).

Ca excepție, dacă un Articol comandat nu mai este pe stoc, Christian Dior Couture trebuie să anuleze comanda și dvs. nu veți plăti nimic.

Articolul 4 - Neacceptarea comenzii

Achizițiile efectuate pe Site sau prin telefon sunt destinate exclusiv utilizării clienților (sau pentru cadouri), nu pentru revânzare.

Christian Dior Couture poate refuza orice comandă frauduloasă sau anormală, în special orice comandă care depășește numărul autorizat de Articole, și anume:

- opt (8) Articole pe comandă ; și/sau

- două (2) Articole identice comandate în termen de treizeci (30) de zile calendaristice, indiferent de culoare sau dimensiune.

Limitele indicate în paragraful anterior nu se aplică Articolelor din categoriile Pentru acasă și Pentru Bărbați Timeless (”gata confecționat” pentru bărbați, adică costume și smochinguri, jachete, cămăși și pantaloni; și ”Accesorii” pentru bărbați, adică curele, cravate, papioane, batiste de buzunar, butoni și huse de nasuri).

Christian Dior Couture poate, de asemenea, să refuze orice comandă (i) făcută de un Client cu care există o dispută legată de plată sau livrarea unei comenzi anterioare sau (ii) care nu este conformă cu acești Termeni Generali de Vânzare.

În cazul în care Christian Dior Couture constată că comanda dvs. nu respectă acești Termeni Generali de Vânzare, vă va notifica direct pe Site, telefonic sau prin e-mail.

Dacă nu corectați informațiile din comandă care sunt incorecte sau contrare acestor Termeni Generali de Vânzare în termen de paisprezece (14) zile calendaristice de la primirea unei astfel de notificări, Christian Dior Couture poate anula comanda și plata corespunzătoare.

Articolul 5 - Prețurile Articolelor - Facturare

Prețurile sunt indicate de Serviciul Asistență Clienți sau afișate pe Site în euro (€) și includ toate taxele, dar nu includ taxele de expediere, care sunt afișate separat înainte de plasarea comenzii.

Prețurile facturate sunt prețurile în vigoare la data comenzii , cu condiția ca Articolul (Articolele) comandat(e) să fie disponibil(e) în acel moment.

Christian Dior Couture își rezervă dreptul de a modifica prețul Articolului (Articolelor) în orice moment și fără notificare prealabilă, dar astfel de modificări nu se vor aplica comenzilor pe care le-ați plasat deja.

Se specifică faptul că achizițiile la distanță (prin telefon sau pe Site) de Articole Christian Dior Couture nu se califică pentru rambursarea TVA-ului.

Veți primi o confirmare scrisă a prețului plătit pentru fiecare Articol și a costurilor dvs. de expediere cel târziu în momentul livrării.

Articolul 6 - Condiții de plată

Veți fi informat cu privire la data estimată de livrare, conform Articolului 7 de mai jos.

6.1 Plata prin Card de Credit sau Card de Debit

Puteți plăti pentru achizițiile dvs. cu cardul de credit sau de debit. Sunt acceptate carduri din rețeaua „CB”, Visa©, Eurocard©, MasterCard©, American Express© și Apple Pay©. Cardurile emise de bănci din afara Franței trebuie să fie carduri de credit internaționale.

Pentru a utiliza aceste metode de plată atunci când comandați telefonic, trebuie să confirmați Serviciului Asistență Clienți și să garantați Christian Dior Couture că sunteți deținătorul licențiat al cardului utilizat pentru a plăti comandași că prenumele și numele de familie de pe acel card sunt ale dumneavoastră. De asemenea, trebuie să furnizați numărul cardului, data de expirare și codul de securitate afișat pe card atunci când comandați telefonic, printr-un site web securizat sau printr-o platformă terță care trimite un link de plată.

Când comandați pe Site, veți accesa un server securizat care funcționează în modul SSL (128 biți) după validarea detaliilor bancare.

În acest fel, tranzacția dvs. se efectuează în conformitate cu standardele de securitate bancară. Autentificarea este specifică fiecărei bănci. Furnizând numărul de card de credit sau de debit și/sau detaliile bancare către Christian Dior Couture prin telefon sau pe Site, sunteți de acord în avans și necondiționat că Christian Dior Couture poate continua tranzacția securizată și pre-autorizați banca să vă debiteze contul la primirea înregistrărilor sau declarațiilor trimise de Christian Dior Couture, chiar și în absența chitanțelor semnate de titularul cardului.

6.2 Plata prin PayPal (numai pentru comenzi pe Internet)

Christian Dior Couture acceptă plata prin Paypal (numai pentru comenzi plasate pe Site).

Când vă validați comanda , alegeți opțiunea de plată Paypal; veți fi redirecționat automat către platforma Paypal.

Apoi, trebuie să vă conectați la contul dvs. PayPal utilizând datele de conectare și parola. Dacă nu aveți un cont PayPal, puteți crea unul cu această ocazie. După validarea comenzii dvs. cu PayPal, veți fi redirecționat către pagina de confirmare a Site-ului.

Comanda va fi expediată numai după verificarea metodei de plată, după primirea autorizației de debitare a cardului dvs. sau confirmarea de la Paypal și conformitatea comenzii dvs. cu acești Termeni Generali de Vânzare și după ce disponibilitatea Articolului (Articolelor) a fost verificată.

Articolul 7 – Livrare

Articolele pot fi livrate numai în România. Dacă doriți să comandați un Articol și să îl livrați într-o altă țară decât România, trebuie să vă plasați comanda pe Site-ul relevant (dacă există).

Din motive de securitate, Christian Dior Couture nu va procesa nicio comandă pentru care adresa de livrare sau facturare este o cutie poștală și va livra la un hotel sau la o reședință studențească numai dacă optați pentru livrare expresă cu dovada livrării personale.

De asemenea, orice Articole care sunt cadouri pot fi livrate unei alte persoane în România.

După înregistrarea plății comenzii , Articolele vor fi livrate la adresa de livrare pe care o indicați atunci când comandați . Prin urmare, trebuie să depuneți toate eforturile pentru a furniza adresa corectă de livrare către Christian Dior Couture.

Sub rezerva plății integrale a prețului, Articolele comandate vor fi livrate:

- la data sau în intervalul de timp care v-a fost indicat de Christian Dior Couture înainte de confirmarea comenzii dvs. sau, în cazul în care nu a fost indicat niciun termen, nu mai târziu de treizeci (30) de zile de la data comenzii;
- sau
- dacă Articolul respectiv este indisponibil temporar, în intervalul de timp despre care ați fost informat și pe care l-ați acceptat (i) când ați plasat comanda dvs. prin telefon la Serviciul Asistență Clienți sau (ii) când ați adăugat Articolul respectiv în Coșul dvs. de pe Site, precum și înainte de acceptarea comenzii dvs.

În funcție de opțiunea pe care o selectați, Christian Dior Couture va expedia Articolele comandate prin poștă standard sau curierat rapid cu dovada livrării personale sau le va livra la un magazin pentru ridicare.

Christian Dior Couture va acoperi costul transportului prin poștă standard. Clienții trebuie să plătească pentru serviciul de curierat rapid cu dovada livrării personale, cu excepția cazului în care costul depășește o mie trei sute de euro (1.300 €), caz în care Christian Dior Couture va acoperi costul. Veți fi informat despre costul de livrare expres înainte de a vă valida comanda.

Dacă livrarea Articolelor este întârziată de un eveniment care nu poate fi controlat de Christian Dior Couture, veți fi contactat cât mai curând posibil și se vor lua măsuri pentru a atenua efectele întârzierii. Cu condiția ca Christian Dior Couture să depună toate eforturile pentru a reduce întârzierea, societatea nu va fi răspunzătoare pentru întârzierea cauzată de eveniment. Cu toate acestea, dacă există riscul unei întârzieri semnificative, puteți contacta Christian Dior Couture pentru a anula contractul și a obține o rambursare pentru orice Articol pe care l-ați plătit, dar pe care nu l-ați primit.

Dacă UPS nu poate livra comanda (după 3 încercări nereușite) și pachetul este returnat la depozitul Christian Dior Couture cu indicația ”Nu se mai găsește la această adresă”, Christian Dior Couture va încerca să vă contacteze de două ori în cele patru (4) săptămâni următoare primirii coletului la depozit. Dacă nu răspundeți sau nu ne contactați în aceste patru (4) săptămâni, Christian Dior Couture vă va rambursa comanda și vă va trimite un e-mail de confirmare la adresa pe care ați furnizat-o la plasarea comenzii.

Articolul 8 – Ridicare din magazin

Ori de câte ori opțiunea ”Ridicare din magazin” este oferită atunci când plasați o comandă , puteți alege să vă ridicați comanda dintre unul din magazinele Christian Dior Couture propuse. Acest serviciu este disponibil numai în anumite magazine Christian Dior Couture din Franța și numai pentru anumite Articole. Aceste informații vor fi evidențiate înainte de a plasa comanda .

Articolul va fi pus la dispoziție la locația selectată în intervalul de timp indicat de Christian Dior Couture în Articolul 7.

Veți fi informat imediat prin e-mail și/sau mesaj text odată ce comanda este disponibilă în magazin. Veți avea apoi paisprezece (14) zile pentru a vă ridica comanda de la acel magazin.

Pentru a vă ridica comanda, trebuie să prezentați notificarea de ridicare pe care ați primit-o prin e-mail sau mesaj text, precum și un act de identitate valid. Identitatea dvs. va fi verificată și se poate face o copie a actului dvs. de identitate, lucru cu care ați fost de acord în mod expres prin selectarea acestei metode de livrare. Dacă ați utilizat un card de credit sau de debit pentru a plăti comanda , magazinul vă poate verifica și cardul. Apoi vi se va preda comanda în schimbul semnării unui bon de ridicare.

De asemenea, puteți solicita ca cineva să vă ridice comanda pentru dvs., în următoarele condiții. Persoana pe care o alegeți trebuie să prezinte (i) propriul său act de identitate, (ii) e-mailul de confirmare al comenzii pe care l-ați primit și (iii) autorizația datată și semnată corespunzător pentru ridicare de către o terță parte.

Un model de autorizare de ridicare este furnizat în anexa la acești Termeni Generali de Vânzare.

Articolul 9 – Confidențialitatea Datelor

Pentru mai multe informații despre modul în care utilizăm datele cu caracter personal pe care le colectăm de la dvs. prin intermediul Site-ului sau prin telefon, vă rugăm să citiți ”Politica noastră de Confidențialitate”.

Articolul 10 - Retenția Proprietății

Christian Dior Couture va reține proprietatea Articolelor până când (a) dvs. sau (b) persoana pe care o desemnați va intra în posesia fizică a Articolelor.

Nu puteți revinde Articolele livrate pentru care a fost reținută proprietatea, cu excepția cazului în care Christian Dior Couture este de acord cu această revânzare în avans și în scris.

Articolul 11 - Drepturi de Proprietate Intelectuală

Nu aveți voie să reproduceți, reprezentați sau adaptați Site-ul, direct sau indirect, în totalitate sau parțial, sub nicio formă. Orice drept de proprietate intelectuală care aparține oricărui produs sau element Christian Dior Couture (inclusiv Articole Christian Dior Couture), precum drepturile de proprietate intelectuală asupra mărcilor, ilustrațiilor, fotografiilor, imaginilor, desenelor și siglelor, indiferent dacă sunt înregistrate sau nu, este și va rămâne proprietatea exclusivă a Christian Dior Couture.

Orice reproducere totală sau parțială, descărcare, modificare sau utilizare a mărcilor, ilustrațiilor, imaginilor, fotografiilor, siglelor sau desenelor Christian Dior Couture din orice motiv și pe orice suport este strict interzisă fără consimțământul scris prealabil al Christian Dior Couture.

În mod similar, orice utilizare care nu respectă licența de utilizare a Site-ului și, în special, utilizarea oricăreia dintre componentele Site-ului (Articole prezentate, descrieri, prețuri, date, software, grafică, imagini, texte, fotografii, instrumente etc.) pentru vânzare sau orice altă utilizare comercială directă sau indirectă este strict interzisă fără consimțământul expres scris prealabil al Christian Dior Couture.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să citiți Avizul Legal.

Articolul 12 - Dreptul de retragere

12.1 Dreptul de retragere

În calitate de consumator aveți dreptul de a vă retrage din contract în termen de paisprezece (14) zile fără a vă justifica decizia.

Perioada de retragere se încheie la paisprezece (14) zile de la data la care dvs. sau terțul pe care l-ați desemnat (altul decât transportatorul) dețineți sau ați dobândit posesiunea fizică a Articolelor . În situația în care printr-o singură comandă ați comandat Articole care vor fi livrate separat, perioada de retragere se încheie la paisprezece (14) zile de la data la care dvs. sau terțul pe care l-ați desemnat (altul decât transportatorul) dețineți sau ați dobândit posesiunea fizică a ultimului articol.

Pentru a vă exercita dreptul de retragere, trebuie să ne informați cu privire la decizia dvs. de a anula achiziția, declarând clar intenția dvs., astfel cum este prevăzut la Articolul 13.1.

Pentru a respecta termenul de retragere, trebuie pur și simplu să trimiteți notificarea de retragere înainte de termenul limită.

Dreptul de retragere nu se aplică achizițiilor de bunuri care au fost făcute la comandă sau care sunt personalizate în mod clar, sau bunurilor pe care le-ați desigilat și care nu pot fi returnate din motive de sănătate sau igienă.

12.2 Efectele retragerii

Dacă vă exercitați dreptul de retragere, vă vom rambursa toate plățile pe care le-am primit de la dvs., inclusiv taxele de expediere (cu excepția taxelor suplimentare generate de alegerea dvs. de o altă metodă de livrare decât transportul standard gratuit), într-un timp rezonabil și, în orice caz, nu mai târziu de paisprezece (14) zile de la data la care am fost informați cu privire la decizia dvs. de retragere.

Vom efectua rambursarea utilizând aceeași metodă de plată pe care ați utilizat-o pentru tranzacția inițială, cu excepția cazului în care ați convenit în mod expres altfel. Indiferent de modul în care se face rambursarea, nu veți suporta niciun cost pentru aceasta.

Sunteți răspunzător doar pentru scăderea valorii Articolului cauzată de orice manipulare, altele decât este necesar pentru a determina natura, caracteristicile și metoda de funcționare a acestuia.

Vom ridica Articolul pe cheltuiala noastră. Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să consultați Articolul 13.

Articolul 13- Politica de returnare voluntară

În plus față de dreptul de retragere descris în Articolul 12 de mai sus, Christian Dior Couture vă oferă treizeci (30) de zile pentru a anula achiziția dvs. și a returna Articolele pe care le-ați cumpărat de pe Site sau telefonic.

Cu toate acestea, nu veți putea returna:

- Articole personalizate, adaptate sau realizate la comandă ;
- Articolele care erau atașate definitiv la alte articole după livrare;
- Articole care au fost sigilate din motive de sănătate sau igienă (de exemplu, costume de baie) și pe care le-ați deschis după ce le-ați primit.

În toate cazurile, trebuie să returnați Articolul (Articolele):
- în termen de treizeci (30) de zile de la livrare;
- cu un formular de returnare completat corespunzător (a se vedea Anexa) sau o declarație clară care indică faptul că doriți să returnați Articolul (Articolele);
- în ambalajul original complet.

Articolele care nu sunt returnate sau sunt returnate incomplete, deteriorate, fără etichetă, modificate, murdare sau în orice altă stare care ar sugera în mod rezonabil că au fost utilizate sau purtate, nu vor fi rambursate sau schimbate și vă vor fi returnate (daca este aplicabil).

În ceea ce privește pantofii, talpa trebuie să fie, de asemenea, intactă. Prin urmare, vă sfătuim cu tărie să probați pantofii Christian Dior Couture pe un covor sau pe o carpetă.

Articolele returnate trebuie să fie în starea lor inițială și să nu fie utilizate, cu toate etichetele Christian Dior Couture de Articol atașate și toate accesoriile aferente sau broșurile de instrucțiuni incluse.

Dacă returnați un Articol la mai mult de treizeci (30) de zile de la data la care îl primiți sau îl ridicați, Christian Dior Couture poate refuza acordarea unei rambursări și vă poate returna Articolul.

În plus, beneficiarii de cadouri nu au dreptul de retragere. Numai Clienții pot exercita acest drept.

Dreptul dvs. de retragere în conformitate cu Articolul 12 nu este afectat de dreptul de a face o returnare voluntară. Până la expirarea termenului de retragere stabilit la Articolul 12, se aplică numai dispozițiile acelui articol.

13.1 Politica privind returnările voluntare prin intermediul Site-ului

Puteți returna Articole în termen de treizeci (30) de zile de la achiziție prin:

1. notificând Christian Dior Couture prin contul dvs. de pe Site că doriți să returnați un Articol sau Articole, caz în care Christian Dior Couture vă va trimite un e-mail confirmând primirea anulării;

2. sunând la Serviciul Asistență Clienți pentru a vă exercita dreptul de a returna un Articol sau Articole, și conveniți asupra unei date, o oră și un loc pentru ca UPS să ridice Articolul (Articolele); sau

3. returnând Articolele dvs. direct la o locație de livrare UPS (https://www.ups.com/dropoff/?loc=en_RO sau https://www.ups.com/dropoff/?loc=ro_RO) folosind eticheta de returnare preplătită inclusă în pachet.

Prețul facturat pentru Articolul (Articolele) returnat(e) prin intermediul Site-ului va fi rambursat prin mijloacele de plată pe care le-ați folosit pentru plata comenzii , într-un termen rezonabil și nu mai târziu de paisprezece (14) zile de la primirea de către a Christian Dior Couture a Articolului (Articolelor).

Orice costuri suplimentare pe care le-ați plătit datorită alegerii unei metode de livrare specifice nu vor fi rambursate.

13.2 Politica privind returnarea voluntară la un magazin Christian Dior Couture

Clienții Christian Dior Couture pot, de asemenea, să returneze Articole la orice magazin Christian Dior Couture din Europa. Pentru acest tip de returnare, Termenii Generali de Vânzare care se aplică magazinelor înlocuiesc acești Termeni Generali de Vânzare.

Articolul 14 – Schimburi

În plus față de dreptul dvs. de retragere și de a returna Articolele astfel cum este prevăzut la articolele 12 și 13 din prezentul contract, aveți dreptul să vă răzgândiți și să schimbați un Articol în termen de treizeci (30) de zile, în conformitate cu termenii stabiliți în articolele 12 și 13.

Pentru Articolele defecte, vă rugăm să consultați Articolul 15 din prezentul contract.

În termen de treizeci (30) de zile de la primirea unui Articol, îl puteți schimba prin intermediul Site-ului sau direct într-un magazin Christian Dior Couture din țara în care l-ați achiziționat.

Articolele care au fost personalizate sau făcute la comandă, Articolele care au fost modificate sau deteriorate și Articolele sigilate (cum ar fi costumele de baie) pe care le-ați deschis după livrare și care nu pot fi returnate din motive de sănătate sau igienă nu pot fi schimbate.

Fără a aduce atingere drepturilor dvs. în temeiul Articolului 13, Christian Dior Couture poate, conform politicii sale de schimb, să refuze schimbul a mai mult de două (2) comenzi succesive.

Nu puteți face două schimburi în legătură cu aceeași comandă. Dacă doriți să schimbați Articole care au fost deja schimbate, le puteți returna apelând Serviciul Asistență Clienți și veți primiți o rambursare.

Schimburile se fac sub rezerva disponibilității Articolelor pe Site sau în magazinul în care mergeți pentru a efectua schimbul. Dacă un Articol nu este disponibil, veți primi o rambursare în conformitate cu Articolul 12.

14.1 Schimburi prin intermediul Site-ului

Dacă vă răzgândiți și doriți să schimbați un Articol prin intermediul Site-ului, trebuie să indicați în secțiunea relevantă a Site-ului ce Articol(e) doriți să primiți în schimbul comenzii dvs. Puteți returna Articole în conformitate cu Articolul 14 de mai sus (termen și termeni de schimb).

Numărul de Articole de înlocuire trebuie să fie același cu numărul de Articole returnate.

Costurile de expediere pentru prima livrare vor fi rambursate, dar a doua expediere va fi facturată în funcție de metoda de livrare selectată. Noua vânzare va fi supusă Termenilor Generali de Vânzare în vigoare la efectuarea schimbului.

14.2 Schimburi în magazinele Christian Dior Couture

Dacă vă răzgândiți și doriți să schimbați unul sau mai multe Articole într-un magazin Christian Dior Couture, magazinul Christian Dior Couture care face schimbul trebuie să ofere aceeași categorie de Articole de vânzare ca cea pe care doriți să o schimbați. De exemplu, pantofii pentru Bărbați pot fi schimbați doar într-un magazin Christian Dior Couture care vinde pantofi pentru Bărbați.

14.2.1 Schimburi pentru Articole vândute la un preț mai mic în magazine

Veți primi un bon de credit pentru diferența de preț.

Bonul de credit va fi valabil timp de un (1) an de la data emiterii și poate fi utilizat numai în magazinele din rețeaua Christian Dior Couture din țara în care se află magazinul care a emis creditul.

Pentru a pune în așteptare o selecție de Articole, trebuie să contactați Serviciul Asistență Clienți.

14.2.2 Schimburi pentru Articole vândute la un preț mai mare în magazine

Trebuie să plătiți diferența în conformitate cu Termenii Generali de Vânzare aplicabili.

Articolul 15 - Drepturile dvs. în cazul Articolelor defecte

Dacă un Articol este defect, se aplică dispoziții legale, inclusiv garanții legale.

Unele Articole vândute pe Site sunt acoperite de o garanție în plus față de prevederile legale. Termenii și metoda pentru declanșarea acestei garanții pot fi vizualizați în căsuța ”Termeni Generali de Utilizare ai Serviciului Post-Vânzare” și sunt, de asemenea, menționați în nota informativă care vine împreună cu Articolele.

Articolul 16 - Serviciul Post-Vânzare

În unele cazuri, Christian Dior Couture oferă Clienților săi garanții comerciale extinse sau garanții care excedă aspectele la care Clienții săi sunt îndreptățiți în mod legal. În astfel de cazuri, detaliile garanției comerciale vor fi incluse în momentul livrării Articolului (Articolelor) dvs.

Toate Articolele reparabile din punct de vedere tehnic sunt eligibile pentru servicii post-vânzare.

Termenii de utilizare ai serviciului post-vânzare pot fi vizualizați în căsuța ”Termeni Generali de Utilizare ai Serviciului Post-Vânzare”.

Articolul 17 - Informații Referitoare la Articole - Limitarea răspunderii - Forță majoră

Informații despre toate Articolele oferite pentru vânzare la distanță sunt disponibile în toate magazinele Christian Dior Couture, pe Site și prin intermediul Serviciului Asistență Clienți.

Fotografiile, grafica și descrierile Articolelor oferite pentru vânzare la distanță sunt doar cu titlu informativ și nu sunt obligatorii pentru Christian Dior Couture. Puteți obține informații suplimentare contactând Serviciul Asistență Clienți sau un magazin Christian Dior Couture. Deși se depun toate eforturile pentru a se asigura că Articolele prezentate pe Site reflectă corect culoarea și modelul Articolelor originale, pot apărea variații, în special datorită limitelor tehnice ale capacității computerului dvs. de a reda culori. Prin urmare, Christian Dior Couture nu poate fi tras la răspundere pentru erori nesubstanțiale sau inexactități în fotografiile sau reprezentările grafice ale Articolelor care apar pe Site.

În cazul în care Christian Dior Couture nu respectă aceste prevederi, va fi răspunzător doar pentru acele pierderi sau daune ale dvs. care sunt rezultatul previzibil al încălcării contractului de către Christian Dior Couture sau ale consecințelor lipsei grijii cuvenite și a calificării rezonabile. Christian Dior Couture nu va fi răspunzătoare în niciun caz pentru pierderi sau daune neprevăzute. Pierderile sau daunele sunt previzibile dacă este evident că vor apărea sau dacă, la momentul încheierii contractului, dvs. și Christian Dior Couture știți că pot apărea și, de exemplu, le-ați discutat cu Christian Dior Couture în timpul procesului de vânzare.

Articolul 18 – Diverse

Faptul că, la orice moment dat, Christian Dior Couture se abține de la a cere îndeplinirea oricăreia dintre prevederile acestor Termeni Generali de Vânzare nu poate fi interpretat ca o renunțare la dreptul său de a afirma ulterior neexecutarea completă sau parțială.

În cazul în care oricare dintre prevederile acestor Termeni Generali de Vânzare este declarată nulă total sau parțial, celelalte prevederi ale acestor Termeni Generali de Vânzare și celelalte drepturi și obligații care decurg din acestea vor rămâne neschimbate și vor continua să se aplice.

Articolul 19 - Litigii - Legea aplicabilă

Acești Termeni Generali de Vânzare sunt guvernați de legea română

Comisia Europeană operează o platformă pentru soluționarea extrajudiciară online a litigiilor (platforma ODR), care poate fi accesată la https://ec.europa.eu/consumers/odr.

Adresa de e-mail a Christian Dior Couture este contactdioreu@dior.com.

GENDER PAY GAP REPORT 2018 (1)

Christian Dior UK Limited

Gender Pay Gap Report 2018

 

 

The Equality Act 2010 (Gender Pay Gap Information) Regulations 2017 require the company to publish our gender pay gap taking the snapshot date of the 5th April 2018.

Christian Dior is committed to equal opportunities and the promotion of diversity and equality in the workplace. We have a strong policy on the management of equal opportunities. Diversity and transparency to others are fundamental values for us, ensuring fairness for all our employees in terms of careers and development, by guaranteeing equal opportunities for all genders based on objective criteria. We are convinced that diversity and equality, in all its forms, is a source of wealth and creativity for our teams.

 

The reports show the ‘Median’ and ‘Mean’ pay gap for the total population.  As with most businesses we employee less people at Senior Executive positions and within the UK we have one Senior Executive whose responsibilities are not compariable to the rest of the positions within our network, hence due to this the salary of this position is not a true reflection of the gender pay gap and we have produced fiqures including and excluding this position.

 

Our population is 68% female employees versus 32% male employees, we have an increase in our female population versus 2017, which is also reflected within the results of our ‘Median’ and ‘Mean’ calculations.

 

The LVMH gender objective at senior management is to be 50:50 by 2020 and our aim will be to focus on vertical and horizontal integration to achieve this level. Our focus will also be to increase the male population in all quartiles.

 

Our results show the ‘Median’ & ‘Mean’ pay gap as at the snapshot date of the 5th April 2018. The mean pay gap is 16.8%, due to the reason referred to previously is not representative of our employees.  Excluding the person’s pay the company’s gender mean pay gap is reduced to 5.31% and the median pay gap is -1.4%.

UK Population: Male 32% ; Female 68%

Median: -1.2%

Mean: 16.8%

 

UK Population (Excludes Senior Exec) : Male  32% ; Female 68%

Median: -1.4%

Mean: 5.31%

 

The mean and median gender pay gap by pay quartile shows the split between each quartile is equal within the lower quartile to the upper middle quartile and supports the company objective of an even integration of positions within hierachy and pay scale.

 

The Upper Quartile excluding the one Senior Executive stated previously show a higher percentage within the ‘Median’ & ‘Mean’ due to a higher population of males in the senior position, this has been addressed via an increase in senior female managers joining the business following the 5th April 2018.

 

Lower Quartile: Male 29%;  Female 71%

Median: -0.39%

Mean: 1.65%

 

Lower  Middle Quartile : Male 30% ; Female 70%

Median: -0.92%

Mean: 0.25%

 

Upper Middle Quartile: Male: 25%; Female 75%

Median : -0.21%

Mean : 42.12%

 

Upper QuartileMale: 28%; Female 72%

Median: 7.47%

Mean: 40.52%

 

Upper Quartile Excl Senior Exec

Median: 5.07%

Mean: 14.65%

 

Bonus is a contractual benefit for management and head office positions. Head office accounts for 7% of our population and 17% of the employees who receive a contractual bonus.  The senior executive position, as explained previously is shown included and excluded to show a more reflective percentage of gender bonus pay gap being a mean of 6.59% and Median of -22.63%

Bonus: Male: 33%; Female: 67%

Median: -11.32%

Mean: 74.1%

 

Bonus Excl Senior Exec: Male: 33%; Female: 67%

Median: -22.63%

Mean: 6.59%

 

 

As UK Human Resources Director of Christian Dior UK Limited, I, Samantha Brunton can confirm that the data and information presented in this report are accurate and meet the requirements of the Equality Act 2010 (Gender Pay Gap Information) Regulation 2017.

 

Duly signed by Samantha Brunton, UK Human Resources Director, 29th March 2019

 In 2020, companies from the LVMH group in France have calculated their gender equality index. This index totals 92/100 points for Christian Dior Couture. 

02/04/2019 12:35 pm