Legal Terms and Conditions

GENERAL SALES CONDITIONS (1)

GENERAL TERMS AND CONDITIONS FOR DISTANCE SALES

Christian Dior Couture

SPLOŠNI POGOJI PRODAJE NA DALJAVO

 

(v nadaljevanju »splošni pogoji prodaje«)

Uvodoma 

To so splošni pogoji prodaje za Christian Dior Couture, delniške družbe z osnovnim kapitalom v višini 291.125.408 EUR, s sedežem na 30 avenue Montaigne, 75008 Pariz, Francija, registrirane v registru družb v Parizu pod št. 612 035 832; telefonska številka: +33 (0)1 40 73 73 73; e-mail naslov: contactdioreu@dior.com; davčna številka: FR 37 612035832 (v nadaljevanju: »Christian Dior Couture« ali »mi« in »naše«). 

Christian Dior Couture ustvarja, oblikuje, proizvaja in prodaja moško, žensko in otroško visoko modo ter konfekcijske izdelke, modne dodatke, čevlje, izdelke za življenjski slog, ure in kakovosten nakit po vsem svetu z oznakami Christian Dior Couture, kot so Christian Dior, Dior, Baby Dior, Dior Joaillerie, Dior Maison, in CD (skupaj: »izdelki Christian Dior Couture«). 

Za lažje zadovoljevanje pričakovanj svojih strank je Christian Dior Couture, poleg svojih trgovin in distribucijskega omrežja, za določene izdelke Christian Dior Couture (v nadaljevanju: »izdelki«) vzpostavil sistem prodaje na daljavo preko telefona in interneta. 

     1. Uporaba in sprejetje splošnih pogojev prodaje 

Ti splošni pogoji se uporabljajo pri prodaji na daljavo: 

(a)   po telefonu prek službe za pomoč strankam Christian Dior Couture, kot opisano v točki 2.1 teh splošnih pogojev prodaje (v nadaljevanju: »služba za pomoč strankam«), in 

(b)   preko spletne strani Christian Dior Couture, dostopne preko “https://www.dior.com/en_si” (v nadaljevanju: »spletna stran«). 

Izdelki se prodajajo posameznikom za njihovo osebno rabo, ki ni povezana z gospodarsko dejavnostjo (v nadaljevanju: »stranke« ali »vi« in »vaše«). 

Potrjujete torej, da ste potrošnik in izdelkov ne boste prodali naprej z namenom opravljanja gospodarske dejavnosti. 

Potrjujete tudi, da ste poslovno sposobni sprejeti te splošne pogoje prodaje. Če ste mlajši od 18 let, skladno s temi splošnimi pogoji prodaje izdelka ne smete kupiti. 

Ob vsakem nakupu izdelka oz. izdelkov na spletni strani se morate ob kliku na možnost »plačaj« strinjati z veljavnimi splošnimi pogoji prodaje Christian Dior Couture in politiko zasebnosti (v nadaljevanju: »politika zasebnosti«). Te dokumente si lahko ogledate pred in v času potrditve nakupa. 

Christian Dior Couture si pridržuje pravico do dopolnitve in spremembe teh splošnih pogojev prodaje in bo stranke o vsaki taki spremembi obvestil po elektronski pošti. Pogoji, ki urejajo prodajo izdelkov, so pogoji veljavni v času sklenitve prodajne pogodbe. 

 Dodatne informacije o tem kako Christian Dior Couture obdeluje osebne podatke, ki jih zbira na spletni strani in po telefonu, lahko stranke preberejo v politiki zasebnosti. (Privacy Policy) 

       2. Informacije o naročilih 

Naročila je mogoče oddati po telefonu ali preko spletne strani. 

Telefonska naročila morajo biti oddana v angleščini. 

Na spletni strani je naročila mogoče oddati v : nemščini, angleščini, francoščini, nizozemščini, portugalščini, grščini, italijanščini, španščini, korejščini, japonščini, ruščini, tajvanščini, mandarinščini in kantonščini. 

Jezik sklenitve pordajne pogodbe je odvisen od države, v kateri gostuje spletna stran, na kateri ste kupili izdelek. 

     2.1 Naročila oddana po telefonu pri službi za pomoč strankam 

Naročilo lahko po telefonu oddate pri službi za pomoč strankam, dosegljivi na telefonski številki  +44(0)20 7172 0172 (cena lokalnega klica), od ponedeljka do sobote med 10. in 19. uro (z izjemo praznikov). 

Po oddaji naročila boste po pošti ali elektronski pošti (odvisno od izbire) prejeli pisno potrditev naročila z zaprosilom za posredovanje pisnega soglasja. Po prejemu soglasja in po bremenitvi vaše bančne kartice bo vaše naročilo posredovano oddelku, zadolženemu za pripravo naročila. 

     2.2 Naročila oddana preko spletne strani 

     2.2.1 Izbira izdelkov 

Posebnih naročil kot so naročila izdelkov po meri, unikatnih kosov, ipd. (pri tem personalizacija ni vključena) ni mogoče oddati preko spletne strani. 

Na spletni strani stranke izberejo, vnesejo in potrdijo oznako in količino izdelkov, ki jih želijo naročiti, s čimer se izdelki dodajo v njihovo »košarico«. Količine so omejene kot določeno v točki 4 spodaj. 

Stranke lahko po spletu prosto spreminjajo vsebino svojih košaric, izdelke izbrišejo ali spremenijo naročene količine, ali dodajo izdelke s klikom na ustrezne gumbe. 

     2.2.2. Identifikacija 

Ko zaključite z izbiro in ste pripravljeni potrditi vsebino košarice: 

  • se lahko prijavite v svoj uporabniški račun (v nadaljevanju »račun«), ali 

  • nadaljujete kot »gost«. 

Prijavite se lahko tudi pred izbiro izdelkov. 

Če že imate račun, se morate prijaviti s svojim e-mail naslovom in geslom. 

Če še nimate računa, ga lahko ustvarite tako, da ob oddaji naročila vnesete svoje ime, naslov, e-mail naslov in telefonsko številko. 

Vaš račun bo aktiven po potrditvi s strani Christian Dior Couture, poslani s potrditvenim elektronskim sporočilom. 

Po oddaji naročila ni mogoče spremeniti naslova. Oddati morate novo naročilo z novim naslovom. 

Za dodatne informacije o obdelavi osebnih podatkov strank si oglejte politiko zasebnosti (Privacy Policy). 

Vaše uporabniško ime in geslo sta strogo osebna, zato se strinjate, da ju boste varovali in ju ne boste razkrili tretjim osebam. 

Strinjate se tudi, da boste Christian Dior Couture nemudoma obvestili o morebitni izgubi ali kraji vašega uporabniškega imena in/ali gesla ali kakršnikoli zlorabi vašega računa. 

Christian Dior Couture ne odgovarja za kakršnokoli neposredno ali posredno škodo, ki nastane zaradi zlorabe dostopa do vašega računa ali do spletne strani, ali za nemožnost dostopa do vašega računa ali spletne strani. 

     2.2.3 Oddaja naročila   

Izbrati morate način dostave in posredovati vse potrebne informacije za pošiljanje naročila: 

-       e-mail naslov, 

-       ime in priimek, 

-       naslov, 

-       poštna številka, 

-       kraj, 

-       telefonska številka, 

-       način dostave, 

-       država dostave, 

-       naslov za izstavitev računa, in 

-       način plačila in informacije za plačilo. 

Če je naročilo darilo, mu lahko dodate čestitko z osebnim sporočilom. 

Naslov za izstavitev računa je lahko enak naslovu za dostavo ali pa se naslova razlikujeta.  

Po vnosu in potrditvi teh informacij, se bo avtomatično prikazala tako cena izdelkov (kot določena v točki 5 spodaj) kot tudi stroški dostave in predviden datum dostave. 

Pred potrditvijo naročila morate potrditi, da je vaša izbira pravilna. 

Da bi svojim strankam pomagal odkriti napake, Christian Dior Couture ponuja sredstva za tehnično preverjanje v obliki standardnega preverjanja s povzetkom preverjanja (ki preverja, ali so bila izpolnjena vsa zahtevana polja in ali so vneseni znaki primerni za zadevno polje). 

Vaše naročilo bo ponovno povzeto za končno potrditev. 

S klikom na gumb »nadaljuj na plačilo« oddate zavezujoče naročilo za izdelek oz. izdelke v vaši košarici. 

Prosimo vas, da pred oddajo naročila natančno preberete te splošne pogoje prodaje in politiko zasebnosti, ter nadaljujete s klikom na gumb »potrdite moje plačilo in naročilo«. 

Ko so prilagojena naročila ABCDior po pregledu potrjena, bodo dokončno odobrena.  

     2.2.4 Potrditev naročila na strani Christian Dior Couture 

Po opravljenih korakih iz točke 2.2.3.  zgoraj, boste po elektronski pošti prejeli potrdilo o prejemu naročila. Razen, če je izrecno navedeno drugače, potrdilo o prejemu naročila ne predstavlja sprejema vaše ponudbe. 

Prodajna pogodbe se šteje za sklenjeno, ko prejmete elektronsko sporočilo Christian Dior Couture s potrditvijo naročila. 

Če plačate s kreditno kartico, je prodajna pogodba sklenjena po bremenitvi vaše kreditne kartice, kot navedeno v točki 6. spodaj, tudi v primeru, da je vaša kartica bremenjena preden prejmete elektronsko sporočilo Christian Dior Couture s potrditvijo naročila. 

Če plačate s PayPal, Apple Pay ali Apple Pay express, kot navedeno v točki 6.2, se prodajna pogodba šteje za sklenjeno po vaši potrditvi vašega naročila na PayPal, Apple Pay ali Apple Pay express. 

Potrdilo o prejemu naročila vključuje številko naročila, skupno vrednost naročila, stroške dostave in informacije o datumu dostave, ter bistvene sestavine, količino in ceno kupljenih izdelkov. Potrdilo o prejemu naročila prav tako vključuje povezavo do splošnih pogojev prodaje. 

Plačilo za prilagojeno naročilo ABCDior se izvede, ko je pregled odobren.  

V primeru prednaročila (pre-order) bo vaše plačilo zajeto ob oddaji prednaročila. V ta namen vam bomo obračunali obresti od plačanega predplačila po obrestni meri, po kakršni se obrestujejo hranilne vloge, vezane za tri mesece, pri banki {}.  

     2.3 Dokazilo o oddanem naročilu 

Stranka in Christian Dior Couture se načeloma izrecno strinjata, da se elektronska sporočila in avtomatski sistem snemanja, ki ga uporablja služba za pomoč strankam, štejejo za dokazilo o oddanem naročilu, zlasti glede vsebine in datuma naročila. 

Christian Dior Couture deset (10) let hrani vse informacije o naročilih v vrednosti sto dvajset evrov (120 EUR) ali več, in vam bo te informacije posredoval po prejemu zahteve, poslane na contactdioreu@dior.com, ali na naslov Christian Dior Couture – Service Relation Clientèle, 11 bis rue François 1er - BP39, 75008 Pariz, Francija. Informacije se hranijo skladno s politiko zasebnosti. 

Kljub temu vam priporočamo, da v primeru naročil oddanih preko spletne strani, shranite kopijo (elektronsko ali papirnato) informacij o vašem naročilu.  

      3. Dostopnost izdelkov 

Christian Dior Couture si pridržuje pravico, da kadarkoli in brez vnaprejšnjega opozorila spremeni ponudbo izdelkov na spletni strani. Take spremembe ne vplivajo na naročila, ki so že bila oddana. 

Pred oddajo naročila, boste pri službi za pomoč strankam (v primeru naročil po telefonu) ali na spletni strani ob opisu posameznega izdelka prejeli: 

-         informacijo o tem, ali je izdelek na voljo; ali 

-         v primeru, da izdelek začasno ni na voljo, informacijo o tem, ali je izdelek mogoče naročiti za prihodnjo dostavo v določenem obdobju. 

Če naročeni izdelki kljub prizadevanju Christian Dior Couture niso več na voljo ali niso na zalogi, vas bo Christian Dior Couture o tem obvestil bodisi preko telefona bodisi preko elektronske pošte. Na plačilno sredstvo, uporabljeno za plačilo naročila, boste prejeli vrnjen celoten znesek kupnine. 

     4. Zavrnitev naročila 

Nakupi opravljeni na spletni strani ali po telefonu so namenjeni izključno za osebno rabo strank (ali za darila) in ne nadaljnji prodaji. 

Christian Dior Couture lahko zavrne vsakršno goljufivo naročilo, zlasti naročilo, ki presega spodaj navedeno omejitev: 

-           osem (8) izdelkov na naročilo; in/ali 

-           naročilo dveh (2) identičnih izdelkov v obdobju tridesetih (30) dni, ne glede na barvo ali velikost. 

Omejitve določene v prejšnjem odstavku se ne nanašajo na izdelke v kategorijah Home  in Men’s Timeless (moška konfekcija, tj. obleke in smokingi, suknjič, srajce in hlače; ter moški dodatki, tj. pasovi, kravate, metuljčki, žepni robčki, manšetni gumbi in pokrivala za gumbe). 

Christian Dior Couture lahko zavrne tudi naročilo (i) ki ga je oddala stranka, s katero obstaja spor glede plačila ali dostave prejšnjega naročila ali (ii) ki nasprotuje tem splošnim pogojem prodaje. 

V primeru, da bi Christian Dior Couture ugotovil, da naročilo nasprotuje tem splošnim pogojem prodaje, vas bo o tem obvestil neposredno na spletni strani, po telefonu ali po elektronski pošti. 

Če v roku štirinajst (14) dni po prejemu obvestila o tem, da so bili posredovani podatki napačni ali da nasprotujejo tem splošnim pogojem prodaje, podatkov ustrezno ne popravite, lahko Christian Dior Couture prekliče naročilo in plačilo za naročilo, ter vam vrne kupnino v znesku, ki ste ga plačali za vaše naročilo. 

     5. Cene izdelkov - Zaračunavanje 

Cene vam sporoči služba za pomoč strankam oz. so navedene na spletni strani v evrih (EUR) ter vključujejo vse davke, ne vključujejo pa stroškov dostave, ki so prikazani posebej pred oddajo naročila. 

Zaračunane cene so cene, ki veljajo na dan naročila, pod pogojem, da so naročeni izdelki v tistem času na voljo. 

Christian Dior Couture si pridržuje pravico, da kadarkoli in brez predhodnega opozorila spremeni cene izdelkov, pri čemer take spremembe ne vplivajo na že oddana naročila. 

Za nakupe izdelkov Christian Dior Couture, ki so opravljeni na daljavo (preko telefona ali spletne strani) ni mogoče zahtevati vračila DDV. 

Skladno z vašimi pravicami boste najkasneje ob dostavi prejeli pisno potrditev zneska kupnine za vsak izdelek in višine stroškov dostave. 

     6. Plačilo 

     6.1 Plačilo s kreditno ali debetno kartico 

Svoj nakup lahko opravite s kreditno ali debetno kartico. Plačati je mogoče s karticami iz »CB« omrežja, 

ter Viso©, Eurocard©, MasterCard©, American Express©, in Apple Pay©. Kartice, ki so jih izdale banke izven Francije, morajo biti mednarodne kreditne kartice. 

Za uporabo teh plačilnih sredstev pri oddaji naročila po telefonu, morate službi za pomoč strankam in Christian Dior Couture potrditi, da ste imetnik kartice, ki je bila uporabljena za plačilo naročila, in da sta ime in priimek na kartici vaša. Pri oddaji naročila po telefonu, preko varne spletne strani in neodvisne platforme, ki pošlje plačilno povezavo, morate navesti številko kartice, datum poteka veljavnosti kartice in varnostno kodo navedeno na kartici. 

Pri oddaji naročila na spletni strani boste po potrditvi vaših bančnih informacij dostopali na zavarovan strežnik, ki deluje v SSL načinu (128 bajtov). 

Na ta način je vaša transakcija izvedena skladno s strandardi bančne varnosti. Način avtentifikacije je odvisen od posamezne banke. S posredovanjem podatkov vaše kreditne in/ali debetne kartice Christian Dior Couture po telefou ali na spletni strani, se vnaprej brezpogojno strinjate, da Christian Dior Couture 

lahko nadaljuje z varno transakcijo in predhodno dovolite vaši banki, da po prejemu zapisov ali izpiskov, poslanih s strani Christian Dior Couture, bremeni vaš račun, četudi imetnik kartice ni podpisal računa. 

Prodajna pogodba je sklenjena po bremenitvi vaše kartice, če je bila bremenitev izvedena preden so bili izdelki poslani, ali če so bili izdelki izrecno sprejeti na kakšen drug način. Navedeno ne velja za morebitna predplačila. 

     6.2 Plačilo preko PayPal (le v primeru naročil prek interneta) 

Christian Dior Couture sprejema plačila preko PayPal (le za naročila oddana na spletni strani).

Ob oddaji naročila izberite možnost plačila preko PayPal in avtomatično boste preusmerjeni na platformo PayPal. 

Po tem se morate z uporabo uporabniškega imena in gesla prijaviti v vaš PayPal račun. Če nimate PayPal računa, si ga lahko ustvarite. Po oddaji naročila na PayPal, boste preusmerjeni na potrditveno stran na spletni strani. 

Naročilo bo odposlano šele po potrditvi plačilne metode, avtorizaciji za bremenitev vaše kartice ali prejeti potrditvi s strani PayPal ter po preveritvi skladnosti naročila s splošnimi pogoji prodaje ter dostopnosti izdelkov. 

     7. Dostava 

Izdelki so lahko dostavljeni le v Slovenijo. Če želite dostavo naročenega izdelka naročiti v državo, ki ni Slovenija, morate svoje naročilo oddati na spletni strani te države (če obstaja).   

Iz varnostnih razlogov Christian Dior Couture ne bo izpolnil naročila, pri katerem je naslov za dostavo ali naslov za izstavitev računa poštni predal, v hotel ali študentski dom pa bo dostavil le pod pogojem, da se odločite za hitro dostavo z obvezno osebno vročitvijo. 

Naročite lahko tudi dostavo izdelka kot darila za drugo osebo v Sloveniji. 

Po obdelavi plačila bodo izdelki dostavljeni na naslov za dostavo, naveden ob naročilu. Poskrbite, da Christian Dior Couture ob naročilu sporočite pravilen naslov za dostavo. 

Po prejemu plačila bodo naročeni izdelki dostavljeni: 

-           na dan ali v časovnem okviru, ki ga je Christian Dior Couture navedel preden je bilo vaše naročilo potrjeno, ali, če časovni okvir ni bil predviden, najkasneje v tridesetih (30) dneh od dne naročila, razen v primeru zamude izven našega nadzora; 

-           v primeru, da izdelek trenutno ni na voljo, v časovnem okviru, o katerem ste bili obveščeni in s katerim ste se strinjali (i) ob oddaji naročila po telefonu pri službi za pomoč strankam, ali (ii) ko ste izdelek dodali v košarico na spletni strani ter pred potrditvijo naročila. 

- v primeru prednaročila, bo izdelek dobavljen v predvidenem časovnem okviru, ki vam je bil sporočen ob oddaji prednaročila izdelka in je lahko daljši od tridesetih (30) dneh od dne prednaročila. O dostavi prednaročila in časovnem okviru boste pred dostavo izdelka obveščeni na vaš e-mail naslov. 

Odvisno od vaše izbire bo Christian Dior Couture naročene izdelke poslal po navadni pošti ali s hitro dostavo z obvezno osebno vročitvijo. 

Storitve standardne dostave so na voljo brezplačno. V primeru hitre dostave z obvezno osebno vročitvijo, je treba dostavo plačati, razen v primeru naročil v vrednosti tisoč tristo evrov (1.300 EUR) ali več, pri katerih je hitra dostava brezplačna. O stroških hitre dostave boste obveščeni preden dokončate vaše naročilo. 

V primeru zamude z dostavo, do katere pride zaradi dogodka izven nadzora Christian Dior Couture, vas bomo kontaktirali v najkrajšem možnem času, in sprejeli ukrepe za ublažitev posledic zamude. V primerih, ko bo Christian Dior Couture storil vse, kar je v njegovi moči, za zmanjšanje zamude, za zamudo ne bo odgovarjal. Kadar obstaja tveganje za znatno zamudo, lahko kontaktirate Christian Dior Couture in od pogodbe odstopite ter zahtevate vračilo kupnine za izdelek, ki ste ga plačali in vam ni bil dostavljen. 

Če vam UPS ne more dostaviti pošiljke (po 3 neuspešnih poskusih) in se pošiljka vrne v skladišče Christian Dior Couture s pripisom »ni več na tem naslovu«, vas bo Christian Dior Couture poskušal kontaktirati dvakrat v štirih (4) tednih po prejemu pošiljke v skladišče. Če v teh štirih (4) tednih ne boste odgovorili in Christian Dior Couture ne boste poskušali kontaktirati sami, vam bomo vrnili denar in vam o tem poslali elektronsko sporočilo s potrditvijo na e-mail naslov, ki ste ga navedli ob oddaji naročila. 

     8. Zasebnost 

Za več informacij o tem, kako uporabljamo vaše osebne podatke, ki jih zberemo preko spletne strani ali po telefonu, preberite našo politiko zasebnosti Privacy Policy. 

     9. Lastništvo izdelkov 

Christian Dior Couture je lastnik izdelkov dokler (a) vi ali (b) predvideni prejemnik ne dobi izdelkov. 

Pred tem izdelkov ne smete prodati naprej, razen v primeru, da je Christian Dior Couture podal predhodno pisno soglasje. 

     10. Pravice intelektualne lastnine 

Spletne strani ne smete neposredno ali posredno reproducirati, predstavljati ali spreminjati, v celoti ali deloma, na kakršenkoli način. Vse pravice intelektualne lastnine, ki se nanašajo na izdelek ali element Christian Dior Couture, kot so znamke, ilustracije, fotografije, podobe, modeli ali logotipi, registrirane ali neregistrirane, so in ostajajo v izključni lasti Christian Dior Couture. 

Vsakršna popolna ali delna reprodukcija, prenos, sprememba ali uporaba znamk, ilustracij, podob, fotografij, logotipov ali modelov Christian Dior Couture iz kateregakoli razloga in prek kakršnegakoli medija je strogo prepovedana brez predhodnega izrecnega pisnega soglasja Christian Dior Couture. 

Podobno je vsaka uporaba, ki ni v skladu z licenco za uporabo spletne strani, in zlasti uporaba katerega koli dela spletne strani (predstavljeni predmeti, opisi, cene, podatki, programska oprema, grafike, slike, besedila, fotografije, orodja itd.) za prodajo ali katero koli drugo neposredno ali posredno komercialno uporabo strogo prepovedana brez predhodnega izrecnega pisnega soglasja Christian Dior Couture. 

Za dodatne informacije preberite Pravno obvestilo. Legal Notice. 

     11. Pravica do odstopa od pogodbe 

     11.1 Pravica do odstopa od pogodbe 

Kot potrošnik imate možnost, da v 14 dneh od prejema izdelka odstopite od pogodbe, ne da bi navedli razlog za odstop. 

Obdobje v katerem lahko odstopite se zaključi štirinajst (14) dni po tem, ko ste vi ali predvideni prejemnik (ne dostavljavec) prejeli zadnji izdelek iz posameznega naročila. 

Za uresničevanje vaše pravice do odstopa nas morate o svoji odločitvi o odstopu od nakupa obvestiti na način, naveden v točki 12 spodaj, ali nam poslati obrazec za uveljavitev pravice do odstopa od pogodbe, naveden v dodatku k tem splošnim pogojem prodaje, v obdobju 14 dni, kot opredeljeno v zgornjem odstavku. 

Pravica do odstopa se ne nanaša na nakup izdelkov, ki so očitno posebej prilagojeni potrošniku, ali izdelkov, ki so bili zapečateni in ki niso primerni za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, pa ste jih odprli. 

     11.2 Učinki odstopa 

Če od pogodbe odstopite, vam bomo v razumnem času, v vsakem primeru pa najkasneje v štirinajstih (14) dneh od dne, ko ste nas obvestili o odstopu od pogodbe, povrnili vsa plačila, ki smo jih prejeli od vas, z izjemo stroškov hitre dostave. 

Vračilo kupnine bomo izvedli na plačilno sredstvo, s katerim ste opravili prvotno transakcijo, razen če se izrecno strinjate z drugačnim načinom vračila plačila. Ne glede na način vračila kupnine, ne boste nosili nobenih dodatnih stroškov. 

Višina vračila kupnine je lahko nižja v primeru zmanjšane vrednosti izdelka, ki je neposredno povezana z vašim ravnanjem z izdelkom. Pridržujemo si pravico zadržati del ali celotna sredstva, ki so posledice vašega poškodovanja izdelka. 

Ponujamo vam brezplačno storitev prevzema izdelkov. Podrobnosti si lahko preberete v točki 12. Če uveljavljate svojo pravico do odpovedi pogodbe, morate izdelke poslati ali dovoliti njihov prevzem v 14 dneh po tem, ko nam sporočite, da želite pogodbo odpovedati. 

     12. Naša politika vračila 

Poleg pravice do odstopa od pogodbe, kot opisane zgoraj, vam Christian Dior Couture omogoča preklic nakupa in vračilo izdelkov, kupljenih preko spletne strani ali po telefonu, v roku trideset (30) dni. 

Ne glede na to ni mogoče vrniti: 

-           prilagojenih ali po naročilu izdelanih izdelkov, 

-           izdelkov, ki so bili iz higienskih razlogov zapečateni (npr. kopalke), pa ste jih po prejemu odprli 

V vsakem primeru morate izdelke vrniti: 

-           v roku tridesetih (30) dni od dostave; 

-           z izpolnjenim vzorčnim odstopnim obrazcem (kot navedenem v dodatku) ali z izjavo, da želite izdelke vrniti; 

-           v popolnem originalnem pakiranju. 

Izdelkov, ki niso vrnjeni ali so vrnjeni nepopolni, poškodovani, brez etikete, spremenjeni, umazani ali v drugačnem stanju, na podlagi katerega je mogoče utemeljeno sklepati, da so bili uporabljeni ali nošeni, ni mogoče vrniti ali zamenjati in vam jih bomo vrnili (če je to mogoče). 

Priporočamo, da zlasti Dior čevlje pomerite na čistih tleh, ki ne poškodujejo ali umažejo podplatov, kot so preproge. Vrnjeni izdelki morajo biti v prvotnem stanju in ne smejo biti uporabljeni, s pritrjenimi Christian Dior Couture etiketami. Vrniti je treba tudi vse dodatke in navodila za uporabo. 

Če izdelek vrnete po preteku roka trideset (30) dni po prejemu ali prevzemu naročila, lahko Christian Dior Couture vračilo zavrne in vam izdelek vrne. 

Prejemniki daril prav tako nimajo pravice do vračila izdelka. To pravico imajo le stranke. 

Pravica do odstopa od pogodbe in pravica do vračila, kot opisana spodaj, se ne izključujeta. 

     12.1 Politika vračila preko spletne strani 

Izdelke lahko v roku tridesetih (30) dni od dostave vrnete tako da:   

  1. o željenem vračilu izdelka oz. izdelkov Christian Dior Couture obvestite preko svojega uporabniškega računa na spletni strani. V tem primeru vam bo Christian Dior Couture poslal elektronsko sporočilo s potrdilom o prejemu odpovedi; 

  2. pokličete center za pomoč strankam, jih obvestite, da želite izdelek oz. izdelke vrniti, izpolnete obrazec za vračilo izdelka, vsebovan v pošiljki, ter se dogovorite za datum, čas in kraj, ko bo UPS prevzel izdelke; ali 

  3. izdelke vrnete neposredno na UPS prevzemno mesto (https://www.ups.com/dropoff/?loc=en_SI), pri čemer uporabite obrazec za vračilo izdelka, vsebovan v pošiljki. 

Znesek kupnine za izdelke vrnjene preko spletne strani bo na plačilno sredstvo, ki ste ga uporabili za plačilo naročila, povrnjen v razumnem roku in v nobenem primeru ne kasneje kot v štirinajstih (14) dneh po tem, ko Christian Dior Couture prejme vrnjene izdelke. 

Christian Dior Couture bo povrnil le stroške standardne dostave. Morebitni dodatni stroški, ki ste jih plačali zaradi izbire drugačenega načina dostave, ne bodo povrnjeni. 

     12.2 Politika vračanja v Christian Dior Couture trgovino 

Stranke Christian Dior Couture lahko izdelke vrnejo tudi v katerikoli Christian Dior Couture trgovini v Evropi. V primeru takega vračila pogoji prodaje, ki se uporabljajo v tej trgovini, nadomestijo te splošne pogoje prodaje. 

     13.Zamenjava 

Poleg pravice do odstopa od pogodbe in vračila izdelkov, kot določeno v točkah 11. in 12., imate tudi pravico, da si premislite in izdelek zamenjate v roku tridesetih (30) dni, kot navedeno v točkah 11. in 12.  

Izdelki z napako so urejeni v točki 14. 

V roku tridesetih (30) dni po prejemu izdelka, ga lahko zamenjate preko spletne strani. 

Ne glede na navedeno ni mogoče zamenjati prilagojenih ali po naročilu izdelanih izdelkov, izdelkov, ki so bili spremenjeni ali poškodovani, ter izdelkov, ki so bili iz higienskih razlogov zapečateni (npr. kopalke), pa ste jih po prejemu odprli. 

Ne glede na vaše pravice navedene pod točko 12., lahko Christian Dior Couture, skladno s svojo politiko zamenjave, zavrne zamenjavo več kot dveh (2) zaporednih naročil. 

Istega naročila ni mogoče zamenjati dvakrat. Če želite zamenjati izdelke, ki so že bili zamenjani, jih lahko vrnete tako, da pokličete službo za pomoč strankam in se dogovorite za vračilo. 

Možnost zamenjave je odvisna od dostopnosti izdelkov na spletni strani. Če izdelek ni na voljo, vam bomo vrnili kupnino, kot navedeno v točki 11. 

     13.1 Zamenjava preko spletne strani 

Če si premislite in želite izdelek zamenjati preko spletne strani, morate na relevantnem delu spletne strani označiti za katere izdelke želite svoje naročilo zamenjati. Izdelke lahko vrnete skladno s točko 13. (časovni okvir in izdelki, ki jih je mogoče vrniti). 

Število nadomestnih izdelkov mora biti enako številu vrnjenih izdelkov. 

Stroški dostave za prvo dostavo bodo povrnjeni, stroški druge dostave pa bodo obračunani skladno z izbranim načinom dostave. Za novo prodajo se uporabljajo splošni pogoji prodaje, ki veljajo v času zamenjave. 

     13.2 Zamenjava v trgovinah Christian Dior Couture 

Če si premislite in želite enega ali več izdelkov zamenjati v trgovini Christian Dior Couture, mora trgovina Christian Dior Couture, ki izdelek zamenja, prodajati izdelke tiste kategorije, v katero sodi izdelek, ki ga želite zamenjati. Primeroma, moške čevlje je tako mogoče zamenjati le v Christian Dior Couture trgovini, ki prodaja moške čevlje. 

      13.2.1 Zamenjava izdelkov, ki se v trgovini prodajajo po nižji ceni 

Za razliko v ceni boste prejeli dobropis. 

Dobropis je veljaven eno (1) leto od dneva izdaje in se lahko uporabi le v trgovinah mreže Christian Dior Couture v državi, kjer se nahaja trgovina, ki je dobropis izdala. 

Če želite rezervirati določene izdelke, se obrnite na službo za pomoč strankam. 

     13.2.2 Zamenjava izdelkov, ki se v trgovini prodajajo po višji ceni 

Doplačati morate razliko v ceni, skladno z veljavnimi splošnimi pogoji prodaje. 

     14. Vaše pravice v primeru izdelkov z napako 

Christian Dior Couture odgovarja za stvarne napake, ki jih je izdelek imel v času, ko je nevarnost prešla na vas, ne glede na to, ali smo za napake vedeli. Christian Dior Couture prav tako odgovarja za stvarne napake, ki se pokažejo po prehodu nevarnosti na vas, če nastanejo kot neposredna posledica predhodno obstoječega stanja. Minimalne stvarne napake se ne upoštevajo. 

Napaka je stvarna če: 

-       izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet; 

-       izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila Christian Dior Couture znana oziroma bi mu morala biti znana; 

-       izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane; 

-       je Christian Dior Couture izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila. 

Primernost izdelka za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli izjav Christian Dior Couture ali proizvajalca o značilnostih blaga zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na izdelku samem. 

Če ste nas o stvarni napaki obvestili na način, naveden spodaj, imate pravico zahtevati, da Christian Dior Couture: 

-       odpravi napako na blagu, 

-       vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako, 

-       izdelek z napako zamenja z novim brezhibnim izdelkom, ali 

-       vrne plačan znesek. 

Svoje pravice na podlagi stvarne napake lahko uveljavljate pod pogojem, da o stvarni napaki obvestite Christian Dior Couture v roku dveh mesecev po odkritju napake. V obvestilu o napaki morate natančno opisati napako in nam omogočiti, da izdelek pregledamo. 

Christian Dior Couture ne odgovarja za stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve izdelka. 

Če imate glede izdelkov kakšna vprašanja ali pripombe, vas prosimo, da se obrnete na enega od naših prodajalcev v trgovini, pokličete našo službo za pomoč strankam na +44 (0)20 7172 01 72 (cena lokalnega klica), od ponedeljka do sobote med 10. in 19. uro, razen praznikov, ali nam pošljete elektronsko sporočilo na https://www.dior.com/en_si/contact-couture. Če želite uveljaviti svojo pravico do zavrnitve izdelkov, nam jih pošljite nazaj ali nam dovolite, da jih prevzamemo prek naše brezplačne prevzemne storitve, ki jo lahko uredite tako, da nas kontaktirate. 

Nekateri izdelki, ki se prodajajo na spletni strani, imajo poleg standardnih garancij še dodatne garancije. Pogoji in način uveljavljanja garancije so dostopni na zavihku “After-Sales Service General Terms of Use” in so prav tako navedeni v brošuri z informacijami, ki jo prejmete skupaj z izdelkom. 

     15. Poprodajne storitve 

Christian Dior Couture svojim strankam v določenih primerih nudi razširjene tržne garancije ali jamstva poleg običajnih garancij, do katerih so stranke upravičene (vključno z garancijami, ki jih predvideva zakon). V takih primerih bodo komercialne garancije vključene, ko bodo izdelki dostavljeni. 

Vsi izdelki, ki jih je mogoče popraviti, so upravičeni do poprodajnih storitev. 

Pogoji uporabe poprodajnih storitev so dostopni na zavihku “After-Sales Service General Terms of Use”

Christian Dior Couture ne zagotavlja rezervnih delov za vsako zajamčeno obdobje. Christian Dior Couture se bo po najboljših močeh potrudil, da bo ustregel vsem zahtevam po enem ali več rezervnih delih. 

     16. Informacije o izdelkih – Omejitev odgovornosti – Dogodki izven našega nadzora 

Informacije o vseh izdelkih, ki so na voljo za prodajo na daljavo, so dostopne v vseh trgovinah Christian Dior Couture, na spletni strani in pri službi za pomoč strankam. 

Fotografije, podobe in opisi izdelkov, ki so na voljo za prodajo na daljavo, so zgolj informativne narave. Dodatne informacije lahko dobite pri službi za pomoč strankam ali v trgovini Christian Dior Couture. Čeprav si po najboljših močeh prizadevamo, da barva in vzorci izdelkov, prikazanih na spletni strani natančno odražajo originalne izdelke, se lahko pojavijo določena odstopanja, ki so zlasti posledica tehničnih omejitev zmožnosti računalnika za upodabljanje barv. Vaš izdelek se lahko nekoliko razlikuje od teh slik. 

Če Christian Dior Couture ne ravna skladno s temi splošnimi pogoji prodaje, odgovarja le za vašo izgubo ali škodo, ki nastane kot predvidljiva posledica kršitve pogodbe na strani Christian Dior Couture ali posledica pomanjkanja dolžnega ravnanja in razumne usposobljenosti. Christian Dior Couture v nobenem primeru ne odgovarja za nepredvidljivo izgubo ali škodo. Izguba ali škoda je predvidljiva, če je očitno, da bo nastala, ali, če se vi ali Christian Dior Couture v času sklenitve pogodbe zavedate, da bi lahko nastala in ste se, npr. s Christian Dior Couture o tem pogovarjali tekom postopka prodaje. 

Christian Dior Couture ne izključuje ali omejuje svoje odgovornosti v primerih, ko bi bilo to nezakonito. To vključuje odgovornost za smrt ali poškodbo, ki nastane kot posledica naše malomarnosti ali malomarnosti naših zaposlenih, agentov ali pogodbenih sodelavcev; za goljufijo ali načrtno zavajanje; za kršitev vaših zakonskih pravic, vezanih na izdelke in za izdelke z napako skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (Uradni list Republike Slovenije, št. 98/04 in nasl.). 

     17. Druge določbe 

Odlog uveljavljanja teh splošnih pogojev prodaje Christian Dior Couture ne preprečuje, da bi jih uveljavljal kasneje. 

Če je katera od določb teh splošnih pogojev razglašena za nično bodisi v celoti bodisi deloma, to ne vpliva na veljavnost ostalih določb teh splošnih pogojev prodaje. Prav tako bodo ostale nespremenjene in bodo še naprej veljale vse pravice in obveznosti, ki izhajajo iz teh splošnih pogojev prodaje. 

     18. Spori – Veljavno pravo 

Christian Dior Couture posluje skladno z evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov. Prizadevamo si za sporazumno reševanje morebitnih sporov. 

Christian Dior Couture si po najboljših močeh prizadeva izpolniti svojo dolžnost vzpostavitve učinkovitega sistema za obravnavanje pritožb in določitve kontaktne osebe, na katero se lahko obrnete v primeru kakršnih koli težav. 

Pritožbo lahko vložite po elektronski pošti na e-mail naslovu contactdioreu@dior.com ali po pošti na naslovu Christian Dior Couture, 30 avenue Montaigne, 75008 Pariz, Francija. Pritožbeni postopek je zaupen. 

Christian Dior Couture bo potrdil prejem vaše pritožbe najkasneje v 5 delovnih dneh po njenem prejemu in vas obvestil o trajanju pritožbenega postopka. Če se Christian Dior Couture ne bo strinjal z vašo pritožbo, vas bomo obvestili o razlogih za zavrnitev pritožbe. 

Če niste zadovoljni z izidom pritožbenega postopka, lahko vložite tožbo pri pristojnem sodišču v kraju vašega prebivališča. 

Za te splošne pogoje prodaje se uporablja pravo Republike Slovenije, razen če je drugače določeno z Uredbo (ES) št. 593/2008 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 17. junija 2008 o pravu, ki se uporablja za pogodbena obligacijska razmerja (Rim I). Izbira prava ne vpliva na vaše potrošniške pravice, ki jih imate po pravu države vašega prebivališča. 

V okviru Evropske komisije deluje platforma za spletno reševanje sporov (platforma SRS), ki je dostopna na https://ec.europa.eu/consumers/odr

E-mail naslov Christian Dior Couture je contactdioreu@dior.com. 

  

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dodatek – Vzorčni odstopni obrazec 

  

  

  

Poslati Christian Dior Couture, 30 avenue Montaigne, 75008 Paris; telefonska številka: +33 (0)1 40 73 73 73 ; e-mail: contactdioreu@dior.com 

  

Obveščam/Obveščamo[*] vas, da odstopam/odstopamo[*] od pogodbe za prodajo naslednjega blaga: 

  

Naročeno dne [*]/prejeto dne [*], 

  

Ime potrošnika(-ov), 

  

Naslov potrošnika(-ov), 

  

Podpis potrošnika(-ov) (samo, če se obrazec pošlje na papirju), 

  

Datum: 

  

[*] Po potrebi črtajte 

GENERAL TERMS AND CONDITIONS OF USE OF AFTER-SALES SERVICES (2)

GENERAL TERMS AND CONDITIONS OF USE OF AFTER-SALES SERVICES

1. These General Terms and Conditions govern the After-Sales Services (hereinafter "After-Sales Services" or "Services") provided by the company Christian Dior Couture which manages the store in which the Customer's request for assistance is made (hereinafter "Dior"). 

2. Upon delivery of the product to Dior by the Customer (or any person authorised by the Customer, in writing, to do so in the Customer's name and on the Customer's behalf), Dior, in conjunction with the Customer, shall photograph and analyse the product, identifying all visible signs (including but not limited to tears, pre-existing damage, soiling, etc.). All visible signs were duly noted on the form signed electronically by the Customer upon delivery of the product (hereinafter the "CARE Form") and documented by taking photographs, which were viewed by the Customer and reproduced on the After-Sales Service Form. The After-Sales Services that the Customer has asked Dior to perform are also described in this CARE Form, which the Customer will receive by email or, on request, in paper format.

3. The product is deemed to be delivered to Dior without any loose or attached items. In this respect, Dior is not responsible for (i) any objects attached to the product or loose (e.g. those left in pockets) that were not detected during the aforementioned analysis of the product nor for (ii) any damage resulting from or caused by the aforementioned objects.

4. The product is sent to the workshop or to their place of manufacture to be examined in detail by Dior's craftsmen and experts. They will determine whether the defect or problem that led the Customer to request After Sales Services is covered by the warranty, the feasibility of repair where this option has been chosen by the Customer, the estimated timeframe to carry out the repair and, where the defect or problem is not covered by the warranty, the estimated cost to carry out the Services. Where this information differs from the information provided in the above form, the Customer will be informed as soon as possible and if the Customer ultimately incurs costs or expenses in excess of those estimated in the above form, the Customer will be provided with a quotation which must, if accepted by the Customer, be confirmed by return email with the words "Agreed to quotation no. [quotation no.]" before the Services can be performed. If the Customer refuses the new conditions, the Dior store that made the request for After-Sales Services will contact the Customer as soon as the product is ready for collection so that the Customer can collect it (or have it collected) from the said store.

5. The Client understands and accepts that even when the product and the Services have been indicated as covered by the warranty in the above form, the craftsmen and experts may, in particular with regard to the deteriorated condition of the product, find that the product has not been used normally and that the warranty is therefore void. In this case, the Customer will be informed in writing and the procedure will be as described in Article 4 above. If the craftsmen and experts confirm that the product is covered by the warranty but indicate that the product cannot be restored, the Customer will be offered a full or partial refund or replacement, suggested to him/her in writing. For more information on legal warranties, the Customer is requested to consult the Dior general terms and conditions of sale available in the stores as well as articles L.217-3 to L.217-20 of the French Consumer Code relating to the legal warranty of conformity and articles 1641 to 1649 of the French Civil Code relating to the warranty against hidden defects.   

6. Dior will make all reasonable efforts to ensure that all After Sales Services are performed to the highest possible standards.

7. Both, in the event that Dior performs After-Sales Services and that Dior and its craftsmen and experts have determined that the product is not repairable, Dior will contact the Customer (first by telephone and then, if the Customer does not respond, by e-mail) to inform the Customer that the product is ready for collection in the same store where the request for After-Sales Services was made. The Customer must collect the product within 3 months of such notification. If the product is not collected within 3 months of Dior's first written notice, Dior will send a second written notice to the Customer, by registered letter with acknowledgement of receipt (to the address indicated on the CARE Form) informing the Customer that if the product is not collected by the end of a new period of 15 months from the first presentation of this registered letter constituting the second notice, Dior will be able to dispose of the product in any way whatsoever (including by destroying it and, where possible, recycling it). In fact, any delay in collecting the product after the expiry of this second collection period causes prejudice to Dior because of the costs incurred for the custody and maintenance of the product. By signing these general terms and conditions of After-Sales Services, communicated to the Customer at the time of dropping off of the product and before signing the CARE Form, the Customer expressly acknowledges and accepts that, by way of derogation from the law of 31 December 1903, Dior may dispose of the product that has not collected within the allotted time period, without the Customer being able to claim any compensation whatsoever from Dior. 

8. The product can be collected by the Customer by presenting a copy of the CARE form and/or, if applicable, the final quotation, accompanied by his/her identity document. The Customer may also use a proxy document, which was sent to him/her by email at the same time as the After Sales Service Form and these general terms and conditions, to appoint a person authorised to collect the product on his/her behalf (hereinafter the "Designated Person"). To collect the product, the Designated Person must present the proxy form, duly completed and signed by the Customer, a copy of the After Sales Service Form and, if applicable, the final quotation, duly signed by the Customer, a copy of the Customer's identity document and his/her own identity document. 

9. In all cases where the warranty has been declared void, all amounts due for the After-Sales Service that have not been paid in full at the time of collection of the product must be paid at once on the day of collection of the product. Otherwise, the product will not be returned to the Customer. The Customer is not entitled to any refund on the After-Sales Service unless he/she can prove that the Service was incorrectly rendered (repair not carried out or incorrectly carried out, replacement by a different product without the Customer's agreement).   

10. Dior attaches great importance to the protection of its intellectual property rights and to compliance with the law. As a result, Dior does not repair products that violate any law or regulation, particularly when they have been identified as stolen or counterfeit. Furthermore, by signing these general terms and conditions of use of the After-Sales Services, the Customer authorises Dior, whenever the circumstances justify it (i) to keep the infringing products with a view to destroying them and, where possible, recycling them and/or for the purposes of investigations, in particular judicial investigations and/or, where applicable, as evidence against the perpetrator of the infringement or breach of a law or regulation and (ii) to communicate the Customer's personal data to the competent authorities if Dior is obliged to do so by law or by these same authorities. Buying Dior products in Dior stores and from its authorised distributors is the best way to ensure the authenticity of a Dior product.

11. These general terms and conditions of use of the After-Sales Services are governed by French law. In the event of a dispute concerning the After-Sales Services, the Customer may seek an amicable solution by contacting us by email or telephone or contact the consumer ombudsman of the Centre de Médiation et d'Arbitrage de Paris (CMAP [Paris mediation and arbitration centre]), by filling in the dedicated form on the website www.cmap.fr, by sending his/her request by post to CMAP Médiation Consommation, 39, avenue Franklin D. Roosevelt, 75008 PARIS or by email to consommation@cmap.fr. Recourse to mediation is an alternative dispute resolution mechanism, which is not a prerequisite for taking legal action. The Client may therefore take legal action against Dior without having had recourse or attempted to have recourse to mediation. In the absence of an amicable solution or recourse to mediation, all disputes relating to these general terms and conditions shall be submitted to the competent court in application of the rules laid down by the French Code of Civil Procedure and the French Consumer Code. The Customer may file a lawsuit in the courts of (i) the place where Dior is domiciled; or (ii) the place where the Customer is domiciled; or (iii) the place where the After Sales Services are performed. 

SUMMARY PRIVACY POLICY

Regulation (EU) 2016/679: General Data Protection Regulation.

Dior, which manages the store in which the after-sales service request was made, as the data controller, will process the data of the Customer (e.g. surname, first name, phone number, personal address, e-mail address, copy of identity document) in order to process and follow up the Customer's after-sales service request.

 
The personal data of the Customer will be kept for the period strictly necessary for the proper processing of the Customer's request and any complaints, and in accordance with the privacy policy available in stores and on the website www.dior.com, after which the personal data will be deleted or made anonymous.

Please note that by sending an email to privacy@christiandior.com, the Customer will always be able to access, update and delete his/her personal data, revoke or change his/her consent and receive or request the transfer of his/her data to another controller. In addition, the Customer may object at any time to the processing of his/her personal data, in particular for marketing purposes or for analysing his/her preferences where the Customer has given specific consent. The Customer will also have the right to lodge a complaint with the competent data protection authority or with the supervisory authority of the Member State of the Customer’s habitual residence or of the place of the alleged breach.

If the Customer needs more information, he/she is requested to read the full text of the privacy policy available in stores and on www.dior.com in the Privacy Policies section.

GENDER PAY GAP REPORT (1)

In 2023, companies from the LVMH group in France have calculated their gender equality index. This index totals 92/100 points for Christian Dior Couture.