PERSOONSGEGEVENS

PRIVACYVERKLARING (5)

PRIVACYVERKLARING - CHRISTIAN DIOR

De Maisons Christian Dior Couture en Parfums Christian Dior hechten bijzonder belang aan de verwerking, de vertrouwelijkheid en de veiligheid van uw persoonsgegevens. We doen er alles aan om u persoonlijke diensten te bieden met respect voor uw privacy en persoonlijke keuzes.

 

Dit privacybeleid (hierna de 'Verklaring') heeft als doel u op een heldere, eenvoudige en volledige manier te informeren over de verwerking van de persoonsgegevens die u ons verstrekt, of die elk van onze Maisons kan vergaren bij de verschillende verkooppunten, wanneer u contact met ons opneemt (bv. winkel, klantendienst, dior.com, sociale netwerken, digitale toepassingen, evenementen), bij de mogelijke overdracht naar derde partijen, evenals over uw rechten en de opties die u heeft voor controle over uw informatie ter bescherming van uw privacy, in overeenstemming met de huidige regelgeving.

 

Tijdens uw winkelervaring en om te zorgen dat u van tevoren op de hoogte bent, gaat u van Maison Christian Dior Couture naar Maison Parfums Christian Dior, of andersom. Afhankelijk van het type product dat u bestelt, is de Gegevensbeheerder ofwel Maison Christian Dior Couture ofwel Maison Parfums Christian Dior, binnen de betekenis van de regelgeving die van toepassing is op persoonsgegevens en in het bijzonder artikel 24 van de Verordening (EU) 2016/679 (hierna de 'AVG').

 

Als voorbeeld staan hier enkele iconische producten van de beide Maisons:

 

Maison Christian Dior Couture

- Lady Dior-tas

- 30 Montaigne-tas

- Bar-jasje

 

Maison Parfums Christian Dior

- Parfum J’adore of Sauvage

- Dior Prestige-beautyverzorging

- Make-upproducten Dior Forever

 

De 7 belangrijkste verbintenissen van Christian Dior ten aanzien van u en uw persoonsgegevens:

1. Christian Dior verbindt zich ertoe uw privacy en uw keuzes te respecteren, in het bijzonder met betrekking tot onze commerciële communicatie

2. Christian Dior streeft naar de beste beveiliging en past de adequate beschermingsnormen toe op de eigen systemen

3. Christian Dior verkoopt uw gegevens niet

4. Christian Dior werkt alleen samen met vertrouwde partners

5. Christian Dior verbindt zich ertoe de privacyverklaringen en het privacybeleid zo regelmatig mogelijk te updaten

6. Christian Dior streeft ernaar uw verzoeken in de mate van het mogelijke en binnen de gestelde tijdslimiet te beantwoorden

7. Christian Dior verbindt zich ertoe de rechten inzake gegevensbescherming op een geharmoniseerde wijze toe te passen, ongeacht de plaats waar u zich in de wereld bevindt.

 

In deze Verklaring vindt u meer informatie over:

• wie we zijn,

• welke gegevens we mogelijk van u vergaren,

• hoe we uw gegevens vergaren of ontvangen,

• voor welke doeleinden we uw gegevens gebruiken,

• hoe lang we ze bewaren,

• wie uw gegevens ontvangt,

• hoe we uw gegevens beschermen en zorgen dat deze vertrouwelijk blijven,

• hoe we omgaan met uw voorkeuren en uw rechten die zijn ingebed in de Europese regelgeving,

• de extra beschermingen die we bieden voor inwoners van bepaalde regio’s,

• hoe u contact met ons kan opnemen voor vragen over ons gebruik van uw persoonsgegevens,

• de aanpassing van deze privacyverklaring.

 

WIE zijn we?

 

Maison Christian Dior Couture

 

Christian Dior Couture SA (hoofdzetel), een naamloze vennootschap naar Franse wet, met hoofdzetel in Parijs 75008, 30 avenue Montaigne, Frankrijk, ingeschreven in het Franse handels- en ondernemingenregister onder het nummer 612 035 832 en vertegenwoordigd door Hien Tran Trung in zijn hoedanigheid van administratief en financieel directeur van Christian Dior Couture.

 

En alle dochterondernemingen van Christian Dior Couture waarmee u uw informatie deelt.

 

Christian Dior Couture is een verhaal van dromen en elegantie, passie en uitmuntendheid; het is ook een verhaal van vakkundigheid. De creaties van Christian Dior Couture laten de passie voor fraaie gebaren en uitzonderlijke objecten zien. Kennis wordt omgetoverd tot de kunst van het creëren, van haute couture tot prêt-à-porter, inclusief lederwaren, horloges en sieraden,

 

Maison Parfums Christian Dior

 

Parfums Christian Dior (hoofdzetel), een naamloze vennootschap naar Franse wet, met hoofdzetel in 75008 Parijs, 33 avenue Hoche, Frankrijk, ingeschreven in het Franse handels- en ondernemingenregister onder het nummer 552 065 187, en vertegenwoordigd door Laurent Kleitman in zijn hoedanigheid van gedelegeerd bestuurder. 

 

En alle dochterondernemingen van Parfums Christian Dior waarmee u uw informatie deelt.

 

Parfums Christian Dior is een verhaal van dromen, glamour, creativiteit en uitmuntendheid. Het Maison, met haar unieke expertise, bestaat uit getalenteerde en ambitieuze professionals die er alles aan doen om het erfgoed van Dior in stand te houden en hun passie voor schoonheid over te brengen.

 

WELKE gegevens vergaren we van u?

 

'Persoonsgegevens' betekent alle informatie die u rechtstreeks (zoals uw naam) dan wel onrechtstreeks (bv. een uniek klantennummer) identificeert.

 

De persoonsgegevens die we vergaren, zijn afhankelijk van het contactpunt dat u gebruikt om met ons te communiceren, evenals het doeleinde van deze interactie zoals beschreven in deze Verklaring, en beperken zich tot de gegevens die relevant en aangewezen zijn voor deze interactie. Bezoekers van de website Dior.com die onze producten, informatie en aanbiedingen bekijken, kunnen ervoor kiezen om dit te doen zonder in te loggen. Hetzelfde geldt voor het zoeken naar verkooppunten en browsen op sociale media. Tenzij u ervoor kiest om via een van deze contactpunten met ons te communiceren, bv.:

• door een account aan te maken en ermee in te loggen,

• door een aankoop op onze website te doen,

• door in te schrijven voor een van onze programma’s of diensten,

• door contact met ons op te nemen via de klantcontactformulieren,

• of door een commentaar in te voeren in de vrije velden bij online bestellingen.

 

In andere gevallen beperkt onze gegevensvergaring zich tot het gebruik van 'cookies' (bezoekers) voor websitebezoekers, waarvan de voorwaarden specifiek zijn bepaald in ons cookiebeleid en volgens uw voorkeuren. Voor alle transparantie en duidelijkheid staat ons cookiebeheerbeleid los van deze Verklaring. Het cookiebeheerbeleid kan men raadplegen via deze link.

 

Ten eerste moeten we bepaalde relevante informatie van klanten en anderen vergaren als u zich aanmeldt voor programma’s of diensten. De informatie die we vergaren is gerelateerd aan een bepaalde transactie en kadert in onze zakelijke relatie met u. Als u bv. aankopen doet op Dior.com of in onze verkooppunten, moeten we informatie vergaren om uw bestelling te verwerken (en, indien nodig, uit te voeren en op te sturen), met het oog op het opvolgen en factureren van uw bestelling en om te kunnen reageren op eventuele vragen die u na uw aankoop zou kunnen hebben. Van klanten en anderen die zich aanmelden voor onze programma’s en diensten vergaren we over het algemeen contactinformatie, contactvoorkeuren en informatie waarmee we u kunnen adviseren over onze producten of diensten die u kunnen interesseren. We kunnen informatie over onze klanten centraliseren en op één plek bewaren, om ons te helpen uw relatie met ons evenals uw keuzes en voorkeuren te beheren. Tot slot vergaren we uw e-mailadres als u zich inschrijft voor onze nieuwsbrief.

 

Afhankelijk van de gegevens die u aan ons meedeelt of met ons deelt, kunnen persoonsgegevens bestaan uit informatie met betrekking tot:

• uw identiteit en contactgegevens: achternaam, voornaam, postadres, e-mailadres, telefoonnummer,

• uw interesses,

• een geschiedenis van uw aankopen (in de winkel of online, inclusief uw bestellingen, opvolging en facturen, bedrag en soort aankoop) en uw herstellingen,

• uw aanvragen via onze klantendienst of PR-dienst,

• de Dior-evenementen waar u aan deelneemt,

• uw maat en stijlvoorkeuren (alleen voor Christian Dior Couture),

• uw geboortedatum om te genieten van de verjaardagsaanbiedingen waarvoor u op basis van uw programma in aanmerking komt,

• uw tevredenheid en opmerkingen over onze programma’s, diensten en producten,

• de informatie die u meedeelt met betrekking tot bepaalde ongewenste effecten die u aan ons zou willen melden (alleen voor Parfums Christian Dior),

• uw publicaties en vermeldingen van onze producten op sociale netwerken.

 

Voor uw aankopen worden betalingen uitgevoerd via een beveiligd betaalplatform, aangevuld met controlemaatregelen, inclusief versleuteling van contactgegevens, zodat de veiligheid van aankopen kan worden gegarandeerd en fraude kan worden bestreden. Om die reden zijn uw bankgegevens niet toegankelijk op de servers van Dior.

 

We vragen u om ervoor te zorgen dat uw gegevens regelmatig worden bijgewerkt, hetzij door deze direct op onze websites aan te passen, hetzij door ons schriftelijk te informeren over elke aanpassing via de speciale rubriek 'Hoe contact met ons opnemen'.

 

HOE vergaren of ontvangen we uw gegevens?

 

Als onderdeel van onze relaties kunnen de gegevens die we vergaren via de volgende contactpunten worden verkregen:

• een cursus op Dior.com,

• uitwisselingen met onze consulenten in Dior-winkels en Dior-verkooppunten in warenhuizen,

• Dior-evenementen waaraan u aan deelneemt,

• relatie met onze PR-diensten,

• contact met onze klantendienst,

• formulieren die u invult (in de winkel of online),

• digitale toepassingen die u gebruikt,

• getrouwheidsprogramma’s waarvan u geniet,

• gegevensverstrekkers van derde partijen waarmee u informatie deelt,

• retailers aan wie u toestemming hebt gegeven om communicatie naar u te sturen,

• tevredenheidsenquêtes of vragenlijsten die u beantwoordt,

• publicaties/vermeldingen op sociale netwerken.

 

We zorgen ervoor dat we de persoonsgegevens identificeren die essentieel zijn voor het doeleinde waarvoor deze worden vergaard door deze aan te geven met een asterisk (*) op elk formulier voor persoonsgegevens. Als u deze verplichte velden niet invult, kunnen we niet reageren op uw verzoeken en/of de gewenste diensten aan u leveren. De overige informatie is optioneel en biedt ons de mogelijkheid om u beter te leren kennen en onze communicatie met u en de diensten aan u te verbeteren. Hoewel ze verplicht zijn, adviseren we u deze in te vullen om zo uw persoonlijke ervaring in onze interacties met u te maximaliseren.

 

Tijdens uw aankooptraject kunt u kiezen tussen i) inloggen via uw bestaande Dior-account, ii) een nieuwe account aanmaken, of iii) als gast betalen (ook wel 'afrekenen als gast' genoemd). Deze laatste aankoopervaring kan als volgt worden samengevat.

 

Een aankoop afrekenen als gast refereert naar de mogelijkheid voor een klant of potentiële klant van Dior om in onze onlineshop een aankoop te doen zonder in te loggen via een account. Uw informatie wordt vergaard met het oog op de verwerking van de betaling en de levering van de artikelen of voor de naleving van de vigerende wetgeving door Dior. Dior kan uw informatie ook gebruiken voor analytische doeleinden en voor communicatiedoeleinden via het voorkeurskanaal (bv.: via e-mail een algemene nieuwsbrief versturen met nieuws van onze Maisons waarvoor u een recht van bezwaar hebt). Voor meer informatie over deze doeleinden, zie hieronder in de rubriek 'Analyse- en personaliseringsdoeleinden'.

 

WAARVOOR gebruikt Dior uw gegevens?

 

We moeten uw gegevens gebruiken voor doeleinden die worden bepaald op grond van de aard van onze relatie. Daarom kunnen deze, afhankelijk van de context waarin uw gegevens worden vergaard, worden gebruikt voor een of meerdere van de volgende doeleinden:

• het beheer van uw bestellingen,

• het beheer van gepersonaliseerde inhoud en (al dan niet digitale) communicaties met Dior,

• het beheer van uw klantprofiel (bv. om uw navigatie via de verschillende markten op onze website te vereenvoudigen: als u naar een andere markt navigeert, wordt uw account automatisch in die markt gedupliceerd. Op die manier moet u geen nieuwe account aanmaken),

• het beheer van uw getrouwheidsprogramma bij Dior,

• het beheer van uw verzoeken bij Dior,

• het beheer van evenementen waarvoor u bent geregistreerd/waaraan u deelneemt,

• het beheer van meldingen die u naar ons stuurt als onderdeel van onze verplichtingen i.v.m. cosmeticavigilantie (alleen voor producten van Parfums Christian Dior),

• het beheer van onze website en onze digitale toepassingen,

• het beheer en de verbetering van onze producten en diensten, imago en reputatie,

• transactiebeheer (beveiliging online betalingen, fraudepreventie, incidenten gerelateerd aan betalingen en schulden),

• het promoten van ons Maison op sociale netwerken,

• het versturen van een algemene nieuwsbrief: u heeft recht van bezwaar als u deze niet langer wilt ontvangen,

• analyse- en personalisatiedoeleinden:

> analyse van de prestatie van ons merk op sociale netwerken om statistische analyses te maken (resultaatsonderzoeken per markt, invloed van het merk en analyse van de uitgerolde campagnes),

> analyse van uw voorkeuren en gewoonten, het inspelen op uw behoeften op basis van uw klantprofiel en uw publicaties/vermeldingen op sociale netwerken,

> gepersonaliseerde klantervaring: we kunnen u persoonlijke communicatie aanbieden via e-mail, post, sms of telefoon op basis van de communicatievoorkeuren die u heeft aangegeven en uw klantprofiel (indien toegestaan) (link hier naar de kanaalvoorkeurbeheerder als u een account hebt, anders kunt u contact opnemen met onze klantenservice (zie rubriek 'hoe contact met ons opnemen')). Met uw vrije, specifieke, geïnformeerde en ondubbelzinnige toestemming (indien vereist) gebruiken we uw persoonsgegevens om u gepersonaliseerde communicatie te sturen op basis van uw interesses (nieuwsbrieven, aanbiedingen, uitnodigingen en enquêtes).

 

Bij de laatste twee interacties ('analyse van uw voorkeuren en gewoonten' en 'gepersonaliseerde klantervaring') kunnen we bij het sturen van gepersonaliseerde mededelingen of inhoud gebruikmaken van zogenaamde profilingtechnieken. Voor alle transparantie in deze Verklaring wordt profilering gedefinieerd als elke vorm van geautomatiseerde verwerking van persoonsgegevens waarbij deze persoonsgegevens worden gebruikt om bepaalde aspecten van de persoonlijkheid van een natuurlijke persoon te evalueren, met name om elementen met betrekking tot de voorkeuren, interesses, gedrag of locatie van die natuurlijke persoon te analyseren of te voorspellen. In deze omstandigheden heeft u recht van bezwaar, dat wil zeggen het recht om uw toestemming in te trekken.

 

We zorgen ervoor dat er een wettelijke basis is voor de verwerking van uw gegevens volgens het/de betreffende doel(en) die, afhankelijk van de context waarin deze worden vergaard, kunnen zijn:

• uw expliciete toestemming: bv. voor het beheer van gepersonaliseerde commerciële aanbiedingen, het beheer van uw navigatie via cookies op basis van de voorwaarden van ons cookiebeleid of het vaststellen van uw klantprofiel in toepasselijke gevallen,

• de uitvoering van een overeenkomst, bv. voor uw toegang tot uw account, uw intekening op uw vertrouwelijkheidsprogramma, de verwerking en opvolging van uw bestellingen enz.,

• een juridische verplichting wanneer verwerking is vereist bij wet, bv. het bijhouden van aankoopfacturen ter voorkoming van fraude,

• onze legitieme belangen: bv. voor het verbeteren van onze producten en diensten, het verdedigen van onszelf of het beveiligen van onze hulpmiddelen.

 

HOE LANG kunnen we uw gegevens bewaren?

 

We bewaren uw persoonsgegevens alleen zolang deze noodzakelijk zijn voor het beoogde doeleinde. Over het algemeen worden uw persoonsgegevens in onze database opgeslagen zoals hieronder weergegeven.

 

Voor Maison Christian Dior Couture:

 

Gegevenssubject: elk type klant (met een klantprofiel of elke gast)

Duur: 10 jaar vanaf de datum van de laatste aankoopinteractie.

 

Gegevenssubject: potentiële klant

Duur: 3 jaar vanaf de datum van de gegevensvergaring

Specificiteit: deze periode wordt bij elke interactie tussen u en Christian Dior Couture vernieuwd (bv. deelname aan een evenement) of als u toestemming geeft voor verdere interactie aan het einde van deze periode.

 

Gegevenssubject: klantendienst (zoals verzoek om hulp, klachten of informatie)

Duur: duur van de verwerking van het verzoek, of maximaal 30 dagen.

 

Gegevenssubject: gesprekspartners met extra rechten (bv. vertegenwoordigers, stylisten, managers van beroemdheden, artiesten) met betrekking tot PR-diensten van Christian Dior Couture

Duur: 10 jaar vanaf de datum van uw eerste contact

Specificiteit: deze periode wordt bij elke interactie tussen u en Christian Dior Couture vernieuwd (bv. een verzoek om informatie over Maison Christian Dior Couture).

 

Voor Maison Parfums Christian Dior:

 

Gegevenssubject: regelmatige klant (bv. met een klantprofiel)

Duur: 5 jaar vanaf de datum van de eerste aankoop of accountcreatie

Specificiteit: deze periode wordt bij elke interactie tussen u en Parfums Christian Dior vernieuwd (bv. een aankoop of een update van uw profiel) of als u toestemming geeft voor verdere interactie aan het einde van deze periode.

 

Gegevenssubject: potentiële klant

Duur: 3 jaar vanaf de datum van de gegevensverzameling

Specificiteit: deze periode wordt bij elke interactie tussen u en Parfums Christian Dior vernieuwd (bv. deelname aan een evenement) of als u toestemming geeft voor verdere interactie aan het einde van deze periode.

 

Gegevenssubject: klant als 'gast' (bv. zonder account)

Duur: 5 jaar vanaf de datum van eerste aankoop

Specificiteit: deze periode wordt bij elke interactie tussen u en Parfums Christian Dior vernieuwd (zoals een aankoop)

 

Gegevenssubject: klantendienst (bv. klachten of informatie)

Duur: duur van de verwerking van het verzoek plus 5 jaar. Voor het uitoefenen van rechten onder de AVG, wordt het verzoek gedurende de behandeling plus 6 jaar bewaard.

 

Gegevenssubject: cosmeticavigilantie

Duur: duur van de verwerking van het verzoek plus 10 jaar in het archief.

 

Gegevenssubject: gesprekspartners met extra rechten (bv. vertegenwoordigers, stylisten, journalisten, managers van beroemdheden, artiesten) met betrekking tot PR-diensten van Maison Parfums Christian Dior

Duur: 10 jaar vanaf de datum van uw eerste contact

Specificiteit: deze periode wordt bij elke interactie tussen u en Parfums Christian Dior vernieuwd (bv. een verzoek om informatie over Parfums Christian Dior).

 

Als we uw persoonsgegevens niet langer nodig hebben, worden deze verwijderd uit onze systemen en registers of anoniem gemaakt zodat ze niet langer kunnen worden geïdentificeerd, met uitzondering van de bewaring voor archiefdoeleinden, vorderingen en procesvoering, en om te voldoen aan onze wettelijke en/of regelgevende verplichtingen en/of om te reageren op aanvragen van instanties die gemachtigd zijn om dergelijke aanvragen te doen.

 

WIE heeft toegang tot uw gegevens?

 

Uw gegevens zijn bedoeld voor de diensten van Maison Christian Dior die bij uw verzoeken betrokken zijn. We zorgen ervoor dat alleen personen met de juiste bevoegdheid toegang hebben tot uw persoonsgegevens als dit nodig is voor voornoemde doeleinden.

 

We delen uw gegevens niet met derde partijen voor commerciële doeleinden.

 

We zijn alleen verplicht om uw informatie te communiceren, indien nodig en indien mogelijk in een vorm die niet kan leiden tot rechtstreekse identificatie, aan:

• andere entiteiten van Dior, evenals de warenhuizen waar u onze producten koopt, om u wereldwijd een identieke persoonlijke dienst te kunnen aanbieden,

• onze vertrouwde derde leveranciers, inclusief andere entiteiten van de groep LVMH, die handelen als onderaannemers op basis van onze instructies en uitsluitend namens ons.

 

We vertrouwen bv. bepaalde diensten toe aan derde partijen die verantwoordelijk zijn voor de levering van een product aan u, zoals leveranciers van betaalservices en transactiebeveiliging tegen fraude, derden die ons helpen bij het organiseren van onze evenementen, derden die diensten leveren zoals IT, digitale communicatie en PR, derden die ons helpen bij de klantendienst, derden die ons helpen bij kwaliteitsenquêtes van onze producten, programma’s of diensten.

 

• Derden, inclusief de groep LVMH, die meer informatie wensen over uw voorkeuren en consumptietrends voor onze programma’s en diensten met het oog op een betere visibiliteit, toegankelijkheid en prestaties.

 

• Onze vertrouwde derde partners die ons helpen bij het beheer van uw bestellingen. In het bijzonder vertrouwen we bepaalde diensten toe aan derden die instaan voor het leveren van een product aan u, leveranciers van betaalservices en leveranciers die instaan voor beveiliging van antifraudetransacties.

 

Enkele belangrijke voorbeelden:

- Bestellingen en bezorging DHL (bezorging), BlueLink (callcenterbeheer), FluentCommerce (order- en voorraadbeheer) en elke andere beheergerelateerde dienstverlener

 - E-commercebeheer door SMILE (websitehost), CapGemini (e-commerceoplossing), Salesforce (beheer van klantprofielen) en overige dienstverleners voor het beheer van uw e-commerce shopervaring

- Betalings- en transactiebeveiliging Cybersource (beveiliging van transacties tegen e-commercefraude), PayPal (leverancier van betaaldienst), OneyTrust (beveiliging van transacties tegen e-commercefraude) en alle overige leveranciers van betaal-, verificatie- of bankdiensten.

 

Weet dat deze partners als gegevensbeheerders kunnen optreden. In dit geval volgen zij hun eigen privacybeleid. In de lijst hieronder lichten we enkele voorbeelden toe:

 

• Derden die meer willen weten over uw interesses om een vergelijkbaar publiek te kunnen opbouwen en zich te kunnen richten op potentiële klanten met een soortgelijk profiel als het uwe. In de context van deze specifieke verwerking zijn we niet de gegevensbeheerder voor het zoeken naar potentiële klanten en zal u niet het voorwerp zijn van prospectie, aangezien uw gegevens alleen worden gebruikt voor het samenstellen van soortgelijke profielen als dat van u.

Hieronder vindt u enkele voorbeelden:

- Facebook (het privacybeleid vindt u hier)

- Google (het privacybeleid vindt u hier)

- Instagram (het privacybeleid vindt u hier).                                            

 

• Derden die namens ons statistieken bijhouden over onze prestaties op sociale netwerken.

 

• Derden in het geval van een verandering van controle of van status of van bedrijfsnaam, voor wettelijke redenen, of met uw voorafgaande toestemming.

 

• Derden zoals IAS (International Accreditation Service), die ons bv. helpen bij het achterhalen van de blootstellingsgraad van de door ons ontwikkelde formats. Voor meer informatie vindt u hun privacybeleid hier.

 

• Overheidsinstanties in het kader van hun functies en missies van openbaar belang, zoals de vaststelling, uitoefening of verdediging van wettelijke rechten.

 

U kunt ook kiezen voor het delen van uw persoonsgegevens met onze partners, adverteerders en dochterondernemingen via een link naar en vanaf hun websites. Houd er rekening mee dat deze websites hun eigen privacybeleid hebben.

 

We kunnen u ook de mogelijkheid bieden om uw koppelingsgegevens met sociale media te gebruiken. Houd er rekening mee dat u in dat geval uw profielinformatie met ons deelt. De gedeelde persoonsgegevens hangen af van de configuratie van het sociale netwerkplatform. Houd er rekening mee dat deze sociale netwerken hun eigen privacybeleid hebben.

 

HOE beschermen en bewaken we de vertrouwelijkheid van uw gegevens?

 

We nemen alle nodige voorzorgsmaatregelen om de vertrouwelijkheid en de veiligheid van uw gegevens te waarborgen en om de vervorming, beschadiging en/of vernietiging ervan of de toegang ertoe door onbevoegde derden te voorkomen. 

 

We vragen onze partners en de tot de groep behorende ondernemingen om een niveau van bescherming van uw persoonsgegevens in stand te houden dat vergelijkbaar is met dat van ons. De bestaande beveiligingsmaatregelen worden geëvalueerd en bijgewerkt op basis van nieuwe bedreigingen en uitdagingen, evenals nieuwe wettelijke vereisten in de landen waar we actief zijn.

 

HOE gaan we om met grensoverschrijdende datastromen?

 

Aangezien Dior wereldwijd in een groot aantal landen aanwezig is en om u wereldwijd persoonlijke diensten te kunnen bieden, is het mogelijk dat bepaalde gegevens worden vergaard, gebruikt of bewaard buiten uw land van verblijf. U moet er rekening mee houden dat de gegevensbescherming en de beveiligingsvereisten verschillen van plaats tot plaats en mogelijk niet hetzelfde beschermingsniveau bieden als uw land van oorsprong. Dior en onze tot de groep behorende ondernemingen hebben echter maatregelen genomen om een adequaat beveiligingsniveau voor uw gegevens te garanderen, onafhankelijk van de locatie ervan, bv. door gebruik te maken van standaardbepalingen voor gegevensoverdracht, of een andere methode die is goedgekeurd door de Europese Commissie (waarvan de wetgeving inzake gegevensbescherming wordt gezien als de meest effectieve ter wereld) en/of nationale gegevensbeschermingsinstanties. We vragen onze derde partners ook om de vigerende verplichtingen inzake gegevensoverdracht na te leven met betrekking tot de persoonsgegevens die ze namens ons ontvangen, bv. via een contractuele bepaling.

 

In deze context:

- zijn Christian Dior Couture en alle tot de groep behorende ondernemingen een overeenkomst aangegaan voor de verwerking en overdracht van persoonsgegevens,

- zijn Parfums Christian Dior en alle tot de groep behorende ondernemingen een overeenkomst aangegaan voor de verwerking en overdracht van persoonsgegevens

- zijn Christian Dior Couture en Parfums Christian Dior in bepaalde gevallen en rollen een overeenkomst aangegaan voor de verwerking en overdracht van gegevens.

 

HOE gaan we om met klantvoorkeuren en individuele rechten?

 

Op grond van de toepasselijke wetgeving en vereisten hebben Dior en de tot de groep behorende ondernemingen maatregelen ingevoerd om de naleving te waarborgen van de rechten van individuen met betrekking tot de persoonsgegevens die we (of onze derde partijen) van hen hebben. Dit betreft bv. het recht om te weten welke gegevens we over u hebben of om hier een kopie van te krijgen, evenals beperkte rechten voor het aanpassen van uw gegevens, voor het aanvragen van verwijdering van of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw gegevens. We adviseren iedereen die gegevens aan ons heeft gegeven om deze actueel te houden (bv. als u van e-mailadres, adres of telefoonnummer verandert), zodat we beschikken over uw juiste informatie in onze bestanden. We adviseren klanten ook om hun voorkeuren bij ons bij te werken, bv. met betrekking tot producten en contactfrequentie, zodat we onze diensten kunnen aanpassen aan uw verwachtingen en behoeften. Tot slot bieden we personen het recht om te allen tijde hun toestemming voor onze programma’s en aanbiedingen in te trekken. Gebruik hiervoor, of om eender welk ander recht uit te oefenen, onze contactmogelijkheden in de rubriek “Hoe contact met ons opnemen” hieronder. In het geval u toegang wil tot uw gegevens, vragen we om een authenticatie, zodat we er zeker van kunnen zijn dat we geen persoonsgegevens aanleveren aan een hiervoor niet gemachtigde persoon.

 

WELKE aanvullende beschermingen worden geboden aan inwoners van bepaalde regio’s?

 

Dior heeft de gegevensbeschermings- en beveiligingspraktijken van deze Verklaring voor alle betreffende personen aangenomen. Daarnaast houden we ook rekening met de gegevensbeschermings- en beveiligingsmaatregelen die vereist zijn op lokaal en regionaal niveau, waaronder bv. de vereisten voor inwoners van de Europese Unie/de Europese Economische Ruimte op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) 2016/679 van de EU.

 

De AVG biedt u de volgende specifieke rechten:

• Recht op informatie: u heeft het recht op het verkrijgen van heldere, transparante en begrijpelijke informatie over hoe we uw persoonsgegevens gebruiken en wat uw rechten zijn. U vindt al deze informatie in deze Verklaring

Recht op inzage: u heeft het recht op inzage van de persoonsgegevens die Dior van u heeft

Recht op rectificatie: u heeft het recht op rectificatie van uw persoonsgegevens in het geval deze onjuist of verouderd zijn en/of deze aan te vullen indien ze onvolledig zijn

Recht op wissing/vergetelheid: u heeft het recht om uw gegevens te laten wissen of verwijderen. Dit recht kan echter worden beperkt door juridische redenen of ons rechtmatig belang bij het bijhouden van uw persoonsgegevens

Recht van bezwaar: u kunt te allen tijde vragen om niet langer onze communicaties te ontvangen over onze aanbiedingen, nieuws en evenementen. U kunt hiervoor specifiek de hypertekstlink gebruiken die vermeld staat in elke e-mail of communicatie die u van ons ontvangt. U kunt vragen om niet-gepersonaliseerde communicatie over onze producten en diensten te ontvangen.

Recht op intrekking van uw toestemming voor gegevensverwerking op basis van toestemming, op eender welk moment: u kunt uw toestemming voor onze verwerking van uw gegevens intrekken als deze verwerking op toestemming is gebaseerd

Recht op overdraagbaarheid van gegevens: u heeft het recht om gegevens van onze database naar een andere te verplaatsen, te kopiëren of over te dragen. Dit recht geldt alleen voor gegevens die u heeft aangeleverd en zolang de verwerking is gebaseerd op een overeenkomst of uw toestemming en wordt uitgevoerd op basis van een automatisch proces.

 

U, of een van uw wettelijk aangeduide vertegenwoordigers, heeft ook het recht om specifieke of algemene richtlijnen te formuleren omtrent de bewaring, de wissing of de mededeling van uw gegevens na overlijden en dit op grond van de toepassing van de Franse Wet voor een Digitale Republiek (Loi pour une République numérique).

 

Dior heeft praktijken aangenomen die zijn gericht op het vermijden van het vergaren of bewaren van informatie over kinderen jonger dan 15 jaar, in overeenstemming met de wetten. Als we ontdekken dat we per ongeluk informatie hebben vergaard over personen jonger dan 15 jaar, zullen we deze onmiddellijk verwijderen, met uitzondering van het beantwoorden van een enkele vraag of verzoek van de persoon zelf, zijn/haar ouder of wettelijke voogd.

 

HOE contact met ons opnemen?

 

1 / Gelieve contact met ons op te nemen op de hiernavolgende manier als u een van deze rechten wilt uitoefenen of als u vragen of klachten heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens.

 

 Christian Dior Couture

- Via e-mail naar privacy@christiandior.com

- Via het onlineformulier:

 https://www.dior.com/nl_be/contact-couture

- Via telefoon: +32 26 20 01 60

 

 

Parfums Christian Dior

- Via het onlineformulier:

 https://www.dior.com/nl_be/contact-parfum

- Via telefoon: 02 620 00 98

 

2 / U heeft ook op elk moment het recht om contact op te nemen met de instantie voor gegevensbescherming, de ICO (Information, Commissioner's Office), voor het indienen van een klacht over de gegevensbeschermings- en privacypraktijken van Dior.

 

ICO

Rue de la Presse, 35

1000 Bruxelles

BELGIË

 

3 / We willen u ook informeren over de contactgegevens van andere instanties in Europa, die u kunt vinden en waarmee u contact kunt opnemen op de website van het Europees Comité voor gegevensbescherming:

https://edpb.europa.eu/about-edpb/about-edpb/members_nl

 

Laatst bijgewerkt op: 18/01/22

 

MELDING OVER COOKIEBEHEER

Deze melding over cookies is van toepassing bij een bezoek aan de website beschikbaar op Dior.com (hierna “Website(s)”), eigendom van Christian Dior Couture en Parfums Christian Dior (hierna “Dior”).

 

Het doel van dit cookiebeleid is u te informeren over de bron en het gebruik van browse-informatie die wordt verzameld tijdens uw bezoek aan de Website en de hulpmiddelen die u worden aangeboden om uw keuzes over cookies kenbaar te maken.

 

 

WAT IS EEN COOKIE?

 

Afhankelijk van uw keuzes, kan bij uw bezoek aan de Website een tekstbestand op uw apparaat worden geplaatst (computer, smartphone, tablet). Dit zal door uw internetbrowser worden gedaan.

 

Dit tekstbestand is een cookie. Tijdens de geldigheids- of registratieperiode biedt het de verzender de mogelijkheid om uw apparaat bij toekomstige bezoeken te identificeren. 

 

Sommige cookies zijn essentieel voor het gebruik van de Website, andere cookies optimaliseren en personaliseren de weergegeven inhoud.

 

WIE STUURT DE COOKIES VAN ONZE WEBSITE?

 

Cookies die mogelijk op uw apparaat worden opgeslagen als u de Website bezoekt, zijn afkomstig van Dior en/of derde partijen. Alleen de uitgever van de cookie zal waarschijnlijk de informatie in deze cookies lezen of aanpassen.

 

Cookies gestuurd door Dior zijn vooral gerelateerd aan het gebruik van de Website.

 

De andere cookies zijn van derde partijen, die worden gestuurd door onze partners of reclamebureaus, via reclame die op onze Website wordt weergegeven. De onderstaande voorbeelden zijn voor illustratieve doeleinden:

 

Personal_id (twitter.com)

Functie: Als Twitter handelt als derde partij (host), verzamelt het gegevens via verschillende plug-ins en integraties, die vooral worden gebruikt voor targeting en tracking.

Link naar privacybeleid: https://twitter.com/en/privacy

 

Identity_fbp (doubleclick.net)

Functie: Doubleclick is de realtime veiling voor advertentie-uitwisseling van Google

Link naar privacybeleid: https://policies.google.com/privacy?hl=en#infocollect

 

Identity_xttrk2_ids (cstatic.weborama.fr)

Functie: Weborama is een online reclamebureau in Frankrijk.

Link naar privacybeleid: https://weborama.com/en/weborama-privacy-commitment/

 

Dior doet er alles aan om ervoor te zorgen dat cookies van derden worden uitgegeven en gebruikt in navolging van de toepasselijke regelgeving.

 

WAT IS HET DOEL VAN DE COOKIES DIE VIA DE WEBSITE WORDEN GEBRUIKT?

 

Verschillende cookies kunnen, afhankelijk van uw keuzes, op uw apparaat worden geïnstalleerd voor doeleinden die hieronder uitgelegd worden. We informeren u over de doeleinden van de cookies van derden waar wij van op de hoogte zijn, evenals de manieren waarop u keuzes kunt bepalen over deze cookies. Wij doen dit ten behoeve van transparantie en zo diepgaand mogelijk. Alle cookies kunnen mogelijk worden afgestemd op uw klantgegevens om uw ervaring zo persoonlijk mogelijk te maken, commerciële interactie te beperken, te zorgen voor het juist functioneren van uw loyaliteitsvoordelen, onze diensten te verbeteren en uw tevredenheid te garanderen.

 

  • Essentiële cookies voor Websitegebruik

 

“Essentiële cookies” zijn noodzakelijk voor het browsen van de Website en bieden u de mogelijkheid om de belangrijkste functionaliteiten van de Website te gebruiken.

 

Bijvoorbeeld, deze cookies zijn vooral bedoeld voor:

-         het opslaan van uw keuzes of uw wens om geen keuze te maken voor trackercookies;

-         serviceverificatie;

-         het opslaan van de inhoud van een winkelmandje;

-         het aanpassen van de interface.

 

Het verwijderen ervan kan het moeilijk maken om de Website te bekijken of kan het onmogelijk maken om een bestelling te plaatsen. Deze cookies kunnen door Dior of haar dienstverleners op uw apparaat worden geïnstalleerd.

 

Deze cookies maken digitale communicatie mogelijk of vergemakkelijken deze en/of kunnen strikt noodzakelijk zijn voor het bieden van een online communicatiedienst op uw uitdrukkelijke verzoek. Daarom vereisen deze niet uw toestemming vooraf. Het opslaan of lezen van dergelijke cookies is noodzakelijk voor het verlenen van diensten en is gebaseerd op het legitieme belang van Dior voor het uitvoeren van een dergelijke verwerking voor het juiste gebruik van de Website.

 

  • Personalisatiecookies

 

Personalisatiecookies bieden ons de mogelijkheid om uw gebruikerservaring persoonlijk te maken en te verbeteren, bijvoorbeeld door uw zoekopdrachten gemakkelijker te maken en uw winkelervaring te optimaliseren. Deze bieden ons ook de mogelijkheid om de uitstraling van de Website bij uw bezoeken aan te passen aan het scherm van uw apparaat.

 

Deze cookies worden geplaatst door Dior en/of onze dienstverleners. De uitgifte en het gebruik van cookies door derde partijen op onze Website kan ook vallen onder het privacybeschermingsbeleid van deze derde partijen.

 

Deze cookies worden opgeslagen of gelezen, afhankelijk van uw toestemming vooraf. Als u deze cookies weigert, kunt u geen gebruik maken van de functionaliteiten zoals beschreven in deze paragraaf.

 

  • Analytische cookies

 

Analytische cookies maken het mogelijk om het publiek voor verschillende inhoud op de Website te peilen, om bezoekersstatistieken en -volumes op te stellen en zo de ergonomie van onze dienstverlening te evalueren en te verbeteren. Deze cookies zijn inclusief de cookies die worden gebruikt voor het maken van vergelijkbare profielen die worden uitgezocht op basis van uw informatie.

 

Deze cookies worden geplaatst door Dior en/of onze dienstverleners. De uitgifte en het gebruik van cookies door derde partijen op onze Website kan ook vallen onder het privacybeschermingsbeleid van deze derde partijen.

 

De informatie die wordt gecommuniceerd met technische dienstverleners wordt verzonden in de vorm van geaggregeerde statistieken en verkeersvolume, exclusief enige persoonlijke informatie. Deze statistieken worden afgestemd op de verkeersstatistieken van andere websites, evenals opt uw klantgegevens.

 

Deze cookies worden opgeslagen of gelezen, afhankelijk van uw toestemming vooraf. Het weigeren van de implementatie of het verwijderen van dergelijke cookies heeft geen invloed op uw gebruik van de Website, maar kan ertoe leiden dat de diensten die wij aanbieden niet de kwaliteit hebben die wij zo graag aan onze bezoekers zouden bieden.

 

  • Cookies delen (sociale links)

 

Onze Website kan computertoepassingen van derden aanbieden die u de mogelijkheid bieden om Website-inhoud te delen met anderen, of om uw bezoek aan of mening over de Website met deze andere personen te delen. Dit geldt vooral voor de knoppen “Delen” en “Like” van sociale netwerken zoals Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, enz.

 

Het sociale netwerk dat dergelijke toepassingsknoppen biedt zal u waarschijnlijk identificeren via deze knop als u deze gebruikt, en zelfs als u deze knop niet heeft gebruikt, maar bent aangemeld op het sociale netwerk op het moment dat u de Website gebruikt (open sessie tijdens het browsen). Met behulp van de share-knoppen kunt u de geraadpleegde inhoud koppelen aan uw gebruikersaccount.

 

We hebben geen controle over het proces dat sociale netwerken gebruiken voor het verzamelen van informatie over uw browse-activiteiten op de Website en met betrekking tot de persoonlijke gegevens die deze over u hebben. Wij vragen u om het privacybeschermingsbeleid van deze sociale netwerken te raadplegen.

 

  • Reclamecookies

 

Reclamecookies zijn niet essentieel voor browsen, maar zorgen ervoor dat u meer relevante reclame te zien krijgt, afgestemd op uw interesses op de Website, naast andere websites die u mogelijk bezoekt. Dientengevolge maken reclamecookies het mogelijk om, bijvoorbeeld, reclame weer te geven, de weergave te beperken (niet steeds dezelfde reclame aan een gebruiker laten zien), klikfraude tegen te gaan, de weergavedienst te factureren, te meten welke reclame interessanter wordt gevonden om het publiek beter te leren begrijpen, enz.

 

Personalisering van de inhoud van reclame kan ook worden bereikt via gebruik van technologie van onze partners, om de browse-informatie van uw apparaat op de Website te koppelen aan de gegevens die u aan ons heeft geleverd bij uw registratie.

 

Het opslaan of lezen van dergelijke cookies is afhankelijk van uw toestemming vooraf. Het weigeren van deze reclamecookies heeft geen impact op uw gebruik van de Website en zal ook niet voorkomen dat reclame op de Website wordt weergegeven. We kunnen u echter geen reclame aanbieden die rekening houdt met uw interesses.

 

Hoe lang worden de cookies bewaard?

 

Cookies die op uw apparaat zijn opgeslagen, hebben een maximale levensduur van dertien (13) maanden. Aan het einde van deze periode worden de persoonlijke gegevens verwijderd die met deze cookies zijn verzameld.

 

COOKIES BEHEREN DIE OP UW APPARAAT ZIJN OPGESLAGEN

 

Cookies die op uw apparaat worden opgeslagen zijn het resultaat van de instellingen die u tijdens uw bezoek heeft gekozen, die op elk moment kunnen worden aangepast, op basis van de voorwaarden van dit cookiebeleid.

 

U kunt op verschillende manieren omgaan met de implementatie van cookies, zoals hieronder beschreven.

 

Als uw apparaat door meer dan één persoon wordt gebruikt en er meer dan één browser wordt gebruikt, kunnen wij niet garanderen dat de diensten en advertenties die naar uw apparaat worden verzonden geschikt zijn voor uw persoonlijk gebruik, in plaats van die van een andere gebruiker van uw apparaat. Als u ervoor kiest om uw apparaat- en browsercookie-instellingen met anderen te delen, draagt u hier persoonlijk de verantwoordelijkheid voor.

 

U kunt uw keuzes uitdrukken met behulp van:

 

  • De cookiemanager

 

U kunt beslissen of cookies op uw apparaat worden opgeslagen met behulp van de cookie-instellingstool door hier te klikken in de cookiebanner of in de voettekst van de Website.

Cookies worden voor cookiedoeleinden beheerd.

 

  • Uw browserinstellingen

 

U kunt uw browser ook configureren voor het accepteren en bewaren van cookies op uw apparaat of het weigeren hiervan.

 

Elke browser heeft andere instellingen. Deze worden meestal beschreven in het hulpmenu van uw browser. Daarom adviseren we u om dit menu te lezen. Hierin kunt u zien hoe u uw cookie-voorkeuren kunt wijzigen.

 

  • Voor Internet Explorer: https://support.microsoft.com/en-gb/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

  •  

  • Voor Safari: https://support.apple.com/en-euro/guide/safari/sfri11471/mac

  • Voor Chrome:  https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=en&hlrm=en

  • Voor Firefox: https://support.mozilla.org/en-US/kb/cookies-information-websites-store-on-your-computer

  • Voor Opera: https://help.opera.com/en/latest/web-preferences/#cookies

 

 

Let op: alle keuzes in uw browserinstellingen voor de acceptatie of weigering van cookies zal hoogstwaarschijnlijk uw ervaring bij het browsen van internet en uw toegang tot de Website veranderen, evenals bepaalde diensten die het gebruik van dezelfde cookies vereisen.

 

  • Op de Youronlinechoices-website

 

U kunt naar de Youronlinechoices-website (https://www.youronlinechoices.com/uk/your-ad-choices) gaan, die is gemaakt door digitale reclameprofessionals. Deze website biedt u de mogelijkheid om cookies te weigeren of te accepteren die kunnen worden gebruikt voor het personaliseren van reclame die aan u wordt weergegeven als u aan het browsen bent. Dit Europese platform wordt gedeeld door honderden internetreclameprofessionals. Echter, dit voorkomt niet dat reclame wordt weergegeven op de websites die u bezoekt. Dit blokkeert alleen technologieën die het mogelijk maken om reclame op uw interesses af te stemmen.

MEDEDELING OVER 30 MONTAIGNE ACTIVITEITEN

PRIVACYVERKLARING - CHRISTIAN DIOR - 30 Montaigne-hotel, restaurant en galerie

 

Het Maison Christian Dior Couture hecht extra belang aan de verwerking, vertrouwelijkheid en veiligheid van uw persoonlijke gegevens. We doen er alles aan om u persoonlijke diensten te bieden met respect voor uw privacy en persoonlijke keuzes.

 

Het doeleinde van dit privacybeleid is om u op een heldere, eenvoudige en complete manier te informeren over de verwerking die wordt uitgevoerd van de persoonlijke gegevens die u ons verstrekt, of die elk van onze dochterondernemingen kan verzamelen bij de verschillende verkooppunten, bij contact dat u met ons heeft (bijv. winkel, klantenservice, dior.com, sociale netwerken, digitale toepassingen, evenementen), bij de mogelijke overdracht naar derde partijen, evenals uw rechten en de opties die u heeft voor controle over uw informatie ter bescherming van uw privacy, in navolging van de huidige regelgeving.

 

In het bijzonder is deze privacyverklaring gewijd aan het verzamelen, verwerken en gebruiken van uw persoonlijke gegevens tijdens uw verschillende interacties met het a) hotel, b) het restaurant of c) de galerie gelegen te 30 Montaigne (hierbij aangeduid als ‘30 Montaigne’). In deze specifieke privacyverklaring wordt met betrekking tot andere verwerkingsactiviteiten, met name in verband met uw aankopen van Dior-producten, verwezen naar de algemene privacyverklaring die via deze link kan worden geraadpleegd.

 

Maison Christian Dior Couture geldt als de gegevensbeheerder op basis van de betekenis van de regelgeving van toepassing op persoonlijke gegevens en specifiek met betrekking tot artikel 24 van de regelgeving (EU) 2016/679 (hierna “AVG”).

 

In deze verklaring gewijd aan de activiteiten van ‘30 Montaigne’ en uw interactie ermee, vindt u informatie over:

• Wie wij zijn

• Welke gegevens we mogelijk van u verzamelen

• Hoe we uw gegevens verzamelen of ontvangen

• Voor welke doeleinden we uw gegevens gebruiken

• Hoe lang we ze bewaren

• Wie uw gegevens ontvangen

• Hoe we ze beschermen en zorgen dat ze vertrouwelijk blijven

• Hoe we omgaan met uw voorkeuren en uw rechten voortkomend uit de Europese regelgeving

• De extra beschermingen die wij bieden voor inwoners van bepaalde regio’s

• Hoe u contact met ons kunt opnemen voor vragen over ons gebruik van uw persoonlijke gegevens

• Aanpassing van deze privacyverklaring

 

WIE zijn we?

 

Het Maison Christian Dior Couture

 

Christian Dior Couture SA (hoofdkantoor), een naamloos vennootschap onder de Franse wet met het hoofdkantoor op 30 avenue Montaigne, Parijs 8, Frankrijk, geregistreerd in het Franse handels- en bedrijvenregister onder nummer 612 035 832 en vertegenwoordigd door Hien Tran Trung in zijn capaciteit als Administratief en Financieel directeur van Christian Dior Couture,

en alle dochterondernemingen van Christian Dior Couture waar u uw informatie mee deelt.

Christian Dior Couture is een verhaal van dromen en elegantie, passie en kwaliteit; het is een verhaal van vakkundigheid. De creaties van Christian Dior Couture laten de passie voor prachtige gebaren en bijzondere objecten zien. Van haute couture tot ready-to-wear, inclusief leren goederen, horloges en sieraden, kennis wordt overgedragen naar de kunst van het maken.

 

WELKE gegevens verzamelen wij van u?

"Persoonlijke gegevens" betekent alle informatie die u direct (zoals uw naam) of indirect (bijvoorbeeld een uniek klantennummer) identificeert.

 

De persoonlijke gegevens die wij verzamelen zijn afhankelijk van het contactpunt dat u gebruikt om met ons te communiceren, evenals het doeleinde van deze interactie zoals beschreven in dit beleid, en zijn ook beperkt tot de gegevens die relevant en toepasselijk zijn voor deze interactie. Bezoekers van de Dior.com-website, of toepasselijke websites voor ‘30 Montaigne’, die onze producten, diensteninformatie en aanbiedingen bekijken kunnen ervoor kiezen om dit te doen zonder in te loggen, en hetzelfde geldt voor zoekopdrachten bij het punt van verkoop en browsen op social media. Tenzij u via een van deze contactpunten met ons communiceert, zoals bijvoorbeeld:

 

• door een aankoop op onze speciale sites te doen;

• door u in te schrijven voor een van onze programma’s of diensten;

• door contact met ons op te nemen via de klantcontactformulieren;

• of door een opmerking in te voeren in de vrije velden bij online bestellingen;

 

of anders wordt onze verzameling van gegevens beperkt tot het gebruik van "cookies" (bezoekers) voor websitebezoekers waarvan de omstandigheden specifiek worden gedefinieerd door ons cookiebeleid en in navolging van uw voorkeuren. Ten behoeve van transparantie en duidelijkheid is ons cookiebeheerbeleid gescheiden van dit algemene beleid. Het cookiebeheerbeleid is toegankelijk via deze link.

 

Afhankelijk van de gegevens die u aan ons doorgeeft of die u met ons deelt, kunnen persoonlijke gegevens bestaan uit informatie met betrekking tot:

• Uw identiteit en contactgegevens: achternaam, voornaam, postadres, e-mailadres, telefoonnummer en voor het ‘30 Montaigne’-hotel alleen: paspoortgegevens

• Uw interesses

• Een geschiedenis van uw aankopen (in de winkel of online, inclusief uw bestellingen, tracking en facturen, bedrag en soort aankoop)

• Uw aanvragen via onze klantenservice of diensten voor publieke relaties

• De Dior-evenementen waar u aan deelneemt

• Uw voedselintolerantie voor het ‘30 Montaigne’-restaurant

• Uw tevredenheid en opmerkingen over onze programma’s, diensten en producten

 

Voor uw aankopen worden betalingen uitgevoerd via een beveiligd betaalplatform, aangevuld met controlemethoden, inclusief versleuteling van contactgegevens, zodat de veiligheid van aankopen kan worden gegarandeerd en fraude kan worden bestreden. Uw bankgegevens zijn daarom niet toegankelijk op de servers van Dior.

 

We vragen u om ervoor te zorgen dat uw gegevens regelmatig worden bijgewerkt, hetzij door deze direct op onze sites aan te passen, hetzij door ons schriftelijk te informeren over enige aanpassing met behulp van de informatie in het speciale gedeelte "Contact opnemen".

HOE verzamelen of ontvangen we uw gegevens?

 

Als onderdeel van onze relaties, verzamelen we mogelijk gegevens via de volgende contactpunten:

• Cursus op speciale websites zoals galeriedior.com en billetterie.galeriedior.com

• Uitwisselingen met onze adviseurs van ‘30 Montaigne’

• Dior-evenementen waar u aan deelneemt

• Relatie met onze diensten voor publieke relaties

• Contact met onze klantenservice

• Formulieren die u invult (in ‘30 Montaigne’ of online)

• Digitale toepassingen waar u mee communiceert

• Derde gegevensleveranciers waar u informatie mee deelt

• Retailers die u toestemming heeft gegeven om communicatie naar u te sturen

• Tevredensheidsenquêtes die u heeft beantwoord

 

Wij zorgen dat we de persoonlijke gegevens identificeren die essentieel zijn voor het doeleinde waar deze voor worden verzameld door deze aan te geven met een sterretje ‘(*)’ op elk formulier voor persoonlijke gegevens. Als u deze verplichte velden niet invult, kunnen we niet reageren op uw aanvragen en/of de gewenste diensten aan u leveren. De overige informatie is optioneel en biedt ons de mogelijkheid om u beter te leren kennen en onze communicatie en diensten aan u te verbeteren. Hoewel het niet verplicht is, adviseren we u om deze in te vullen, zodat u het maximale uit uw persoonlijke ervaring kunt halen tijdens onze communicatie met u.

 

Meer informatie over de manier waarop Dior uw gegevens verzamelt, is te vinden in de algemene privacyverklaring die via deze link kan worden geraadpleegd.

 

WAARVOOR gebruikt Dior uw gegevens?

 

We zijn verplicht om uw gegevens te gebruiken in navolging van het gedefinieerde doeleinde van de aard van onze relatie. Daarom kunnen deze, afhankelijk van de context waarin uw gegevens worden verzameld, worden gebruikt voor een of meerdere van de volgende doeleinden:

• Beheer uw bestellingen in verband met Grand Montaigne goederen of services

• Beheer van persoonlijke inhoud en Dior-communicatie (digitaal of niet)

• Beheer van uw profiel

• Beheer van uw aanvragen bij Dior

• Het beheer van de evenementen waarvoor u zich inschrijft/waaraan u deelneemt, bijvoorbeeld de Grand Montaigne galerie

• Het beheer van onze website en onze digitale toepassingen in verband met Grand Montaigne goederen of diensten

• Beheer en verbetering van onze producten en diensten, image en reputatie

• Transactiebeheer (beveiliging online betalingen, fraudepreventie, incidenten gerelateerd aan betalingen en schulden)

• Analyse- en personalisatiedoeleinden: met uw expliciete toestemming (indien vereist), gebruiken wij uw persoonlijke gegevens om u gepersonaliseerde communicatie te sturen (nieuwsbrieven, aanbiedingen, uitnodigingen en enquêtes) en uw voorkeuren en gewoonten te analyseren, zodat wij kunnen inspelen op uw behoeften op basis van uw klantprofiel. We kunnen zorgen dat u profiteert van onze gepersonaliseerde communicatie via e-mails, brieven, sms’jes of telefoontjes in navolging van de communicatievoorkeuren die u ons heeft aangegeven en uw klantprofiel (indien dit is toegestaan).

 

Meer informatie over de verwerkingsactiviteiten van Dior kunt u vinden in de algemene privacyverklaring die via deze link kan worden geraadpleegd.

 

We zorgen ervoor dat er een wettelijke basis voor de verwerking van uw gegevens is, op basis van de betreffende doeleinden die, afhankelijk van de context waarin deze worden verzameld, kunnen zijn:

• Uw expliciete toestemming: bijvoorbeeld voor het beheer van persoonlijke commerciële aanbiedingen, het beheer van uw browseactiviteiten via cookies op basis van de voorwaarden van ons cookiebeleid of het vaststellen van uw klantprofiel in toepasselijke gevallen;

• De implementatie van een contract, bijvoorbeeld voor uw toegang tot uw klantenaccount, de verwerking en opvolging van uw bestellingen;

• Een juridische verplichting, wanneer verwerking is vereist volgens de wet, bijvoorbeeld, het bewaren van aankoopfacturen ter voorkoming van fraude;

• Onze legitieme belangen: bijvoorbeeld voor het verbeteren van onze producten en diensten, het verdedigen van onszelf of het beveiligen van onze hulpmiddelen.

 

HOELANG kunnen we ze bewaren?

 

We bewaren uw persoonlijke gegevens alleen zolang deze noodzakelijk zijn voor het beoogde doeleinde. In het algemeen worden uw persoonsgegevens opgeslagen in een speciale ‘30 Montaigne’-databank:

 

  • Voor gasten die in het ‘30 Montaigne’-hotel verblijven: 5 jaar vanaf de incheckdatum.

 

  • Voor klanten van het ‘30 Montaigne’-restaurant: 3 jaar vanaf de datum van betaling

 

  • Voor bezoekers van de ‘30 Montaigne’-galerie: 3 jaar vanaf de datum van uitgifte van het ticket voor de galerie.

 

Als we uw persoonlijke gegevens niet langer nodig hebben, worden deze verwijderd uit onze systemen en onze registers of worden deze anoniem gemaakt, zodat deze niet langer kunnen worden geïdentificeerd, met uitzondering van bewaring voor archiefdoeleinden, claims en procesvoering, en om te voldoen aan onze wettelijke en/of regelgevende verplichtingen en/of om te reageren op aanvragen van instanties die dergelijke aanvragen mogen doen.

WIE krijgt toegang tot uw gegevens?

 

Uw gegevens zijn bedoeld voor de diensten van Maison Christian Dior die onder uw aanvraag vallen. We zorgen ervoor dat alleen personen met de juiste autoriteit toegang krijgen tot uw persoonlijke gegevens als deze nodig zijn voor de bovengenoemde doeleinden.

 

We geven uw gegevens niet voor commerciële doeleinden door aan derde partijen.

 

Op hoog niveau zijn we, indien noodzakelijk en indien mogelijk in een vorm die niet kan leiden tot directe identificatie, alleen verplicht om uw informatie te communiceren aan:

 

• Andere Dior-entiteiten, evenals de warenhuizen waar u onze producten koopt, om u wereldwijd een identieke persoonlijke dienst te kunnen aanbieden

 

• Onze vertrouwde derde leveranciers, inclusief andere entiteiten van de LVMH-groep, die handelen als onderaannemers op basis van onze instructies en alleen namens ons.

Wij vertrouwen bijvoorbeeld bepaalde diensten toe aan derde partijen die verantwoordelijk zijn voor de levering van een product aan u, zoals betaaldienstleveranciers en transactiebeveiliging tegen fraude, derde partijen die ons helpen bij het organiseren van onze evenementen, derde partijen die diensten leveren zoals IT, digitale communicatie en publieke relaties, derde partijen die ons helpen bij klantenservice, derde partijen die ons helpen bij kwaliteitsenquêtes van onze producten, programma’s of diensten.

 

• Derde partijen, inclusief de LVMH-groep, die meer informatie willen over uw voorkeuren in consumptietrends voor onze programma’s en diensten, voor de verbetering van zichtbaarheid, toegankelijkheid en prestaties.

 

• Onze vertrouwde derde partners die ons helpen bij het beheer van uw bestellingen. In het bijzonder vertrouwen wij bepaalde diensten toe aan derde partijen die verantwoordelijk zijn voor het leveren van een product aan u, betaaldienstleveranciers en aan leveranciers die zorgen voor de beveiliging van anti-fraudetransacties. Houd er rekening mee dat deze partners kunnen handelen als gegevensbeheerder, en in dit geval ook hun eigen privacybeleid hebben.

 

Meer informatie over de manier waarop Dior uw gegevens deelt, is te vinden in de algemene privacyverklaring die via deze kan worden geraadpleegd.

 

HOE beschermen en verzekeren wij de vertrouwelijkheid van uw gegevens?

We nemen alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen voor het garanderen van de vertrouwelijkheid en veiligheid van uw gegevens en het voorkomen van de vervorming, beschadiging en/of vernietiging hiervan of dat onbevoegde derden er toegang toe hebben.

 

Wij vragen onze partners en de tot de groep behorende ondernemingen om te zorgen voor een beschermingsniveau voor uw persoonlijke gegevens dat vergelijkbaar is met dat van ons. De aanwezige beveiligingsmaatregelen worden geëvalueerd en aangepast op basis van nieuwe bedreigingen en uitdagingen, evenals nieuwe juridische vereisten in de landen waar we actief zijn.

 

HOE gaan we om met beschermingen over de grens?

 

Aangezien Dior in een groot aantal landen in de wereld aanwezig is, en om u wereldwijd persoonlijke diensten te kunnen bieden, is het mogelijk dat bepaalde gegevens worden verzameld, gebruikt of bewaard buiten uw land van verblijf. U moet zich er bewust van zijn dat gegevensbescherming en beveiligingsvereisten per locatie kunnen verschillen en mogelijk niet hetzelfde beschermingsniveau bieden als uw land van oorsprong. Echter, Dior en onze tot de groep behorende ondernemingen hebben maatregelen genomen om te zorgen voor een adequaat beveiligingsniveau voor uw gegevens, onafhankelijk van hun locatie.

 

Meer informatie over de manier waarop Dior de gegevensoverdracht verwerkt, is te vinden in de algemene privacyverklaring die via deze kan worden geraadpleegd.

 

WELKE aanvullende beschermingsmaatregelen worden geboden aan inwoners van bepaalde regio’s?

 

Dior heeft de gegevensbeschermings- en beveiligingspraktijken van dit privacybeleid voor alle betreffende personen in gebruik genomen. Daarnaast houden we rekening met de gegevensbeschermings- en beveiligingsmaatregelen die vereist zijn op lokaal en regionaal niveau. Dit is inclusief, bijvoorbeeld, de vereisten voor inwoners van de Europese Unie/de Europese Economische Ruimte onder de Algemene EU-verordening Gegevensbescherming (AVG) 2016/679.

 

De AVG biedt u de volgende specifieke rechten:

 

• Recht op informatie: u heeft het recht op het verkrijgen van heldere, transparante en begrijpelijke informatie over hoe wij uw persoonlijke gegevens gebruiken en wat uw rechten zijn. U vindt al deze informatie in dit beleid

 

• Recht op toegang: u heeft het recht op toegang tot de persoonlijke gegevens die Dior van u heeft

 

• Recht op rectificatie: u heeft het recht op rectificatie van uw persoonlijke gegevens in het geval deze onjuist of verouderd zijn en/of deze aan te vullen indien niet compleet

 

• Recht op verwijdering/om vergeten te worden: u heeft het recht om uw gegevens te laten wissen of verwijderen. Dit recht kan echter worden beperkt vanwege juridische redenen of onze legitieme belangen voor het bewaren van uw persoonlijke gegevens

 

• Recht op bezwaar: u kunt te allen tijde vragen om niet langer onze communicatie te ontvangen over onze aanbiedingen, nieuws en evenementen. U kunt hier specifiek de hypertekstlink gebruiken die in elke e-mail of communicatie staat die u van ons ontvangt. U kunt vragen om non-persoonlijke communicatie over onze producten en diensten

 

• Recht op het op elk moment intrekken van toestemming voor gegevensverwerking op basis van toestemming: u kunt uw toestemming voor onze verwerking van uw gegevens intrekken als deze verwerking op toestemming is gebaseerd

 

• Recht op gegevensoverdraagbaarheid: u heeft het recht om gegevens van onze database naar een andere te verplaatsen, kopiëren of over te dragen. Dit recht is alleen van toepassing op de gegevens die u heeft aangeleverd en zolang de verwerking is gebaseerd op een contract of uw toestemming en wordt uitgevoerd op basis van een automatisch proces

 

U, of een van uw juridisch toegewezen vertegenwoordigers, heeft ook het recht om specifieke of algemene richtlijnen te formuleren voor het behoud, verwijdering of communicatie van uw gegevens na overlijden en voor de toepassing van de wet voor een digitale republiek.

HOE kunt u contact met ons opnemen?

1 / Neem contact met ons op via de onderstaande methode als u een van deze rechten wilt uitoefenen of als u vragen of klachten heeft over de verwerking van uw persoonlijke gegevens.

CHRISTIAN DIOR COUTURE

-             Per e-mail naar: privacy@christiandior.com

-             Per post naar: Christian Dior Couture, 30 avenue Montaigne, 75008 Parijs, Frankrijk
2 / U heeft ook op elk moment het recht om contact op te nemen met de instantie voor gegevensbescherming, de CNIL, voor het indienen van een klacht over de gegevensbeschermings- en privacypraktijken van Dior. U kunt via de volgende informatie contact opnemen met de CNIL:
Commission Nationale de l’Informatique et les Libertés (CNIL)

3 Place de Fontenoy
TSA 80715 - 75334 Parijs, Cedex 07
Telefoon. +33 1 53 73 22 22
Fax +33 1 53 73 22 00

Website: http://www.cnil.fr/

CHRISTIAN DIOR COUTURE - PRIVACYVERKLARING VOOR KANDIDATEN

Verklaring gerelateerd aan de bescherming van persoonlijke gegevens die van u worden verzameld in de context van het sollicitatieproces

De privacyverklaring voor kandidaten (hierna de “Privacyverklaring”) is bedoeld om bezoekers en gebruikers (“U”) van de www.dior.com website, evenals alle Dior-websites met domeinnamen met .com, .it, .ru, .co, .jp, .cn. (hierna gezamenlijk de “Website”) informatie te bieden over hoe het Maison Christian Dior Couture (hierna “Christian Dior Couture” of “We/Ons”) uw persoonlijke gegevens (hierna de “Persoonlijke gegevens” of “Gegevens”) en over uw rechten in dit opzicht.

Christian Dior Couture geeft de hoogste prioriteit aan en doet alles aan de bescherming van uw Persoonlijke gegevens.

1. Wie zijn wij? Wie is de gegevensbeheer van uw Persoonlijke gegevens?

2. Wat zijn “persoonlijke gegevens”?

3. Waarom en hoe gebruiken We de Persoonlijke gegevens die We verzamelen?

4. Wat zijn uw rechten met betrekking tot uw Gegevens?

5. Hoe worden uw Persoonlijke gegevens beveiligd?

6. Websites van derde partijen

  1. Wie zijn wij? Wie is de gegevensbeheer van uw Persoonlijke gegevens?

Tijdens uw sollicitatieprocedure en om u van tevoren op de hoogte te brengen, geldt Christian Dior Couture als de gegevensbeheerder op basis van de betekenis van de regelgeving van toepassing op persoonlijke gegevens en specifiek met betrekking tot artikel 24 van de regelgeving (EU) 2016/679 (hierna “AVG”).

Als voorbeeld, een paar iconische producten van de twee Maisons:

• Lady Dior-tas

• 30 Montaigne-tas

• Bar-jasje

Christian Dior Couture SA (hoofdkantoor), een naamloos vennootschap onder de Franse wet met het hoofdkantoor op 30 avenue Montaigne, Parijs 8, Frankrijk, geregistreerd in het Parijse handels- en bedrijvenregister onder nummer 612 035 832 en vertegenwoordigd door Hien Tran Trung in zijn capaciteit als Administratief en Financieel directeur van Christian Dior Couture,

en alle dochterondernemingen van Christian Dior Couture

Christian Dior Couture is een verhaal van dromen en elegantie, passie en kwaliteit; het is een verhaal van vakkundigheid. De creaties van Christian Dior Couture laten de passie voor prachtige gebaren en bijzondere objecten zien. Van haute couture tot ready-to-wear, inclusief leren goederen, horloges en sieraden, kennis wordt overgedragen naar de kunst van het maken.

2. Wat zijn “persoonlijke gegevens”?

Persoonlijke gegevens verwijzen naar alle informatie of stukjes informatie die U ofwel direct (bijv. uw naam, achternaam, e-mailadres, thuisadres, enz.) of indirect (bijv. via pseudoniemen, zoals een uniek identificatienummer, enz.) kunnen identificeren. Die kan ook bestaan uit unieke identificaties zoals het IP-adres van uw computer.

3. Waarom en hoe gebruiken We de Persoonlijke gegevens die We verzamelen?

3.1 Hoe verzamelen We uw Persoonlijke gegevens?

We verzamelen uw Persoonlijke gegevens als volgt:

  • direct van U als U onze Website en onze diensten gebruikt (het invullen van verschillende formulieren op de Website, directe communicatie met Ons via onze afdelingen, enz.);

  • automatisch als U de Website opent of gebruikt (technische gegevens, IP-adres, informatie over browsen, enz.).

3.2 Welke Gegevens verzamelen We?

We verzamelen verschillende soorten Persoonlijke gegevens over U:

persoonlijke gegevens die we direct van U verzamelen

We verzamelen Persoonlijke gegevens die u direct aan ons levert als U onze Website gebruikt.

Dit geldt specifiek voor de gevallen wanneer U:

  • met Ons communiceert via de contactformulieren,

  • registreert voor de ontvangst van onze nieuwsbrief of institutionele informatie,

  • solliciteert voor vacatures.

De categorieën Persoonlijke gegevens die We verzamelen bestaan uit:

  • identificatie- en contactinformatie: bijv., achternaam, voornaam, postadres, contactgegevens die nodig zijn om U te identificeren als U met Ons communiceert,

  • sollicitatie-informatie: bijv., achternaam, voornaam, e-mailadres, telefoonnummer, professionele ervaring en alle informatie die U aanlevert door uw sollicitatie en/of curriculum vitae in te dienen: foto, vaardigheden, onderwijsniveau, gesproken talen, salarisverwachtingen, thuisadres, hobby’s, familiestatus, enz. We verzamelen en bewaren deze Gegevens enkel met betrekking tot afhandeling van uw sollicitatie en gebruiken deze niet voor andere doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Persoonlijke gegevens die We automatisch verzamelen

We verzamelen automatisch bepaalde Gegevens over U als U onze Website opent of gebruik, zoals specifiek:

  • technische informatie: We verzamelen informatie over het apparaat dat U gebruikt om in te loggen, evenals uw gebruik van de Website (bijv., besturingssysteem, type gebruikte browser, of een proxy is gebruikt, de locatie van het apparaat op basis van uw IP-adres dat uw computer, toegangstijd, bekeken pagina’s en de link identificeert die U toegang heeft gebonden tot onze Website),

  • Browsinginformatie: We gebruiken trackingtechnologieën voor het verzamelen van Gegevens over U als U onze Website gebruikt.

3.3 Op welke juridische basis en voor welke doeleinden gebruiken We de Gegevens die We verzamelen?

In navolging van huidige gegevensbeschermingsregelgeving, verzamelen We alleen Persoonlijke gegevens als We hier een juridische basis voor hebben.

Persoonlijke gegevens worden verzameld ofwel:

      i.        op basis van precontractuele maatregelen

      ii.        op basis van uw toestemming,

     iii.        in ons legitieme belang, of

    iv.        om te voldoen aan onze juridische verplichtingen.

(i) We verzamelen uw Persoonlijke gegevens op basis van precontractuele maatregelen, specifiek in de context van de verwerking van sollicitaties (cv en motivatiebrief) en het uitvoeren van sollicitatiegesprekken.

(ii) We verzamelen Persoonlijke gegevens op basis van uw toestemming, voor de volgende doeleinden

  • het delen van vacaturemogelijkheden die bij uw profiel passen en u op de hoogte te houden van gebeurtenissen in Maison Dior,

(iii) We verzamelen Persoonlijke gegevens op basis van ons legitieme belang, voor de volgende doeleinden:

  • ·         voor het behandelen van uw aanvragen en vragen: We gebruiken uw Gegevens om U de informatie te sturen die U heeft aangevraagd,

  • om onze belangen te verdedigen in het geval van een dispuut of een rechtszaak,

  • om de cyberbeveiliging van de Website uit te voeren,

  • om frauduleuze handelingen te voorkomen ter beveiliging van onze activa en inhoud.

(iv) Het is ook mogelijk dat We uw Persoonlijke gegevens bewaren in het geval de wet van Ons eist dat we dit doen of ter verdediging van onze juridische rechten.

3.4 Wie heeft toegang tot uw Gegevens? 

3.4.1 Toegankelijkheid binnen Christian Dior Couture

Uw Gegevens worden verwerkt door Christian Dior Couture voor de bovenstaand beschreven doeleinden en zijn alleen toegankelijk voor werknemers van Christian Dior Couture die deze moeten weten voor de uitvoering van hun taken.

In dit geval worden uw Persoonlijke gegevens verwerkt door de volgende afdelingen van Christian Dior Couture en/of andere Maisons van de LVMH Group:

  • Christian Dior Couture institutionele communicatieafdeling en financiele communicatieafdeling voor het behandelen van uw aanvragen en vragen, evenals het versturen van nieuwsbrieven;

  • Christian Dior Couture Human Resources-afdeling voor het behandelen van uw sollicitaties voor vacatures;

  • Christian Dior Couture-beveiligingsafdeling voor de cyberbeveiliging van de Website;

  • Christian Dior Couture-fraude- en juridische afdelingen voor het afhandelen van frauduleuze handelingen of rechtsvorderingen, indien van toepassing.

3.4.2 Toegankelijkheid voor derde partijen

Bepaalde derde partijen krijgen mogelijk toegang tot uw Gegevens, zoals:

(i) onze onderaannemers en dienstenleveranciers die handelen op basis van technische en logistieke redenen (providers, Websitehostings-, beveiligings- en onderhoudsleveranciers, fraudeafhandelingsleveranciers, technische dienstenleveranciers verantwoordelijk voor het versturen van e-mails en nieuwsbrieven, antispam- en antibotdiensten, uitzendbureaus die Ons mogelijk advies geven over de omgang met de databases van onze kandidaten en helpen bij het selecteren van profielen in dergelijke databases, enz.);

(ii) overige dochterondernemingen van de LVMH Group voor wervingsdoeleinden: als u solliciteert op de vacature van een dochteronderneming van LVMH Group groep, zal deze dochteronderneming uw Gegevens verzamelen en verwerken als onafhankelijke gegevensbeheerder. In een dergelijk geval worden uw Gegevens verwerkt in navolging van het persoonlijke gegevensverwerkingsbeleid van deze dochteronderneming, dat u zou kunnen verkrijgen door hier direct contact mee op te nemen. De rechten die U heeft met betrekking tot persoonlijke gegevensbeschermingswetgeving moeten ook direct bij deze dochteronderneming worden uitgeoefend;

(iii) een autoriteit, rechtbank of andere derde partij in het geval vrijgave vereist is volgens de wet, regelgeving of een gerechtelijke beslissing, of als dergelijke vrijgave noodzakelijke is ter bescherming en verdediging van onze rechten.

3.5 Worden Persoonlijke gegevens naar locaties buiten de Europese Economische Ruimte overgedragen?

Uw Gegevens worden in Frankrijk verwerkt door Christian Dior Couture. We kunnen echter vertrouwen op bepaalde dienstenleveranciers die zich in het buitenland bevinden of die zelf vertrouwen op verwerking die in het buitenland plaatsvindt, inclusief buiten de Europese Economische Ruimte (EER) in landen waar persoonlijke gegevensbeschermingswetgeving kan verschillen van de EER.

Met betrekking tot gegevens gerelateerd aan applicaties, heeft de LVMH Group bindende bedrijfsregels ("BCR") toegepast, die door de toezichthoudende autoriteit in Frankrijk (de CNIL) zijn beoordeeld als in navolging van huidige wetgeving en geschikt voor het bieden van een adequaat beschermingsniveau in het geval van gegevensoverdracht binnen de Group, ook buiten de Europese Economische Ruimte.

3.6 Hoe lang bewaren We uw Gegevens?

Gegevens worden opgeslagen zolang als is vereist voor de doeleinden waarvoor deze zijn verzameld en worden, in elk geval, vernietigd aan het einde van een dergelijke periode.

Bekijk de onderstaande lijst voor meer informatie over deze perioden.

Enige gegevensoverdracht van uw gegevens buiten de EER zal plaatsvinden met toepasselijke beveiligingsmaatregelen die in navolging zijn van de toepasselijke persoonlijke gegevensbeschermingsregelgeving. We kunnen U op aanvraag een kopie van de toepasselijke beschermingsmaatregelen toesturen.

  • Doeleinde: voor het behandelen van uw aanvragen en vragen

  • Gegevenscategorieën: identificatiegegevens (achternaam, voornaam, postadres, contactgegevens die nodig zijn om U te identificeren als U met Ons communiceert).

  • Bewaringsperiode voor verwijdering: de duur vereist voor het behandelen van uw aanvragen en vragen. Uw gegevens worden vervolgens verwijderd of anoniem gemaakt, tenzij we deze moeten bewaren om te voldoen aan onze wettelijke verplichtingen voor de toepasselijke statutaire bewaringsperiode.      

 

  • Doeleinde: nieuwsbrieven naar u sturen

  • Gegevenscategorieën: uw e-mailadres

  • Bewaringsperiode voor verwijdering: de duur van uw abonnement. Vervolgens worden de gegevens vernietigd of anoniem gemaakt.

 

  • Doeleinde: afhandeling van uw sollicitaties voor vacatures

  • Gegevenscategorieën: sollicitatie-informatie

  • Bewaringsperiode voor verwijdering: een duur van twee (2) jaar vanaf het moment waarop de Gegevens zijn aangeleverd of vanaf het laatste contact met U. Aan het einde van de deze periode van 2 jaar, kan Christian Dior Couture contact met U opnemen om te vragen of U wilt dat Christian Dior Couture uw Persoonlijke gegevens zal blijven bewaren, om U mogelijk te informeren over eventuele mogelijkheden die We voor u hebben die passen bij uw carriéredoelen en vaardigheden. Uw Gegevens zullen in elk geval worden verwijderd op uw aanvraag, uiterlijk binnen 1 maand na uw aanvraag.

 

  • Doeleinde: beveiliging van de Website

  • Gegevenscategorieën: technische informatie over uw apparaat (IP-adres, apparaattype, browser-ID, enz.)

  • Bewaringsperiode voor verwijdering: 6 maanden, vervolgens worden de Gegevens verwijderd of anoniem gemaakt.

 

  • Doeleinde: disputen/klachten

  • Gegevenscategorieën: Gegevens over het dispuut/de klacht

  • Bewaringsperiode voor verwijdering: duur van de klacht + 5 jaar na de klacht.

  • In het geval van een rechtszaak: de duur van de zaak tot de volledige uitvoering van de gerechtelijke beslissing of schikkingsovereenkomst

4. Wat zijn uw rechten met betrekking tot uw gegevens?

4.1 Toegang, rectificatie en overdraagbaarheid

 Op basis van huidige regelgeving heeft U recht op toegang tot uw Gegevens. U mag ook correctie van Uw Persoonlijke gegevens aanvragen in het geval deze niet juist zijn. Afhankelijk van het doeleinde van de verwerking, heeft U ook het recht om incomplete Persoonlijke gegevens compleet te maken.

Om te kunnen reageren op uw aanvraag, kunnen We U vragen om Ons een bewijs van uw identiteit te geven. We kunnen U ook vragen naar aanvullende informatie of ondersteunende documenten. We zullen er alles aan doen om zo snel mogelijk op uw aanvraag te reageren.

U kunt, tot zoverre als toegestaan volgens de wet, uw recht op overdraagbaarheid van Gegevens uitoefenen voor het verkrijgen, in een universeel bruikbare opmaak, van de Persoonlijke gegevens die U aan Ons heeft aangeleverd.

4.2 Recht op verwijdering van uw Gegevens en beperking van de verwerking van uw Gegevens

U kunt de verwijdering van Persoonlijke gegevens aanvragen als:

  • U van mening bent dat de verwerking van uw Persoonlijke gegevens op basis van de doeleinden beschreven in dit Privacybeleid niet langer nodig is.

  • U van mening bent dat verwerking in strijd met de wet is en U protest aantekent tegen de accuraatheid van de Gegevens die We van U verwerken,

  • U uw toestemming voor de verwerking van Uw gegevens intrekt.

Het alternatief is, tot zoverre als toegestaan volgens de wet, om beperking aan te vragen voor de verwerking van uw Gegevens.

Houd er rekening mee dat, ondanks het uitoefenen van uw recht op verwijdering of beperking van de verwerking, We sommige van Uw Persoonlijke gegevens zullen blijven bewaren in het geval de wet vereist dat We dit doen, of voor het uitoefenen of verdedigen van onze rechten.

4.3 Recht op het vaststellen van instructies voor de omgang met uw Persoonlijke gegevens na uw overlijden

Voor Frankrijk en als dit geldt volgens verplichte lokale bepalingen, kunt U bepalen hoe U wilt dat We omgaan met uw Persoonlijke gegevens bij uw overlijden.

4.4 Procedure voor het uitoefenen van uw Gegevensbeschermingsrechten

Neem contact met ons op via de onderstaande methode als u een van deze rechten wilt uitoefenen of als u vragen of klachten heeft over de verwerking van uw persoonlijke gegevens.

U heeft ook op elk moment het recht om contact op te nemen met de toezichthoudende autoriteit, de CNIL, voor het indienen van een klacht over de gegevensbeschermings- en privacypraktijken van Dior. U kunt via de volgende informatie contact opnemen met de CNIL:

 

Commission Nationale de l'Informatique et des Libertés – CNIL

3 Place de Fontenoy
TSA 80715 - 75334 Parijs, Cedex 07
Telefoon. +33 1 53 73 22 22
Fax +33 1 53 73 22 00
Website: http://www.cnil.fr/

We willen u ook informeren over de contactgegevens van andere instanties in Europa, die u kunt vinden en waarmee u contact kunt opnemen op de website van het Europees Comité voor gegevensbescherming: https://edpb.europa.eu/about-edpb/board/members_en

Als verwerking van uw Gegevens is gebaseerd op uw toestemming (bijv., inschrijving voor de nieuwsbrief), kunt u te allen tijde uw toestemming intrekken zonder rechtvaardiging. Dit recht kan worden uitgeoefend door uw opties voor uw abonnementen op onze nieuwsbrieven te veranderen door op de hyperlink te klikken die u vindt in elke e-mail die We U toesturen.

5. Hoe worden uw Persoonlijke gegevens beveiligd?

Christian Dior Couture gebruikt technische en bedrijfsmaatregelen in navolging van de wettelijke en regelgevingsvereisten van Frankrijk en de EU, om te zorgen voor de veiligheid en vertrouwelijkheid van uw Gegevens. Christian Dior Couture vereist op basis van schriftelijke overeenkomsten dat haar dienstenleveranciers en verwerkers beveiligingsmaatregelen bieden en afdoende maatregelen nemen om Persoonlijke gegevens te beschermen die ze verwerken, in navolging van toepasselijke vereisten van persoonlijke gegevensbeschermingswetgeving. Christian Dior Couture heeft echter geen controle over alle risico’s gerelateerd aan het gebruik van het internet en vraagt u om rekening te houden met het inherente risico van het gebruik van een website.

6. Websites van derde partijen

Er zijn mogelijk links naar websites van derde partijen (zoals de websites van dochterondernemingen van de LVMH Group) waar We geen controle over hebben en die vallen onder hun eigen vertrouwelijkheids- en persoonlijke gegevensbeschermingsbeleid. Deze Privacyverklaring is niet van toepassing op websites van derden. Lees het vertrouwelijkheids- en persoonlijke gegevensbeschermingsbeleid goed door van de websites van derden die U bezoekt als u meer informatie wilt over de manier waarop deze uw Gegevens verwerken. Christian Dior Couture is niet aansprakelijk voor gebruik van uw gegevens door derde partijen.

PARFUMS CHRISTIAN DIOR - PRIVACYVERKLARING VOOR KANDIDATEN

Verklaring gerelateerd aan de bescherming van persoonlijke gegevens die van u worden verzameld in de context van het sollicitatieproces

De privacyverklaring voor kandidaten (hierna de “Privacyverklaring”) is bedoeld om bezoekers en gebruikers (“U”) van de www.dior.com website, evenals alle Dior-websites met domeinnamen met .com, .it, .ru, .co, .jp, .cn. (hierna gezamenlijk de “Website”) informatie te bieden over hoe het Maison Parfums Christian Dior (hierna “Parfums Christian Dior” of “We/Ons”) uw persoonlijke gegevens (hierna de “Persoonlijke gegevens” of “Gegevens”) en over uw rechten in dit opzicht.

Parfums Christian Dior geeft de hoogste prioriteit en doet alles aan de bescherming van uw Persoonlijke gegevens.

 

1. Wie zijn wij? Wie is de gegevensbeheer van uw Persoonlijke gegevens?

2. Wat zijn “persoonlijke gegevens”?

3. Waarom en hoe gebruiken We de Persoonlijke gegevens die We verzamelen?

4. Wat zijn uw rechten met betrekking tot uw Gegevens?

5. Hoe worden uw Persoonlijke gegevens beveiligd?

6. Websites van derde partijen

  1. Wie zijn wij? Wie is de gegevensbeheer van uw Persoonlijke gegevens?

Tijdens uw sollicitatieprocedure en om u van tevoren op de hoogte te brengen, geldt Parfums Christian Dior als de gegevensbeheerder op basis van de betekenis van de regelgeving van toepassing op persoonlijke gegevens en specifiek met betrekking tot artikel 24 van de regelgeving (EU) 2016/679 (hierna “AVG”).

Als voorbeeld, een paar iconische producten van de twee Maisons:

  • J’adore- of Sauvage-parfum

  • Dior Prestige-beautyverzorging

  • Dior Forever make-upproducten

Parfums Christian Dior S.A. (hoofdkantoor), een naamloos vennootschap onder de Franse wet, met het hoofdkantoor op 33 avenue Hoche, Parijs 8, Frankrijk, geregistreerd in het Parijse handels- en bedrijvenregister onder nummer 552 065 187, en vertegenwoordigd door Laurent Kleitman in zijn functie als president-directeur van Parfums Christian Dior

en alle dochterondernemingen van Parfums Christian Dior

De ziel van Dior komt terug in alle producten van het Maison en de aandacht die wordt besteed in elke fase van de productie hiervan. Van Grasse in Parijs tot de Jardins Dior, Christian Dior maakt gebruik van de beste materialen die bijdragen aan het aura dat elk van deze creaties wereldwijd creëert.

2. Wat zijn “persoonlijke gegevens”?

Persoonlijke gegevens verwijzen naar alle informatie of stukjes informatie die U ofwel direct (bijv. uw naam, achternaam, e-mailadres, thuisadres, enz.) of indirect (bijv. via pseudoniemen, zoals een uniek identificatienummer, enz.) kunnen identificeren. Die kan ook bestaan uit unieke identificaties zoals het IP-adres van uw computer.

3. Waarom en hoe gebruiken We de Persoonlijke gegevens die We verzamelen?

3.1 Hoe verzamelen We uw Persoonlijke gegevens?

 We verzamelen uw Persoonlijke gegevens als volgt:

  • direct van U als U onze Website en onze diensten gebruikt (het invullen van verschillende formulieren op de Website, directe communicatie met Ons via onze afdelingen, enz.);

  • automatisch als U de Website opent of gebruikt (technische gegevens, IP-adres, informatie over browsen, enz.).

3.2 Welke Gegevens verzamelen We?

We verzamelen verschillende soorten Persoonlijke gegevens over U:

persoonlijke gegevens die we direct van U verzamelen

We verzamelen Persoonlijke gegevens die u direct aan ons levert als U onze Website gebruikt.

Dit geldt specifiek voor de gevallen wanneer U:

  • met Ons communiceert via de contactformulieren,

  • registreert voor de ontvangst van onze nieuwsbrief of institutionele informatie,

  • solliciteert voor vacatures.

De categorieën Persoonlijke gegevens die We verzamelen bestaan uit:

  • identificatie- en contactinformatie: bijv., achternaam, voornaam, postadres, contactgegevens die nodig zijn om U te identificeren als U met Ons communiceert,

  • sollicitatie-informatie: bijv., achternaam, voornaam, e-mailadres, telefoonnummer, professionele ervaring en alle informatie die U aanlevert door uw sollicitatie en/of curriculum vitae in te dienen: foto, vaardigheden, onderwijsniveau, gesproken talen, salarisverwachtingen, thuisadres, hobby’s, familiestatus, enz. We verzamelen en bewaren deze Gegevens enkel met betrekking tot afhandeling van uw sollicitatie en gebruiken deze niet voor andere doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Persoonlijke gegevens die We automatisch verzamelen

We verzamelen automatisch bepaalde Gegevens over U als U onze Website opent of gebruik, zoals specifiek:

  • technische informatie: We verzamelen informatie over het apparaat dat U gebruikt om in te loggen, evenals uw gebruik van de Website (bijv., besturingssysteem, type gebruikte browser, of een proxy is gebruikt, de locatie van het apparaat op basis van uw IP-adres dat uw computer, toegangstijd, bekeken pagina’s en de link identificeert die U toegang heeft gebonden tot onze Website),

  • Browsinginformatie: We gebruiken trackingtechnologieën voor het verzamelen van Gegevens over U als U onze Website gebruikt.

3.3 Op welke juridische basis en voor welke doeleinden gebruiken We de Gegevens die We verzamelen?

 In navolging van huidige gegevensbeschermingsregelgeving, verzamelen We alleen Persoonlijke gegevens als We hier een juridische basis voor hebben.

Persoonlijke gegevens worden verzameld ofwel:

      i.        op basis van precontractuele maatregelen

      ii.        op basis van uw toestemming,

     iii.        in ons legitieme belang, of

    iv.        om te voldoen aan onze juridische verplichtingen.

(i) We verzamelen uw Persoonlijke gegevens op basis van precontractuele maatregelen, specifiek in de context van de verwerking van sollicitaties (cv en motivatiebrief) en het uitvoeren van sollicitatiegesprekken.

(ii) We verzamelen Persoonlijke gegevens op basis van uw toestemming, voor de volgende doeleinden

  • het delen van vacaturemogelijkheden die bij uw profiel passen en u op de hoogte te houden van gebeurtenissen in Maison Dior,

 (iii) We verzamelen Persoonlijke gegevens op basis van ons legitieme belang, voor de volgende doeleinden:

  • ·         voor het behandelen van uw aanvragen en vragen: We gebruiken uw Gegevens om U de informatie te sturen die U heeft aangevraagd,

  • om onze belangen te verdedigen in het geval van een dispuut of een rechtszaak,

  • om de cyberbeveiliging van de Website uit te voeren,

  • om frauduleuze handelingen te voorkomen ter beveiliging van onze activa en inhoud.

(iv) Het is ook mogelijk dat We uw Persoonlijke gegevens bewaren in het geval de wet van Ons eist dat we dit doen of ter verdediging van onze juridische rechten.

3.4 Wie heeft toegang tot uw Gegevens? 

3.4.1 Toegankelijkheid binnen Parfums Christian Dior

Uw Gegevens worden verwerkt door de Maison Parfums Christian Dior voor de bovenstaand beschreven doeleinden en zijn alleen toegankelijk voor werknemers van Parfums Christian Dior die deze moeten weten voor de uitvoering van hun taken.

In dit geval worden uw Persoonlijke gegevens verwerkt door de volgende afdelingen van het Maison Parfums Christian Dior en/of andere Maisons van de LVMH Group:

  • Parfums Christian Dior institutionele communicatieafdeling en financiële communicatieafdeling voor het behandelen van uw aanvragen en vragen, evenals het versturen van nieuwsbrieven;

  • Parfums Christian Dior Human Resources-afdeling voor het behandelen van uw sollicitaties voor vacatures;

  • Parfums Christian Dior-beveiligingsafdeling voor de cyberbeveiliging van de Website;

  • Parfums Christian Dior-fraude- en juridische afdelingen voor het afhandelen van frauduleuze handelingen of rechtsvorderingen, indien van toepassing.

3.4.2 Toegankelijkheid voor derde partijen

Bepaalde derde partijen krijgen mogelijk toegang tot uw Gegevens, zoals:

(i) onze onderaannemers en dienstenleveranciers die handelen op basis van technische en logistieke redenen (providers, Websitehostings-, beveiligings- en onderhoudsleveranciers, fraudeafhandelingsleveranciers, technische dienstenleveranciers verantwoordelijk voor het versturen van e-mails en nieuwsbrieven, antispam- en antibotdiensten, uitzendbureaus die Ons mogelijk advies geven over de omgang met de databases van onze kandidaten en helpen bij het selecteren van profielen in dergelijke databases, enz.);

(ii) overige dochterondernemingen van de LVMH Group voor wervingsdoeleinden: als u solliciteert op de vacature van een dochteronderneming van LVMH Group groep, zal deze dochteronderneming uw Gegevens verzamelen en verwerken als onafhankelijke gegevensbeheerder. In een dergelijk geval worden uw Gegevens verwerkt in navolging van het persoonlijke gegevensverwerkingsbeleid van deze dochteronderneming, dat u zou kunnen verkrijgen door hier direct contact mee op te nemen. De rechten die U heeft met betrekking tot persoonlijke gegevensbeschermingswetgeving moeten ook direct bij deze dochteronderneming worden uitgeoefend;

(iii) een autoriteit, rechtbank of andere derde partij in het geval vrijgave vereist is volgens de wet, regelgeving of een gerechtelijke beslissing, of als dergelijke vrijgave noodzakelijke is ter bescherming en verdediging van onze rechten.

3.5 Worden Persoonlijke gegevens naar locaties buiten de Europese Economische Ruimte overgedragen?

Uw Gegevens worden in Frankrijk verwerkt door het Maison Parfums Christian Dior. We kunnen echter vertrouwen op bepaalde dienstenleveranciers die zich in het buitenland bevinden of die zelf vertrouwen op verwerking die in het buitenland plaatsvindt, inclusief buiten de Europese Economische Ruimte (EER) in landen waar persoonlijke gegevensbeschermingswetgeving kan verschillen van de EER.

Met betrekking tot gegevens gerelateerd aan applicaties, heeft de LVMH Group bindende bedrijfsregels ("BCR") toegepast, die door de toezichthoudende autoriteit in Frankrijk (de CNIL) zijn beoordeeld als in navolging van huidige wetgeving en geschikt voor het bieden van een adequaat beschermingsniveau in het geval van gegevensoverdracht binnen de Group, ook buiten de Europese Economische Ruimte.

3.6 Hoelang bewaren We uw Gegevens?

Gegevens worden opgeslagen zolang als is vereist voor de doeleinden waarvoor deze zijn verzameld en worden, in elk geval, vernietigd aan het einde van een dergelijke periode.

Bekijk de onderstaande lijst voor meer informatie over deze perioden.

Enige gegevensoverdracht van uw gegevens buiten de EER zal plaatsvinden met toepasselijke beveiligingsmaatregelen die in navolging zijn van de toepasselijke persoonlijke gegevensbeschermingsregelgeving. We kunnen U op aanvraag een kopie van de toepasselijke beschermingsmaatregelen toesturen.

  • Doeleinde: voor het behandelen van uw aanvragen en vragen

  • Gegevenscategorieën: identificatiegegevens (achternaam, voornaam, postadres, contactgegevens die nodig zijn om U te identificeren als U met Ons communiceert).

  • Bewaringsperiode voor verwijdering: de duur vereist voor het behandelen van uw aanvragen en vragen. Uw gegevens worden vervolgens verwijderd of anoniem gemaakt, tenzij we deze moeten bewaren om te voldoen aan onze wettelijke verplichtingen voor de toepasselijke statutaire bewaringsperiode.      

 

  • Doeleinde: nieuwsbrieven naar u sturen

  • Gegevenscategorieën: uw e-mailadres

  • Bewaringsperiode voor verwijdering: de duur van uw abonnement. Vervolgens worden de gegevens vernietigd of anoniem gemaakt.

 

  • Doeleinde: afhandeling van uw sollicitaties voor vacatures

  • Gegevenscategorieën: sollicitatie-informatie

  • Bewaringsperiode voor verwijdering: een duur van twee (2) jaar vanaf het moment waarop de Gegevens zijn aangeleverd of vanaf het laatste contact met U. Aan het einde van de deze periode van 2 jaar, kan Parfums Christian Dior contact met U opnemen om te vragen of U wilt dat Parfums Christian Dior uw Persoonlijke gegevens zal blijven bewaren, om U mogelijk te informeren over eventuele mogelijkheden die We voor u hebben die passen bij uw carriéredoelen en vaardigheden. Uw Gegevens zullen in elk geval worden verwijderd op uw aanvraag, uiterlijk binnen 1 maand na uw aanvraag.

 

  • Doeleinde: beveiliging van de Website

  • Gegevenscategorieën: technische informatie over uw apparaat (IP-adres, apparaattype, browser-ID, enz.)

  • Bewaringsperiode voor verwijdering: 6 maanden, vervolgens worden de Gegevens verwijderd of anoniem gemaakt.

 

  • Doeleinde: disputen/klachten

  • Gegevenscategorieën: Gegevens over het dispuut/de klacht

  • Bewaringsperiode voor verwijdering: duur van de klacht + 5 jaar na de klacht.

  • In het geval van een rechtszaak: de duur van de zaak tot de volledige uitvoering van de gerechtelijke beslissing of schikkingsovereenkomst

4. Wat zijn uw rechten met betrekking tot uw gegevens?

4.1 Toegang, rectificatie en overdraagbaarheid

Op basis van huidige regelgeving heeft U recht op toegang tot uw Gegevens. U mag ook correctie van Uw Persoonlijke gegevens aanvragen in het geval deze niet juist zijn. Afhankelijk van het doeleinde van de verwerking, heeft U ook het recht om incomplete Persoonlijke gegevens compleet te maken.

Om te kunnen reageren op uw aanvraag, kunnen We U vragen om Ons een bewijs van uw identiteit te geven. We kunnen U ook vragen naar aanvullende informatie of ondersteunende documenten. We zullen er alles aan doen om zo snel mogelijk op uw aanvraag te reageren.

U kunt, tot zoverre als toegestaan volgens de wet, uw recht op overdraagbaarheid van Gegevens uitoefenen voor het verkrijgen, in een universeel bruikbare opmaak, van de Persoonlijke gegevens die U aan Ons heeft aangeleverd.

4.2 Recht op verwijdering van uw Gegevens en beperking van de verwerking van uw Gegevens

U kunt de verwijdering van Persoonlijke gegevens aanvragen als:

  • U van mening bent dat de verwerking van uw Persoonlijke gegevens op basis van de doeleinden beschreven in dit Privacybeleid niet langer nodig is.

  • U van mening bent dat verwerking in strijd met de wet is en U protest aantekent tegen de accuraatheid van de Gegevens die We van U verwerken,

  • U uw toestemming voor de verwerking van Uw gegevens intrekt.

Het alternatief is, tot zoverre als toegestaan volgens de wet, om beperking aan te vragen voor de verwerking van uw Gegevens.

Houd er rekening mee dat, ondanks het uitoefenen van uw recht op verwijdering of beperking van de verwerking, We sommige van Uw Persoonlijke gegevens zullen blijven bewaren in het geval de wet vereist dat We dit doen, of voor het uitoefenen of verdedigen van onze rechten.

4.3 Recht op het vaststellen van instructies voor de omgang met uw Persoonlijke gegevens na uw overlijden

Voor Frankrijk en als dit geldt volgens verplichte lokale bepalingen, kunt U bepalen hoe U wilt dat We omgaan met uw Persoonlijke gegevens bij uw overlijden.

4.4 Procedure voor het uitoefenen van uw Gegevensbeschermingsrechten

Neem contact met ons op via de onderstaande methode als u een van deze rechten wilt uitoefenen of als u vragen of klachten heeft over de verwerking van uw persoonlijke gegevens.

  • door gebruik te maken van het volgende e-mailadres: gdpr_hr@diormail.com

  • door gebruik te maken van het volgende contactformulier: https://www.dior.com/nl_nl/contact-parfum

  • via de post naar het volgende adres: Data Protection Officer, Parfums Christian Dior, 190 avenue Charles de Gaulle, 92200 Neuilly sur Seine, Frankrijk.

U heeft ook op elk moment het recht om contact op te nemen met de toezichthoudende autoriteit, de CNIL, voor het indienen van een klacht over de gegevensbeschermings- en privacypraktijken van Dior. U kunt contact opnemen met de CNL via

de volgende informatie:

Commission Nationale de l'Informatique et des Libertés – CNIL

3 Place de Fontenoy
TSA 80715 - 75334 Parijs, Cedex 07
Telefoon. +33 1 53 73 22 22
Fax +33 1 53 73 22 00
Website: http://www.cnil.fr/

 

We willen u ook informeren over de contactgegevens van andere instanties in Europa, die u kunt vinden en waarmee u contact kunt opnemen op de website van het Europees Comité voor gegevensbescherming: https://edpb.europa.eu/about-edpb/board/members_en

Als verwerking van uw Gegevens is gebaseerd op uw toestemming (bijv., inschrijving voor de nieuwsbrief), kunt u te allen tijde uw toestemming intrekken zonder rechtvaardiging. Dit recht kan worden uitgeoefend door uw opties voor uw abonnementen op onze nieuwsbrieven te veranderen door op de hyperlink te klikken die u vindt in elke e-mail die We U toesturen.

5. Hoe worden uw Persoonlijke gegevens beveiligd?

Parfums Christian Dior gebruikt technische en bedrijfsmaatregelen in navolging van de wettelijke en regelgevingsvereisten van Frankrijk en de EU, om te zorgen voor de veiligheid en vertrouwelijkheid van uw Gegevens. Parfums Christian Dior vereist op basis van schriftelijke overeenkomsten dat haar dienstenleveranciers en verwerkers beveiligingsmaatregelen bieden en afdoende maatregelen nemen om Persoonlijke gegevens te beschermen die ze verwerken, in navolging van toepasselijke vereisten van persoonlijke gegevensbeschermingswetgeving. Parfums Christian Dior heeft echter geen controle over alle risico’s gerelateerd aan het gebruik van het internet en vraagt u om rekening te houden met het inherente risico van het gebruik van een website.

6. Websites van derde partijen

Er zijn mogelijk links naar websites van derde partijen (zoals de websites van dochterondernemingen van de LVMH Group) waar We geen controle over hebben en die vallen onder hun eigen vertrouwelijkheids- en persoonlijke gegevensbeschermingsbeleid. Deze Privacyverklaring is niet van toepassing op websites van derden. Lees het vertrouwelijkheids- en persoonlijke gegevensbeschermingsbeleid goed door van de websites van derden die U bezoekt als u meer informatie wilt over de manier waarop deze uw Gegevens verwerken. Parfums Christian Dior is niet aansprakelijk voor gebruik van uw gegevens door derde partijen.